MHP'li Sözlü: Söylediklerini Adana'dan Yutturacağız
Haber Detayı
04 Ağustos 2023 - Cuma 19:44 Bu haber 3791 kez okundu
 
MHP'li Sözlü: Söylediklerini Adana'dan Yutturacağız
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Adana’da seçimleri tekrar kazanıp, muhalefetin şakşakcılığını yapanlara söylediklerini yutturacaklarını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü: Söylediklerini Adana'dan Yutturacağız

Cumhur İttifakından yana olduğu halde Yerel Seçimlere 8 ay kala aniden CHP ve İyi Parti'ye açıkça şirinlik yapmaya başlayan ve muhalefetin daha şanslı olduğu iller arasında Adana'yı da zikreden Gazeteci Abdülkadir Selvi'ye tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Yerel Seçimlerin yapılacağı 31 Mart 2024 tarihli günün gecesinde Abdülkadir Selvi'ye, söylediklerini Adana’dan yutturacaklarını söyledi. 

 

ABDÜLKADİR SELVİ'NİN MUHALEFETE ŞİRİNLİK YAPTIĞI SÖZLERİ 

 

CNN Türk TV'de katıldığı bir programda, Yerel Seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Abdülkadir Selvi, Cumhur İttifakının tekrar kazanmak istediği İstanbul, Ankara ve Adana büyükşehir belediye başkanlıkları için muhalefeti daha şanslı gördüğünü, İyi Parti'nin CHP'den MHP'li başkanların başarıyla yönettiği Etimesgut ve Gölbaşı Belediye Başkan adaylıklarını isteyeceğini söyledi. 

 

CHP ile Yerel Seçimlere yönelik pazarlık yapacağı tahmin edilen İyi Parti'nin, özellikle geçen dönem MHP'li başkanların yönettiği Adana ve Mersin gibi büyükşehir belediye başkan adaylıklarını CHP'den isteyeceği konuşulurken; İyi Parti'nin bu stratejisinin ilçeler bazında da yürütüleceği, Cumhur İttifakından yana olduğu bilinen Gazeteci Abdülkadir Selvi tarafından canlı yayında ballandıra ballandıra anlatılması MHP'nin tepkisine yol açtı. MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter, peş peşe açıklama yaptılar. Sarfettiği sözlerle algı oluşturduğu düşünülen Abdülkadir Selvi'nin açıkça muhalefete şirinlik yapması, Ak Parti ve MHP'li siyasetçilerin tepkisine neden olurken, bir tepki de MHP'li Hüseyin Sözlü'den geldi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN ABDÜLKADİR SELVİ'YE TOKAT GİBİ CEVAP

 

Adana'nın Ceyhan İlçesinde Ülkü Ocakları ve Türkiye Kamu-Sen Başkanlığı görevlerinde bulunması hasebiyle MHP'nin çekirdekten yetişirdiği siyasetçilerden birisi olan Hüseyin Sözlü, 3 dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı, 1 dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini ifa etti. 2019 seçimlerinden sonra MHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak siyasi hayatını sürdüren Hüseyin Sözlü; 20 yıllık Belediye Başkanlığı tecrübesiyle Adana'da Aytaç Durak'tan sonra en uzun Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş bir siyasetçi olarak, 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakının en güçlü adayı olma özelliğini hala koruyor. 

 

2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakının muhtemel Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, muhalefetin daha şanslı olduğu iller arasında Adana'yı da zikreden Gazeteci Abdülkadir Selvi'ye tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ne Al Yazmalısın, ne de Selvi Boylusun! CHP’li belediyelerin şakşakçılığını yapmak demek ki Selvi'ye düştü. İltisaklı olduğun yerler kulağına mı fısıldadılar. 31 Mart 2024 gecesi de söylediklerini Adana’dan yutturacağız. Unutma!'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Hüseyin Sözlü, Yerel Seçimler, Söylediklerini, Adana, Yutturacağız
Yorumlar
Haber Yazılımı