MHP'li Yıldız'dan Blöf Ustası Akşener Hakkında Açıklama
Haber Detayı
13 Ağustos 2023 - Pazar 14:19 Bu haber 1723 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Blöf Ustası Akşener Hakkında Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, siyasetçilere nankörlük etmek ve blöf yapmakla ünlenen Meral Akşener hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Blöf Ustası Akşener Hakkında Açıklama

Meral Akşener'in 'Kumar ve Noter Masası' olarak tanımladığı Altılı Masadaki siyasetçilere yeni bir blöf yapmak için hazırlanması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Altılı Masada en çok blöf yapan siyasetçi olarak tarihe geçen Meral Akşener hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN İYİ PARTİ'YE ÇAĞRISI VE İYİ PARTİ'NİN TUTUMU

 

Özellikle küresel saldırıların arttığı birlik beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulduğu dönemlerde Türk Milliyetçilerine MHP çatısı altında toplanma çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Çağırdık Dönmediniz Yuvaya, Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına.'' sözleriyle, İyi Parti'ye ilk defa farklı bir çağrıda bulunarak, Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme teklifi yaptı. MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısı karşısında bocalayan İyi Parti, birliktelik konusunda küçük bir açık kapı bıraksa da, genel olarak teklifi reddetti. Son yapılan açıklamalar, MHP ile İyi Parti arasındaki gerginliğin yeniden artmasına neden oldu. Türk Milliyetçisi olduklarını iddia etmelerine rağmen PKK'nın siyasi uzantısı partilerle seçimlerde aynı kulvarda koşmaktan çekinmeyen İyi Parti Cenahının, Türk Milliyetçilerinin asıl temsilcisi MHP ile Yerel Seçimlerde birliktelik yapmaktan çekinmesi manidar bulundu. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN İDEOLOJİLERİNDEN VAZGEÇEN SİYASİ PARTİLERE TANIMLAMA

 

30 Temmuz 2023 tarihindeki açıklamasında, 2023 seçimlerini kazanmak için ideolojilerinden vazgeçen siyasi partilerin durumuna yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İyi Parti'nin de yer aldığı Altılı Masadaki siyasi partilere benzeyen yapılara yönelik yapılan yeni tanımlamaları hatırlatarak, ''Ulaşabileceği en yüksek oy oranını sağlamak için ideolojik bagajlarını boşaltan partiler, 'hepsini yakala partileri' olarak adlandırılıyor. Alman siyaset bilimci Otto Kırchheimer ise 'büyük çadır partisi' terimini kullanıyor. Daha fazlasını kazanayım derken … Atasözümüzdeki nasihat gibi, 'evdeki bulgurdan olma' durumuyla 14 Mayıs’tan sonra baş başa kalınıyor.'' demişti.

 

MERAL AKŞENER'İN SİYASİ BLÖF YAPMA TUTKUSU 

 

CHP öncülüğünde kurulan Altılı Masada daha fazla makam ve mevki kapmak için birbirine sürekli çelme takan siyasetçilerin, birbirini kandırmak için blöf yapmaları dikkat çekmişti. Blöf kelimesinin Türk dil kurumu karşılığı; Karşındakini yanıltarak ya da yıldırmak suretiyle, herhangi bir işten caydırmak amaçlı aslı olmayan sözleri dile getirmektir. Altılı Masayı büyük bir gürültüyle deviren, iki gün sonra devirdiği Masaya tıpış tıpış geri dönen, 2023 seçimlerinde hezimete uğradıktan sonra Altılı Masayı bir kez daha devirdiği halde şimdi Yerel Seçimlerde işbirliği yapmak için Altılı Masaya tekrar geri dönmenin yollarını arayan Meral Akşener, Altılı Masada en çok blöf yapan siyasetçi olarak tarihe geçti.

 

26 Ağustos tarihinde, İyi Parti'nin öncülüğünde 3. ittifak kurulacağı yönünde bir açıklama yapacağı konuşulan Meral Akşener, İyi Parti'nin Yerel Seçimlerde ayrı bir yol izleyeceği mesajını verecek. Yerel Seçimlere tek başına girmeyi göze alamayacağı bilinen Meral Akşener'in, aslında CHP ile pazarlıkta elini yükseltmek için yeni bir blöfe imza atacağı değerlendiriliyor.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN MERAL AKŞENER'İN BLÖFÜ HAKKINDA AÇIKLAMA

 

Elini öptüğü veya emrinde olduğu tüm Genel Başkanlara, birlikte yol yürüdüğü siyasetçilere ve katıldığı siyasi partilere ihanet veya nankörlük etmek ve blöf yapmakla ünlenen Meral Akşener'in; 'Kumar ve Noter Masası' olarak tanımladığı Altılı Masadaki siyasetçilere yeni bir blöf yapmak için hazırlanması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kumarbazlar yalancı olur, konuşurken devamlı blöf yaparlar. Sürekli kazanacaklarını düşünürler, tekmelediği kumar masasına tekrar döner ve zarar gördüğü ilişkilerde yeni denemelerde bulunurlar. Kişiliklerini anlatmaya buralar yetmez. Nankörlük en bariz özellikleridir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız Yıldız, Blöf, Ustası, blöf yapmak, Nankörlük
Yorumlar
Haber Yazılımı