MHP'li Özdemir'in Habertürk'e Yönelik Kehaneti Tuttu
Haber Detayı
09 Haziran 2023 - Cuma 13:58 Bu haber 5023 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'in Habertürk'e Yönelik Kehaneti Tuttu
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in, Habertürk'e yönelik Kehaneti tuttu. Habertürk'ten peş peşe ayrılık haberleri geldi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'in Habertürk'e Yönelik Kehaneti Tuttu

Son yıllarda muhalefete açık destep verip MHP ve Cumhur İttifakını hedef alan Habertürk'ün seçimleri kaybedenlere yönelik değişim talebi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, başarısız olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyen Fatih Altaylı ve türevlerinin de değişim zamanının geldiğini söylemişti. MHP'li İsmail Özdemir'in Habertürk'e yönelik Kehaneti tuttu ve Habertürk'ten peş peşe ayrılık haberleri geldi.

 

2021 YILININ MAYIS AYINDA MHP İLE HABERTÜRK ARASINDA  YAŞANAN GERİLİM

 

2021 yılının Mayıs ayında MHP'nin 100 maddelik yeni Anayasa taslağını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki, eleştiri sınırlarını aşarak MHP'yi haksız yere karalamıştı. Ebru Baki'ye tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "Kudurdunuz değil mi? Ebru Baki, her seferinde MHP'ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir." demişti. Program partneri Ebru Baki'ye sahip çıkan Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, MHP'li İzzet Ulvi Yönter'in sözlerinin MHP'nin kurumsal açıklaması olmadığını iddia edip MHP'yi özür dilemeye davet etti.

 

Asıl özür dilemesi gerekenin Habertürk olduğuna dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ''Ebru Baki’ye destek vereceğim derken, seviye, üslup ve ahlaki kayıplarını açıkça gösterip Sayın Yönter’i hedef alan Bülent Aydemir şunu bilsin ki, Sayın Yönter’in bu konuda gösterdiği tepki MHP’nin tepkisidir. Hadi şimdi ne yapacaksınız? Siz kimsiniz, hangi ölçü ve yüzle MHP ve Sayın Genel Başkanımızı özür dilemeye davet ediyorsunuz? Size bu gücü kim veriyor? Televizyon ekranlarından aklınızca siyasete ayar vermeye cüretini nerden buluyorsunuz?'' demişti.

 

Tüm bu yaşananlar üzerine Habertürk TV'ye tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Habertürk tv izlemiyorum'' sözlerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. MHP'nin Habertürk TV'ye kurumsal olarak tepki gösterdiğini nihayet anlayan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki ve Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Habertürk TV'den ayrılmak zorunda kalmıştı.

 

YIL 2023. FATİH ALTAYLI'DAN KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ YAZISI

 

21 yıldır her seçimde başarılı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Tek Adamlık ile suçlayıp girdiği her seçimi kaybetmesine rağmen hala Genel Başkanlık koltuğunda oturan ve kendi tek adamlığını tartışmaya kapalı tutan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyen Fatih Altaylı, onun en büyük destekleyicisi olarak kendisinin de seçim kaybedenler arasında olduğunu unutmuş ve medyadaki görevini bırakmayı hiç düşünmemişti.

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediği bu köşe yazısında; Seçim kaybedişlerinin en büyük sebeplerinden birisi olarak gördüğü MHP ve Devlet Bahçeli'nin gösterdiği başarılı performansa dikkat çeken Fatih Altaylı, ''Uzunca bir süredir Türkiye siyasetindeki en önemli figür Devlet Bahçeli. Çikolatalı püskevitleri ile, rakamlarla oynayarak çıkardığı manalı sonuçlar ile, hanslı, conili herkelli siyasi mesajları ile, iki keklik türküsüne getirdiği yeni yorum ile siyaseti eğlenceli hale getirip, herkesi neşelendirmesi, onun siyasetteki önemini azaltmıyor. Devlet Bahçeli bugün Türk siyasetindeki en önemli güç ve muhtemelen MHP’nin devlet içinde en etkili hale geldiği dönemin genel başkanı. Ve bu önemli siyasetçi, seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada çok ama çok önemli ve bir o kadar da tedirgin edici bir cümle kullandı. 'Önümüzdeki günlerde çok şey değişecektir, her şey değişecektir. Öyle gözüküyor. İnşallah Türkiye değişmez.' Bahçeli böyle bir lafı boş yere etmez. Bir tehlikeyi işaret ediyor. Bahçeli’nin gördüğü bu tehlikenin ne olduğu konusunda daha açık olması, daha net konuşması gerekiyor. Açıkçası benim de Türkiye’nin geleceği acısından öngördüğüm ve dile getirmekten bile korktuğum büyük tehlikeler, olumsuz değişimler var. Acaba onun korkuları ile benim korkularım ne kadar aynı. Söylese de bilsek.'' dedi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN FATİH ALTAYLI'YA TOKAT GİBİ CEVAP: SİZ DE DEĞİŞİN

