MHP'li Karakaya: MHP'nin Farkı Bir Kez Daha Görüldü
Haber Detayı
07 Haziran 2023 - Çarşamba 17:54 Bu haber 2841 kez okundu
 
MHP'li Karakaya: MHP'nin Farkı Bir Kez Daha Görüldü
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP ile küçük partiler arasındaki anlayış farkının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya: MHP'nin Farkı Bir Kez Daha Görüldü

TRT Haber'de yayınlanan canlı yayında TBMM Başkanlığı seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Cumhur İttifakının tek, muhalefetin 6 ayrı aday çıkarması konusunda manidar açıklamalar yaptı.

 

TBMM BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE 7 ADAY YARIŞTI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başkanlığında toplanan TBMM, bugün yeni Meclis Başkanını seçmek için toplandı. TBMM Başkanlığı seçiminde; Ak Parti ve MHP'nin aday gösterdiği Ak Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP'den Ankara Milletvekili Tekin Bingöl,  Yeşil Sol Parti'den Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, İyi Parti'den İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, Deva Partisi'nden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Gelecek Partisi'nden Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun ve TİP'ten Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay yarışıyor.

 

Toplamda 7 adayın yarıştığı TBMM Başkanlığı seçiminde; Ak Parti ve MHP'nin aday gösterdiği Ak Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'un seçimin 3. Turunda Meclis Başkanı seçilmesi bekleniyor. Cumhur İttifakının tek aday çıkardığı seçimde, muhalif cenah 6 aday çıkararak parçalanmış görüntüsü verdi. Cumhur İttifakı kanadından, muhalif cenahta hiçbir iddiası olmayan küçük partilerin her birinin ayrı ayrı aday çıkarmasına manidar yorumlar yapıldı.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN MANİDAR TESPİTLER

 

MHP'nin 2018 yılında vaat ettiği her şeyi Cumhur İttifakı ile birlikte 2023 yılına kadar gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile başarılı çalışmalara imza atan Cumhur İttifakının uyumuna dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, TBMM Başkanlığı seçiminde dahi birlik beraberlik sağlayamadıklarından dolayı 6 ayrı adayla yarışan muhalefete göndermelerde bulundu.

 

TBMM Başkanlığı seçimlerinin; MHP ile konjonktürel olarak ortaya çıkan diğer partiler arasındaki farkı bir kez daha ortaya koyduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Konjonktürel olarak ortaya çıkan partiler, biraz kendilerini duyurmak için, biraz reklam yapmak için bu tür yollara başvurabilirler. Bunların tutumunu, 'önce partim' anlayışıyla tamamen kendi parti tanıtımlarına yönelik girişimler olarak değerlendiriyoruz. Biz MHP olarak 'önce ülkem ve milletim, sonra partim' diyen bir anlayışın mensuplarıyız ve ona göre siyaset yapıyoruz. Aradaki farkı bu şekilde izah etmek mümkün olabilir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Mevlüt Karakaya, TBMM Başkanı, seçimi, Meclis, muhalefet
Yorumlar
Haber Yazılımı