Ak Partili Çelebi'den Muhalefete Tokat Gibi Cevaplar
Haber Detayı
05 Temmuz 2023 - Çarşamba 10:44 Bu haber 4204 kez okundu
 
Ak Partili Çelebi'den Muhalefete Tokat Gibi Cevaplar
Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, hapisteki terör sevicilerin ve 28 Şubatçıların serbest bırakılmasını isteyen muhalefet Milletvekillerine tokat gibi cevap verdi.
SİYASET Haberi
Ak Partili Çelebi'den Muhalefete Tokat Gibi Cevaplar

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a övgüler düzen Merdan Yanardağ'ın serbest bırakılmasını isteyen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösteren Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM Genel Kurulu'nda çelişkili ifadeler kullanan Ali Mahir Başarır'a tokat gibi cevaplar verdi.

 

TBMM GENEL KURULUNDA MERDAN YANARDAĞ TARTIŞMASI

 

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a televizyon programında övgüler düzen TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ''Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." dedi. Terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme suçlarından dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Solak medyanın bülbüllerinden Merdan Yanardağ, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasını hazmedemeyen Solak Medyanın bülbülleri, terör örgütünü destekleyen yayın organları ve CHP'li siyasetçiler, tutuklanan Merdan Yanardağ'a destek açıklaması yapmışlardı.  

 

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'a övgüler düzen Merdan Yanardağ'a sahip çıkmaya TBMM Genel Kurulu'nda devam eden CHP Milletvekillerine Ak Parti milletvekillerinden Mehmet Ali Çelebi ve Osman Gökçek cevap verince büyük tartışma yaşandı.

 

CHP'Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN ÇELİŞKİLİ İFADELER

 

2 Temmuz 1993 yılında Sivas'ta yaşanan Madımak olaylarına ilişkin, ''Otuz yıl önce Madımak'ta bir insanlık suçu işlendi. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas'ta, cumhuriyet düşmanları tarafından bu suç işlendi.'' diyen CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Madımak olaylarına ilişkin geçmişte sol cenah tarafından suçlanan dönemin Sivas Beledeye Başkanlığını yapan Temel Karamollaoğlu ile 2023 seçimlerinde ittifak yaptıklarını unutmuş olmalı.

 

2020 yılında Türk Ordusuna Satılık diye iftira atttığını unutan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 28 Şubat Post Modern Darbesini yapmakla suçlanan 5 Generalin hala hapiste olduğunu hatırlatıp Türk Ordusunu savunma rolüne girdi. Tutuklu Generallerin 28 Şubat sürecinde İslam inancından dolayı başını örten Müslüman kadınlara zulmettiğini unutan Ali Mahir Başarır, sanki İslami değerleri çok savunuyormuş gibi İsveç'te  Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

 

Merdan Yanardağ'ın Ergenekon ve Balyoz sürecinde komployla tutuklanan bir subayların yanında durup savunduğunu ifade eden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Merdan Yanardağ'ın videosunu ilk paylaşanın Mehmet Ali Çelebi olduğunu iddia ederek, ''Merdan Yanardağ'ın tutuklanması üzüntü verici bir olay. Bu montaj videoyu bir milletvekili yaptı ve paylaştı. Aynı milletvekili yine bir komplo, yine çirkin bir tezgâh sonucu açılan davada tutukluyken Merdan Yanardağ onun hakkını savunuyordu ama yıllar sonra ona karşı böyle bir komployu, böyle bir montajı yaptı ve tutuklanmasına neden oldu. Değerli Çelebi, sen rüzgâr gülü gibi dönüyorsun, Sen seni savunan bir gazeteciye iftira atmaktan utanmadın mı? O videoyu paylaşan sensin, sen paylaştıktan sonra linç başladı, o linçten sonra soruşturma, soruşturmadan sonra tutuklama; memnun musun? Sen utanmalısın, sen sokağa çıkmamalısın! Merdan Yanardağ'a özgürlüğü verilmeli.'' dedi.

