Osman Diyadin Akşener'in Yeni Tiyatro Oyununu Açıkladı
Haber Detayı
29 Haziran 2023 - Perşembe 09:33 Bu haber 4037 kez okundu
 
Osman Diyadin Akşener'in Yeni Tiyatro Oyununu Açıkladı
Gazeteci yazar Osman Diyadin, Meral Akşener'in yeni bir tiyatro oyununu sahneye koyduğunu ispatladı. Altılı Masa aynen devam ediyor.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin Akşener'in Yeni Tiyatro Oyununu Açıkladı

A Haber'de yayınlanan Gökhan Kurt'un sunduğu programda ve sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda 2023 seçimlerinden sonra ittifaklarda dağılma olup olmadığı konusunda değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararına destek olanların açıklamalarına bakıldığında Altılı Masanın devam ettiğini belirterek, Altılı Masayı 2. kez deviren Meral Akşener'in esasen yeni bir tiyatro oyununu sahneye koyduğunu söyledi.

 

PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELEBAŞISI ÖCALAN'I ÖVEN MERDAN YANARDAĞ TUTUKLANDI

 

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a televizyon programında övgüler düzen TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ''Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." dedi. Terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme suçlarından dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Solak medyanın bülbüllerinden Merdan Yanardağ, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

 

MERDAN YANARDAĞ'IN TUTUKLANMASI KARARINA SİYASETÇİLER NE DEDİ?

 

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararını; Cumhur İttifakı yerinde bir karar olarak değerlendirirken, başta muhalefet partileri olmak üzere Solak Medyanın bülbülleri ve terör örgütünü destekleyen yayın organları tepki gösterdi. Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararı hakkında siyasetçiler ne dedi?

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Onlar bizim gündemimizde yoktur. İhanetin serbestliği olmaz.'' dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır.'' dedi.

 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, ''Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararı hukuksuzdur. Bu karar, iktidarın yargı üzerindeki vesayetini kanıtlamaktadır. Hukuku, Merdan Yanardağ'ı ve Tele 1'i savunmaya devam edeceğiz.'' dedi.

 

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, "Bu fikri savundu diye içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez." dedi.

 

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, ''Merdan Yanardağ’ın  söyledikleri nedeniyle tutuklanmasına sonuna kadar karşıyım." dedi.

 

MERDAN YANARDAĞ OLAYI DAĞILDI DENİLEN ALTILI MASAYI TEKRAR BİRLEŞTİRDİ

 

2023 seçimleri öncesinde ''Kumar ve Noter Masası'' olarak tanımladığı Altılı Masayı tekmeleyerek deviren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, nasıl ikna edildiği hala bilinmeyen bir sebepten dolayı Altılı Masaya geri dönmüştü. Hezimete uğradıkları 2023 seçimleri sonrasında ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve İyi Parti'yi kurarken birliktelik yaptığı yol arkadaşlarını suçlayan Meral Akşener, Altılı Masayı bir kez daha devirmişti. Ancak PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a övgüler düzen Merdan Yanardağ’ın tutuklanması kararına tepki gösteren İyi Parti yetkililerinin, Merdan Yanardağ'a CHP ile birlikte destek vermesi, Altılı Masanın hiç de dağılmadığının bir göstergesi oldu.

 

OSMAN DİYADİN'DEN AKŞENER ALTILI MASAYA GERİ DÖNECEK İDDİASI

 

Partisinin 3. Olağan Kongresi'nde Altılı Masayı 2. kez deviren Meral Akşener'in ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçlayıcı söylemlerine CHP'nin cevap vermemesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Demek ki köprüler daha tam atılmamış. İYİ TİYATRO devam ediyor. İkinci Kumar Masası Versiyonu. Meral Akşener’in hiç bir inandırıcılığı kalmadığını CHP’de iyi biliyor! Çünkü dönecek dolaşacak Kemal Beye sadakatını bildirecek! Yandan çarklı HDP ile.'' demişti. 

 

OSMAN DİYADİN A HABER'E AÇIKLADI: İTTİFAKLAR DEVAM EDİYOR

 

A Haber'de yayınlanan Gökhan Kurt'un sunduğu programda; Türkiye'nin siyasetinde etkili olan iki ittifaktaki birlikteliklerin devam ettiğine dikkat çeken Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Selahattin Demirtaş'a açık ve aleni bir şekilde özgürlük isteyen Kemal Kılıçdaroğlu idi. HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlar da yine İyi Parti ve CHP idi. İşbirliği yapanlarda aynıydı. Seçim meydanlarında 6'lı Masa dedikleri Masanın daha sonra 7'li Masa olduğunu hep birlikte gördük. HDP'yi masanın altına saklayıp ona göre hareket ettiler. Yani baktığımız zaman Türkiye'de, bir tarafta milli ittifak olarak Cumhur İttifakı var, diğer tarafta ise gayri milli bir ittifak bloku var. Bunun adını böyle koymamız gerekiyor.'' dedi.

 

OSMAN DİYADİN: AKŞENER TİYATRO OYNAMAYA DEVAM EDİYOR

 

İyi Parti'nin seçimden sonraki söylemlerine bakılarak Altılı Masada sona gelindiğine yönelik yapılan değerlendirmelere katılmadığını belirten Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına CHP ve İyi Parti'den gelen destek mesajları, Altılı Masa Koalisyonunun devam ettiğininin kesinlikle göstergesidir. İyi Parti, muhalif ittifakta tam bir tiyatro oynuyor. Olayın başından beri tiyatro oynuyor. Kumar Masası dediği Masadan kalması, masaya geri dönüp oturması, tamamen tiyatroydu. Akşener'in Kurultaydaki söylemlerine bakıldığında hiçbir inandırıcılığının olmadığı görülüyor. Sadece bir tiyatro. Bu tiyatro da Yerel Seçimlere endeksli çıkar üzerine kurulu bir tiyatrodur. CHP, İyi Parti ve HDP'nin birbirinden ayrılması mümkün değildir. Birini ayırdığınız zaman o bloğun seçimleri kazanma şansı yok. 2019 Yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin'de Belediyeleri kazanmalarının sebebi de buydu. İyi Parti o ittifaktan çıktığında gücünün olmadığı biliniyor. Bugün geldikleri seviye yüzde 9 civarında. Gelecek seçimlerde bu yüzde 9'luk oyu da çok arayacaklar. Yani İyi Parti diye birşey kalmayacak. Zaten İyi Parti, Ak Parti iktidarını devirmeye yönelik bir proje partisidir. Daha öncesine bakıldığında, Sayın Devlet Bahçeli üzerinden kurdukları oyunla MHP'yi ele geçiremeyince İyi Parti'yi kurmuşlardı. Yani İyi Parti bir proje partisidir ve  oynanan tiyatro ise projenin bir parçasıdır.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, muhalefet, ittifaklar, yeni bir, tiyatro oyunu
Yorumlar
Haber Yazılımı