Zafer Şahin'den Büyükşehirleri Kazanmanın Formülü
Haber Detayı
21 Haziran 2023 - Çarşamba 20:13 Bu haber 4248 kez okundu
 
Zafer Şahin'den Büyükşehirleri Kazanmanın Formülü
Gazeteci yazar Zafer Şahin, Cumhur İttifakının 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde başarılı olmasının anahtarını açıkladı.
SİYASET Haberi
Zafer Şahin'den Büyükşehirleri Kazanmanın Formülü

Asgari ücretin belirlenmesi sonrasında iktidarın memur ve emeklileri memnun edecek bir zam yapacağını belirten Gazeteci yazar Zafer Şahin, 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakının Büyükşehirleri yeniden kazanma formülünü açıkladı.

 

YEREL SEÇİMLERDE BÜYÜKŞEHİRLERİ KİM KAZANACAK?

 

En son 1989 yılında yapılan Yerel Seçimlerde kazandığı İstanbul, Ankara ve Adana Belediyelerini çeyrek asır boyunca kazanamayan sol partiler, 2019 Yerel Seçimlerinde bu üç Büyükşehir Belediyesini tekrar kazanmıştı. Bu üç Büyükşehirde Belediye Başkanlıklarını kazanmalarına rağmen Belediye Meclis Üyesi çoğunluğunu Cumhur İttifakına kaptıran CHP ve ittifak ortakları; 2023 seçimlerini kaybetmenin hüsranını ve dağınıklığını yaşıyor.

 

Küresel güçlerin ekonomik yaptırımlarına, Koronovirüs salgınının olumsuz etkilerine, Rusya-Ukrayna savaşının oluşturduğu güçlüklere, sel, yangın ve deprem gibi afetlere rağmen küresel ve bölgesel olarak önemli başarılar elde eden siyasi iktidarı yöneten irade olarak Cumhur İttifakı, 2023 seçimlerini kazanmanın moraliyle hamlelerine devam ediyor. 2019'da kaybettiği Büyükşehirleri 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde tekrar kazanmak isteyen Cumhur İttifakının, nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.

 

ZAFER ŞAHİN'DEN CUMHUR İTTİFAKININ BÜYÜKŞEHİRLERİ YENİDEN KAZANMA ANAHTARI

 

Cumhur İttifakının 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde başarılı olmasının anahtarını sosyal medya hesabından açıklayan Gazeteci yazar Zafer Şahin, ''Tamam dünyanın en zengin devleti değiliz. Ama 3 yıldır dünyanın ekonomik ve siyasi ayarları değiştirilirken çalışanına hep sahip çıktı bu devlet. Avrupa bu süreçte emeklilik yaşını yükselti. Biz 2 yıldır asgari ücrete 2 kez zam yaptık. 11.402 asgari ücret hayırlı, uğurlu olsun. Asgari Ücretliden sonra memur ve emekli zammı da söz verildiği gibi yapılacak. İktidar yerel seçime kadar hayat pahalılığını kontrol altına alır, kira sorununa da çare bulursa büyükşehirlerin İzmir hariç tamamını alır. Yeni hükümetin toplumsal karşılığı yüksek.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Zafer Şahin, yerel seçim, Büyükşehir, Belediyeleri, kim kazanacak
Yorumlar
Haber Yazılımı