MHP'li Sözlü 3 Günde 3 Mesaj Vererek Ne Demek İstedi?
Haber Detayı
02 Haziran 2023 - Cuma 12:31 Bu haber 4811 kez okundu
 
MHP'li Sözlü 3 Günde 3 Mesaj Vererek Ne Demek İstedi?
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, son 3 günde verdiği 3 mesajla ne demek istedi? Herkesin merak ettiği sorunun cevabı araştırıldı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü 3 Günde 3 Mesaj Vererek Ne Demek İstedi?

28 Mayıs seçimleri sonrasında sosyal medya hesabından 3 günde 3 mesaj veren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün, özellikle ''Daha yeni başlıyoruz.'' ifadesiyle ne demek istediği merak konusu oldu.

 

ERDOĞAN'DAN TÜRK MİLLETİNİN EVLADI OLMA VURGUSU

 

Cumhurbaşkanı Recep Teyyip Erdoğan'ın 28 Mayıs seçimleri gecesinde söylediği ''Rabbime beni böyle bir milletin evladı olarak dünyaya getirdiği için hamd ediyorum.'' sözleri üzerinden değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Büyük Atatürk şöyle demişti, 'Benim yaradılışımda bir fevkaladelik varsa, Türk olarak dünyaya gelişimdir.' 100. Yılında Devleti yönetecek, Cumhuriyetimizi yaşatacak irfan işte budur. Net bir şekilde görülmektedir ki, Atatürk'ün izi, Erdogan'ın yolu. Ne Mutlu Türk'üm Diyene.'' dedi.

 

BAHÇELİ'NİN 1992'DEKİ ÖNGÖRÜSÜ, ÜLKÜCÜLERİN DAMGA VURUŞU

 

1992 yılında 2023 yılında Lider Ülke Türkiye ve 21. Asrın Türk Asrı olması hedefini ortaya koyan, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakını kuran ve özellikle 2018 seçimlerinden sonra desteklediği Ak Parti ile birlikte hedeflerinin büyük çoğunluğunu Devlet politikası haline getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1992 yılında ortaya koyduğu hedeflerini ''21. Yüzyıl Türk ve Türkiye Yüzyılı Olacak'' söylemiyle 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakının yürüttüğü seçim kampanyasının ana hedefi haline getirmişti. 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1992 yılında yaptığı konuşmanın videosunu ve Ülkü Ocaklarının 28 Mayıs seçimleri öncesinde yaptığı ''Amerika’nın çocuklarını bu topraklardan silip atmak için sandığa gel'' çağrısını sosyal medya hesabından paylaşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, yaptığı açıklamada, ''1992/Mersin. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin tüm ileri görüşlülüğü ile 'Hedef 2023 Lider Ülke Türkiye' atıflarından. Türkiye’nin 100’üncü yılına Milliyetçi Ülkücü Hareket damga vurmuştur. Önce 15 temmuz direnişimiz, sonra ise 14 ve 28 Mayıs seçimleri Amerika'nın ve işbirlikçi çocuklarının bu topraklardan silinip atılmasının en önemli kilometre taşları olmuştur. Mücadelemiz son nefesimiz,son damla kanımıza kadar sürecektir. Başaracağız, Başaracağız, Başaracağız.'' dedi.

 

PKK İLE AYNI SAFTA BULUŞAN SÖZDE MİLLİYETÇİLER KULLANILIP ÇÖPE ATILDI

 

2023 seçimleri öncesinde Erdoğan düşmanlığında birleşen 6'lı Masanın HDP ve Ümit Özdağ'ın desteğiyle 8'li ittifaka dönüşmesi ve bu yapıya MHP'ye ihanet eden muhaliflerin alayının destek vermesiyle oluşan Muhalefet Cephesinin; terörden yargılananları hapisten çıkarma, Türklüğü Anayasa'dan çıkarma söylemlerine Türk Milletinin onay vermediğine dikkat çeken MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Ne ümitleri yıktı yüce Türk Milletimiz. Taklacı güvercin müsveddeleri nasıl morardılar. Düşmanları ne kadar çoğaldı DevletBahçeli 'nin. Milliyetçi oylar üzerinden hesap yapıp güya geçmişleriyle, eski ünvanları ile doğrudan basın ve sosyal medya aracılığı ile açıklamalar yapıp PKK ve küresel emperyalizmin yanında saf tutan müsveddeler, kibarca söylüyorum, peçete gibi kullanıldınız, çöpe atıldınız!'' dedi.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ ''DAHA YENİ BAŞLIYORUZ'' MESAJIYLA NE DEMEK İSTEDİ?

 

28 Mayıs seçimlerini Cumhur İttifakının kazanması sonrasında ''Gözün Aydın Adana'm Kazandık. 28 Mayıs seçimlerinin ülkemize, milletimize ve güzel Adana’mıza hayırlı olmasını diliyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Teyyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Kampanya süresince bizimle olan, Cumhur İttifakı’mızın tüm mensuplarına ve dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha yeni başlıyoruz.'' mesajını paylaşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün, sosyal medya paylaşımının sonunda kullandığı ''Daha yeni başlıyoruz.'' ifadesiyle ne demek istediği merak konusu oldu.

 

Hüseyin Sözlü bu mesajıyla; 2023 seçimlerinde ''21. Yüzyıl Türk ve Türkiye Yüzyılı Olacak'' söylemini seçim kampanyasının ana hedefi haline getiren Cumhur İttifakının seçimleri kazanması nedeniyle, Türkiye'de Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın başladığını anlatıyor. Ancak, Hüseyin Sözlü'nün mesajının aynı zamanda 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlere de yönelik olduğu düşünüldü. Hüseyin Sözlü'nün ''Daha yeni başlıyoruz.'' sözünü sosyal medya hesaplarından paylaşan MHP'lilerin; 2023 seçimleri için saha çalışması yapan Hüseyin Sözlü'nün 2024 seçimleri için çok beklemeden tekrar sahaya ineceği yönünde değerlendirmeler yaptığı görüldü.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'NÜN 20 YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI TECRÜBESİ

 

1999 yılına kadar Ceyhan'da Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Kamu-Sen Başkanlığı yapan Hüseyin Sözlü, 1999 yılında yapılan Yerel Seçimlerde Ceyhan Belediye Başkanı seçilmiş ve bu görevi 3 dönem sürdürmüştü. 15 yıllık Belediye Başkanlığı tecrübesiyle 2014 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Hüseyin Sözlü, yaklaşık 200 bin oy geriden geldiği seçimi 414 bin oy alarak yüzde 33,5 oy oranıyla kazanmıştı. 2014 yılında sadece MHP adayı olarak girdiği seçimleri kazanan Hüseyin Sözlü, 2019 yılında Cumhur İttifakı adayı olarak girdiği seçimleri 524 bin oy alarak yüzde 42,8 oy oranıyla kaybetti.

 

2024 yerel seçimlerine 10 ay kala yapılan seçimlerde Adana'da yüzde 45 civarında oy alan Cumhur İttifakı, Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan oy oranları farklılık gösterse de, muhalif ittifaktan yaklaşık 100 bin oy geride kaldı. Seçmenlerin, Yerel seçimler ile Genel Seçimlerde oy verme sebep ve saikleri farklı olsa da iki ittifak arasındaki oy farkı, Cumhur İttifakının çözmesi gereken bir sorunu olarak karşımıza çıkıyor.

 

İKİ İTTİFAK ARASINDAKİ FARKI KAPATABİLECEK TEK SİYASETÇİ OLARAK ÖN PLANA ÇIKIYOR

 

Adana'da 5 dönem seçim kazanıp 21 yıl Belediye Başkanlığı yapan Aytaç durak'tan sonra, 15 yıl İlçe 5 yıl Büyükşehir olmak üzere 20 yıllık görev süresiyle en çok Belediye Başkanlığı yapan ikinci siyasetçi olan Hüseyin Sözlü; 2014 yılında yaklaşık 200 bin oy geriden geldiği seçimi kazanması nedeniyle, 2024 Yerel Seçimleri öncesinde iki ittifak arasında var olan 100 bin farkı kapatabilecek tek siyasetçi olarak ön plana çıkıyor. Bu yeteneği ve tecrübesinin bilincinde olan Hüseyin Sözlü'nün, 2024 Yerel Seçim çalışmalarına 10 ay öncesinden sahaya inerek başlayacağı konuşuluyor.

 

Resim

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hüseyin Sözlü, 28 Mayıs mesajı, Yerel Seçim mesajı, Adana, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı