MHP'li Bülbül: Önce Ulusalcı Seçmene Hesap Versinler
Haber Detayı
08 Haziran 2023 - Perşembe 20:12 Bu haber 3900 kez okundu
 
MHP'li Bülbül: Önce Ulusalcı Seçmene Hesap Versinler
MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, muhalefetin Atatürkçü ve ulusalcı seçmenlere vermesi gereken hesabı açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Bülbül: Önce Ulusalcı Seçmene Hesap Versinler

Haber Global'de canlı yayın konuğu olduğu programda seçim hezimeti yaşayan CHP'de yaşanan kargaşa hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin öncelikle Atatürkçü ve Ulusalcı seçmenlere hesap vermesi gerektiğini söyledi.

 

MHP'Lİ LEVENT BÜLBÜL'DEN CHP'YE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER

 

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük bir hezimete uğrayan CHP'de seçimden sonra yaşananlar hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, ''Seçimleri kaybeden CHP'de; MYK Üyelerinin alelacele istifa etmesi, aslında kendilerinde oluşan paniği gösteriyor. Parti yönetiminin istifa etmesindeki temel hedef, Kılıçdaroğlu'nu tartışmalardan uzak tutulmasıdır. Bunun acele bir şekilde yapılması, tartışmalardan çekildiğinin göstergesidir. Bir yönetici, 'CHP'de istifa istiyenlerin altına bakın içinden Ak Parti'li yada Cumhur İttifakını destekleyen troller çıkar' dedi. Bu CHP'lilere aslında bir saygısızlıktır. CHP içinde bu başarısızlığı değerlendirmek istiyenler var. Ama CHP Belediye seçimlerini bir koz olarak kullanıp kendi partisini konsolide etmeye çalışıyor.'' dedi.

 

ÖNCE ATATÜRKÇÜ VE ULUSALCI SEÇMENE HESAP VERSİNLER

 

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin öncelikle Atatürkçü ve Ulusalcı seçmenlere hesap vermesi gerektiğini belirten MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, ''Burada, yapılan işlerin, verilen sözlerin ve uygulanan siyasetin bu süreçte hesabının bir şekilde verilmesi gerekir. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin, özellikle Ulusalcı kanatta olan CHP'li seçmene, bir hesap vermesi gerektiği kanaatindeyim. Nasıl bir gereklilik, nasıl bir mecburiyet ortaya çıktı ki; kandille, HDP ile bu kadar uyumlu bu kadar aynı bakış açısıyla bir politika izlendi? Kandil'in açıkça desteğiyle hareket edildi? Bunlar CHP'nin içinde Atatürkçüyüm diyen, ulusalcıyım diyen seçmene verilmesi gereken bir hesaptır. Çünkü CHP bu değildir. CHP Kuvay-ı Milliye'nin devamı olduğunu parti tüzüğüne bile koyan bir siyasi partidir.'' dedi.

 

CHP'NİN EKİM AYINDA TEZKERE SINAVI VAR

 

Seçim yenilgisine neden olan hadiselerin üzerini kapatmaya çalışan CHP'nin Ekim ayında milli konularda tekrar sınav vereceğini belirten MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, ''Bu noktada, bu hesaptan kaçıldığını gözlemliyoruz. Her ne olursa olsun ortada ciddi bir seçim yenilgisi ve bir hezimet söz konusudur. Bu noktada yapılacak olan değerlendirmeler son derece önemli olacak ama geçmişte seçimleri koordine eden yapı nasıl bir anlayışla yol gösterdiyse, şu anda da muhalefete bir istikamet belirlemeye çalışılıyor. Buna göre hareket planı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bunun, ne CHP'lilerin ne de Milletimizin iradesini ve anlayışını yansıtmadığını düşünüyoruz. Cesaretle üzerine gidip tartışmaları gereken meseleleri, bugün yine üstünü kapatıp yine aynı birliktelikler üzerinden yol yürümeye gayret etmeye çalışıyorlar. Ekim ayında Irak-Suriye tezkeresi gelecek meclise. Kelimelerin, ifadelerin dahi değişmeden gelecek olan tezkereye HDP ile beraber hareket etmeye devam edecek mi CHP etmeyecek mi? Bunları hep beraber göreceğiz. Bunların bu şekilde devam ettiği sürece, ortada bir CHP'nin varlığından ne yazıkki bahsetmek mümkün olmayacaktır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Muhammed Levent Bülbül, muhalefet, Atatürkçü, Ulusalcı, seçmen
Yorumlar
Haber Yazılımı