MHP'li Sözlü ve Sel'in Feke'de Başlattığı Proje Örnek Oldu
Haber Detayı
04 Temmuz 2023 - Salı 16:25 Bu haber 2703 kez okundu
 
MHP'li Sözlü ve Sel'in Feke'de Başlattığı Proje Örnek Oldu
MHP'li Hüseyin Sözlü’nün döneminde başlatılan proje, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yerel üretime yönelik proje önerilerine örnek oldu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü ve Sel'in Feke'de Başlattığı Proje Örnek Oldu

MHP'li Hüseyin Sözlü'nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ile birlikte Adana'nın Feke İlçesinde başlattığı Aromatik bitki lavanta üretimi projesi, MHP'nin 'Halkı doğduğu yerde doyurma' projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalara örnek teşkil etti.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ VE AHMET SEL'İN HAYALİ GERÇEK OLDU

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel üretim ekonomisinin önemine atfen söylediği ''Doğduğum yerde doymak istiyorum'' sloganı, MHP'nin ''Halkı Doğduğu Yerde Doyurma Projesi'ne dönüşürken; MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ile birlikte hayal ederek, alternatif tarım çalışmaları kapsamında Feke'de 6 yıl önce başlattığı Aromatik bitki lavanta üretimi, sözkonusu projeye örnek oldu.

 

İlçenin kırsal mahalleleri ile dokuz muhtarlıktan oluşan Tapan bölgesinde altı yıl önce ilk ekimi yapılan, Feke ve Tapan bölgesinin tanıtımında önemli bir rol oynayan aromatik bitki lavanta, bölgeye en önemli ekonomik katkı sağlayan ürünler arasına girdi. Bölgenin kalkınmasına yardımcı olacak seviyeye ulaşan Aromatik bitki lavanta üretimi, ilçeye en önemli gelir kapısı olurken, 17 bin nüfuslu ilçe, çiçek ve hasat döneminde bölgeye yüz bin yerli turist çekmeyi başardı. Altı yıl önce Feke’de ekilen lavanta tohumları sadece çiçek tarlalarına dönüşmekle kalmadı, “Lavanta Festivali” ile ilçenin gelişiminin ve dışa açılımının da itici gücü haline geldi.

 

2. FEKE TAPAN LAVANTA VE TURİZM FESTİVALİ

 

Feke Belediyesi ve Sarıçam Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen Feke Tapan Turizm ve Lavanta Festivali’ni düzenlediler. Festivale MHP Genel Başkanı Sadir Durmaz, Adana Valisi Süleyman Elban, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, MHP MYK Üyesi Milletvekili Muharrem Varlı, MHP MYK Üyesi Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Feke Kaymakamı Koray Yanıktepe, MHP İl Divan Kurulu Üyeleri, Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Yüksel, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Cem Tutsoy, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İmamoğlu eski Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ve davetlilerin yanı sıra yöre halkı ile ilçe dışından çok sayıda vatandaş katıldı.

 

MHP'Lİ SADİR DURMAZ: BELEDİYELERİMİZ YERELDE KALKINMAYI DESTEKLİYOR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, lavantanın festivalde sembolik bir ürün olduğunu, bu tür etkinliklerin ilçenin ulusal ve uluslar arası tanıtımına katkı sunduğunu belirtti. Durmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel üretim ekonomisinin önemine atıfla ifade ettiği ‘Doğduğum yerde doymak istiyorum’ sloganını hatırlatarak “Belediyelerimiz yıllardır yerelde kalkınmayı, halkın refahını artırmayı hedefleyerek çalışıyorlar. Bu vesileyle Sayın Genel Başkanımızın sloganını fiilen uygulayarak nice hanenin doğduğu yerde doymasına vesile olan Feke ve Sarıçam Belediyelerimize, bu projelere ve etkinliklere destek veren Adana Valiliğimize, Tarım ve Orman Müdürlüklerimize, Kültür ve Turizm Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

BAŞKAN YUSUF KANLI'DAN BELEDİYELERE TEŞEKKÜR

 

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı da, MHP’nin “Tarım Kent” projesini canlandıran, “Milliyetçi-Üretken Belediyecilik” modelini uygulayan MHP’li belediyelerin, halkın refahını önceliğine almanın yanında birlik, beraberlik içinde huzurlu ve güvenli bir gelecek için de çalıştıklarını anlatarak festivali gerçekleştiren Feke ve Sarıçam Belediyelerine teşekkür etti.

 

LAVANTA TARLALARI GEZİLDİ, KONSER VERİLDİ

 

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da festivalde birer konuşma yaptılar. Kadın çiftçilerin ürünlerinin de sergilendiği, çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde katılımcılar lavanta bahçelerini gezerken, etkinlik sanatçılar Ahmet Şafak ve İnci Mercan konseriyle sona erdi.

 

MHP'Lİ SADİR DURMAZ'IN ZİYARETLERİ

 

Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Adana’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi alan Durmaz, kaza sonucu düşerek yaralanan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a hastanede “Geçmiş olsun” ziyaretinde bulunurken, kalp krizi sonucu geçen Mayıs ayında hayatını kaybeden MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı’nın mezarını da ziyaret etti. Durmaz’a MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı da eşlik etti.

 

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

Resim

Resim

Resim

Resim

Bir 9 kişi görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi ve yazı görseli olabilir

Fotoğraf açıklaması yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Devlet Bahçeli, Sadir Durmaz, Hüseyin Sözlü, Ahmet Sel, Lavanta
Yorumlar
Haber Yazılımı