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerini çarpıtma gayretkeşliğine soyunan Fatih Altaylı'ya tokat gibi cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ''Sayın Genel Başkanımızın 28 Mayıs 2023 günü Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nden sonra düzenledikleri basın toplantısında, muhalefet partilerinin başarısızlığına dikkat çeken bir gazeteci arkadaşımızın sorduğu 'Muhalefet cephesinde bir değişim yaşanır mı? CHP’de bir değişim olur mu?' minvalindeki soruya verdiği cevabı farklı yönlere çekme gayretine soyunarak, kendince aslı astarı olmayan yorumlar getiren Fatih Altaylı’nın sözlerinin içi boş, manası kof, amacı bellidir. Sayın Genel Başkanımızın sözlerinin muhattapları sarihtir. Gerek 14 Mayıs, gerekse 28 Mayıs seçimlerinden önce hayal satarak insanları aldatan ve yalanlarla ikna etmeye kalkan cephede yer aldığını bildiğimiz Altaylı gibi medyaya çöreklenmiş türevlerinin de değişmesinin zamanı gelmiştir. Bundan da kaçamayacaklardır. Türkiye ne çekmişse basına bir haliyle sızmış; milletten uzak, gerçeklerden kopuk anlayışlarıyla ve tutarsız senaryolarla beşinci kol faaliyetinin kurşun askerliğini yapanlardan çekmiştir. İşte artık bu çarpık anlayış da değişmeye mahkumdur.'' demişti.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'İN HABERTÜRK KEHANETİ TUTTU. HABERTÜRK'TE PEŞ PEŞE AYRILIKLAR

 

2023 seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki muhalefeti destekleyerek iktidarı değiştirme stratejisi kapsamında hareket eden Amerika ve Avrupa ülkelerindeki bazı medyalar gibi Cumhur İttifakını hedef alıp 6'lı Masada yer alan siyasi partileri parlatma görevini icra eden Habertürk TV, küresel güçlerin Türkiye'deki siyaseti dizayn etme programının adeta bir parçası olmuştu.

 

Yerli ve Milli düşünen herkesin tepkisini alan Habertürk TV'de Solak Medyanın Borazanı haline gelen Sevilay Yılman ilk ayrılan olmuştu. 14 Mayıs seçimlerinde çok savundukları muhalefetin ağır bir yenilgi alması üzerine fazla dayanamayan Teke Tek programlarının sunucusu Fatih Altaylı, Habertürk'ten ayrıldığını açıkladı. Bu arada Habertürk'te köşe yazarlığı yapan yazarların, siyasi yazılarına son verildi.

 

Habertürk'te yaşanan bu gelişmeler üzerine; 2021 yılının Mayıs ayında MHP-Habertürk geriliminde koltuğu sallansa da görevine devam eden Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz, 2023 yılının yine Mayıs ayında görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

 

Habertürk TV'de son ayrılık ise tam evlere şenlikti. 2023 seçimlerinden önce parlatmaya çalıştığı muhalefete desteğini sunuculuğunu yaptığı Açık ve Net programlarında açık açık söyleyen ve Cumhur İttifakını yıpratma kampanyasının bir parçası oluşunu ''siyaseti dizayn ediyoruz.'' diye açıklayabilen Kübra Par, muhalefetin 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerindeki ağır yenilgisinden sonra Habertürk'ten ayrıldığını açıkladı.

 

NETİCE İTİBARİYLE HABERTÜRK'TE 2021 VE 2023 AYRILIKLARI

 

2021 yılının Mayıs ayında MHP ile gerginlik yaşayan Habertürk'te; program sunucusu Ebru Baki ve Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifa etmek zorunda kalmıştı. 2023 yılının yine Mayıs ayında MHP ve Cumhur İttifakı ile gergilik yaşayan Habertürk'te; program yorumcusu yazar Sevilay Yılman, Teke Tek programlarının sunucusu Fatih Altaylı, Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz, Açık ve Net programı sunucusu Kübra Par istifa etti.

 

Başarısız olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gitmesini isteyen Fatih Altaylı ve türevlerinin de değişim zamanının geldiğini açıkça söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in, Habertürk'e yönelik KEHANETİ tuttu.

 

MHP'Lİ ÖZDEMİR'İN SİZ DE GİDECEKSİNİZ HABERİNİN MANŞETİ

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, Kehaneti tuttu, medya, peş peşe ayrılık, basın
Yorumlar
Haber Yazılımı