MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan DP'li İlay Aksoy'a Net Cevap
Haber Detayı
10 Temmuz 2023 - Pazartesi 14:48 Bu haber 1917 kez okundu
 
MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan DP'li İlay Aksoy'a Net Cevap
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Türkiye'nin Afrin’deki gençlere eğitim vermesinden rahatsız olan muhalefete tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan DP'li İlay Aksoy'a Net Cevap

Türkiye'nin Afrin gibi terörden arındırıp konrolü altında tuttuğu bölgelerde Fakülte açamayacağını iddia eden Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy'a tepki göseren MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Esad rejimine övgüler düzüp Türkiye'nin izlediği stratejiyi eleştiren İlay Aksoy'a, Türkiye'nin Afrin’deki gençlere eğitim vermesinden neden rahatsız olduğunu sordu.

 

TÜRKİYE'NİN AFRİN'E FAKÜLTE AÇMASI MUHALEFETİ RAHATSIZ ETTİ

 

Türkiye, 4 Ekim 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Gaziantep Üniversitesi Rekörlüğüne bağlı olarak Suriye’nin El-Bab kentinde İkisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Azez'de İslami İlimler Fakültesi ve Afrin'de Eğitim Fakültesi kurulmasına karar vermişti. Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırdığı Afrin'de kurulan Eğitim Fakültesi, ilk öğrencilerini mezun etti. Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı bu Fakültelerden mezun olan öğrencilerin, doğal olarak Türkiye'deki Fakültelerden mezun olan öğrenciler ile denk sayılması; Türkiye'de sığınmacı düşmanlığı yapan Ümit Özdağ'ın türevi konumundaki siyasetçileri rahatsız etti.

 

DP'Lİ İLAY AKSOY'DAN TÜRKİYE'NİN AFRİN'E FAKÜLTE AÇMASINA KARŞI ÇIKAN AÇIKLAMA

 

Suriye’nin toprak bütünlüğünden dem vurup Türkiye'nin Afrin'e müdahalesinden rahasız olan ve Türkiye'nin sığınmacı politikasına karşı tutum sergileyen Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Afrin, Suriye toprağıdır. Suriye Devleti izin vermedikten sonra Gaziantep Üniversitesi orada fakülte açamaz. İki devlet arası protokol olmalı, ki yok! İzinsiz açtığı fakültede mezunların diplomalarını tanıyamaz, yatay geçiş hakkı veremez. Bu diplomaların Türkiye’de hiç bir geçerliği yoktur. Bu fakültelere giriş barajı 20-30 arasıdır. Suriye toprağında bulunan bu bölgede ÖSO bayrağını kullanamaz, bunu Türkiye tanıyamaz.'' dedi.

 

MHP'Lİ LÜTFİ KAŞIKÇI'DAN DP'Lİ İLAY AKSOY'A NET CEVAP

 

Türkiye'nin Afrin gibi terörden arındırıp konrolü altında tuttuğu bölgelerde Fakülte açamayacağını iddia eden Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoya cevap veren MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İlay Hanım, dün Afrin’de PKK’nın eğitim kamplarında gençlerin eline silah verilip Türkiye’ye terör saldırıları düzenleniyordu. Bugün ise Türkiye Afrin’de gençleri eğitimle buluşup ileride kendi bölgelerini kalkındırması için eğitiyor. Bunun neresi sizi rahatsız etti? Dün PKK’nın karargahı konumundaki yerlerde, bugün ülkemizden bir üniversitenin gençlere eğitim vermesi, eleştirilecek bir konu değil, övünülecek ve takdir edilecek bir durumdur.'' dedi

 

TARTIŞMALAR ÜZERİNE MHP'Lİ LÜTFİ KAŞIKÇI'DAN TEKRAR AÇIKLAMA

 

MHP'li Lütfi Kaşıkçı ile DP'li İlay Aksoy arasında karşılıklı cevaplar verilen tartışmaya sosyal medya kullanıcıları da dahil oldu. Mehmet Ali isimli takipçinin ''İlay hanım Suriye’yi çok sevmiş. Ülkemizden Suriye’yi savunacağına gidip çok beğendiği Şam’dan yapabilir bunu. Şam’da kiraların 50 dolar civarında olduğundan bahsediyordu, arzu ederse kirasını biz karşılayalım, oradan savunsun Suriye’sini ve rejimini.'' sözleri ve Türkiye'nin Afrin’de ne işinin olduğunu soranların çıkması üzerine tekrar açıklamalarda bulunan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, ''İlay hanım, övgüleriniz özlem duyduğunuz ülkenin neresi olduğunu belirtiyor. Şam’a methiyeler düzen sizsiniz. Size orada mutlu yaşamlar dilemem neden seviyesizlik oluyor? Her ay kiranı ödeyelim orada kal. 'Afrinde ne işiniz var' sorusuna cevaben ifade ediyorum. Şam hükümeti Adana Mutabakatı’na uymayıp terör örgütlerinin kendi topraklarındaki varlığına son vermediği için oradayız. Şam’ın yapamadığını Ankara yapmak zorunda kalmıştır. Afrin dediğiniz bölge yıllarca Şam’ın kontrol edemediği (belkide isteyerek) bu sayede Türkiye’ye hasım tüm unsurlarının kuluçka alanı olarak kullandığı bir bölgeydi. Ülkemize bu alandan 100'lerce terör saldırısı oldu ve nice şehitler verdik. Ve bugün o bölgede Şam’ın yapamadığını ülkemiz yaptı. Terörü bitirdik. Bu zıkkımın tekrar kök salmaması için de 'Eğiim Şart' diyoruz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Lütfi, Kaşıkçı, Net, Cevap, Suriye, Türkiye, sığınmacı
Yorumlar
Haber Yazılımı