MHP'li Feti Yıldız'dan Muhaliflere Roman Tavsiyesi
Haber Detayı
10 Temmuz 2023 - Pazartesi 20:27 Bu haber 2649 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız'dan Muhaliflere Roman Tavsiyesi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, her seçim sonrasında hayal kırıklığı yaşayan muhaliflere, okumaları için bir roman tavsiye etti.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız'dan Muhaliflere Roman Tavsiyesi

Muhalif cenahın her seçim sonrasında hayal kırıklığı yaşamasını ti'ye alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, hayal kırıklığı yaşayan muhaliflere, Peyami Safa'nın bir düş ülkesi olan Simeranya'yı anlatan Yalnızız isimli romanını tavsiye etti.

 

HER SEÇİM SONRASI HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYAN MUHALEFETİN DURUMU

 

İkidarın TBMM'ye sunduğu önerilerin kendileri açısından en doğru bir öneri olsa dahi Hayır oyu vereceklerini en yetkili ağızdan itiraf eden muhalefet partileri, itiraz etmekten başka bir şey üretmeyen haliyle, 2023 seçimlerinide kaybetti. Her seçim öncesinde kazanacaklarına kendilerini inandıran ama her defasında da seçimleri kaybeden muhalif cenah, hayal kırıklığının verdiği hüzünle yaşamaya devam ediyor. Ak Parti karşısında girdiği her seçimi kaybeden ve seçimin üzerinden bir yıl dahi geçmeden her defasında erken seçim iseyen Kemal Kılıçdaroğlu, kaybettiği 2023 seçimleri sonrasında rekor kırarak 43. günde erken seçim istedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN HER SEÇİM SONRASI HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYAN MUHALİFLERE TAVSİYE

 

Muhalif cenahın her seçim sonrasında hayal kırıklığı yaşamasını ti'ye alarak tavsiyelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İtiraz etmekten başka bir şey üretemeyen, seçim sonuçları ile hayal kırıklığı yaşayan muhaliflere, Safa’nın Simeranya’sına yelken açarak bilim kurgu dünyalarını zenginleştirmelerini öneririm.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'IN MUHALİFLERE TAVSİYE ETTİĞİ ROMAN

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın kırıklığı yaşayan muhaliflere tavsiye ettiği romanın adı ve konusu nedir? Peyami Safa'nın 1951'de kitap haline girdiği Yalnızız isimli romanı, bir düş ülkesi olan Simeranya'yı anlatır. Türk edebiyatında ütopya türünün dikkate değer örneklerinden birisidir. Simeranya, romanın kurmaca dünyasındaki olumsuzluklarla dolu yaşama tarzına alternatif bir dünya arayışının ürünü olarak ortaya çıkar. 

 

Prolog kısmından başlayarak Yalnızız'ın olay örgüsünün içerisine dağıtılmış olan Simeranya, romanın tematik gücü durumundaki idealist karakter Samim'in içinde bulunduğu kapalı, lâbirentleşen mekâna alternatif olarak aradığı açık mekân özleminin ürünüdür. Aynı zamanda Simeranya, Batı edebiyatlarında yaygın olan ütopya türünün Türk edebiyatında gelişmesinde ve tanınmasında da rol oynayan ütopik dünya olarak değer taşır. Bu çerçevede Yalnızız ve onun içinde yer alan Simeranya, türün dünya edebiyatında dikkate değer ürünleriyle metinlerarası ilişkiler kurabileceğimiz yapıda karşımıza çıkar.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, Peyami Safa, bir düş ülkesi, Simeranya, Yalnızız
Yorumlar
Haber Yazılımı