 

AK PARTİLİ MEHMET ALİ ÇELEBİ'DEN CHP'Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR'A CEVAP

 

Türk Ordusuna Satılık dediği günleri unutarak 28 Şubat Darbecilerini savunmak adına Türk Ordusunu övme kıvraklığı gösteren, Başörtüsü konusunda zulüm yapan 28 Şubatçı Generalleri savunurken İslam inancının kuralları aklına gelmeyip sanki İslami değerleri çok savunuyormuş gibi İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterme işgüzarlığına soyunan CHP'li Ali Mahir Başarır'a, TBMM Genel Kurulu'nda çelişkili tavırları hatırlatıldı.

 

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a televizyon programında övgüler düzen Merdan Yanardağ'ın serbest bırakılmasını isteyen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a cevap veren Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ''Ali Mahir Başarır ve avanesi direkt FETÖ taktiği uygulamaktadır. PKK elebaşını öven rezil bir videoyu paylaşmamdan hareketle -kaldı ki benden önce birçok hesabın paylaştığı da ortadadır, burada gözükmektedir, birçok hesap paylaşmıştır- montaj yaptığımı, montaj yalanını piyasaya sürmüşlerdir; tam bir FETÖ taktiği uygulamışlardır. İftira at, izi kalsın mantığı gütmektedirler. Benden önce birçok hesaptan paylaşıldığını söyledim. PKK elebaşını öven kim varsa biz eleştiririz, her kim varsa yargının hesabı ayrıdır, bizim hesabımız ayrıdır. Herkes bayramda çocuklarına sarılırken bayramda evlatlarının mezarlarına sarılanlara karşı borcumuzdur bizim bu. Herkes babalar gününde babalarına sarılırken o şehitlerin yetimlerine karşı bizim borcumuzdur bu. Kızının ve çocuğunun gözü önünde şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız'a bizim borcumuzdur bu. Şehit Aybüke Yalçın ve katledilen 149 öğretmenimize bizim borcumuzdur. Kim PKK'yla başını överse biz onu da eleştiririz, videosunu da paylaşırız ama "Montaj yaptı." yalanı ispatlanmıştır, Twitter hesabımda da görülmektedir ama bunu bile bile yalan olduğunu, iftira olduğunu bile bile piyasaya sürmeye çalışmaktadır, iftira atmaktadır; tam bir FETÖ taktiği uygulamaktadır.'' dedi.

 

AK PARTİLİ MEHMET ALİ ÇELEBİ'DEN 2. CEVAP

 

Ali Mahir Başarır ve muhalefet milletvekillerinin yoğun sataşmaları üzerine tekrar söz alan Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ''İftirasının kanıtını doğrudan buradan paylaşıyorum. Benden önce paylaşan hesap: "Memleket Meselesi/ Fazla Atatürkçü" Buyurun. Ve kendisi söylüyor: "Sayın Çelebi doğru söylüyor, videoyu ilk ben paylaştım." Bunu bile bile yalan söylüyor, iftira atıyor. Yalan söylüyorsun, iftira atıyorsun, FETÖ taktiği yapıyorsun. Anlaşıldı mı? Şimdi, FETÖ'cülere yandaşlık, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcakları sahiplenen kim? Ali Tatar'ın ruhunu sızlatan sizsiniz be! "Kumpas davaları yeniden açacağız." diyen Babacan'la ortaklık yapan kim? Sizsiniz. Sadullah Ergin'i Ankara'dan, Yeneroğlu'nu İstanbul'dan, Taraf Gazetesi yazarı Yüksel Taşkın'ı aday yapan kim? Zaman gazetesi önünde FETÖ'cülere nöbet tutan kim? 2015'te Manisa'da orada FETÖ'cüler için nöbet tutan kim? Kim bunlar? Bunların hesabını vereceksiniz. Darbeden dört ay önce "Zaman gazetesine kayyum atanmasın." diyen kim? 'KHK'lıların hepsini affedeceğiz, devlete dolduracağız.' diyen kim? Ali Tatar'ın ruhunu sızlatan sizsiniz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak Parti, Mehmet Ali Çelebi, TBMM, büyük tartışma, cevap, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı