Osman Diyadin Dersim Lobisinin Stratejisini Deşifre Etti
Haber Detayı
09 Temmuz 2023 - Pazar 12:43 Bu haber 3097 kez okundu
 
Osman Diyadin Dersim Lobisinin Stratejisini Deşifre Etti
Gazeteci yazar Osman Diyadin, Ana Muhalefet partisine etkisi olan Dersim Lobisinin stratejisini deşifre etti.
GÜNDEM Haberi
Osman Diyadin Dersim Lobisinin Stratejisini Deşifre Etti

A Haber'de yayınlanan Cansın Helvacı'nın sunduğu proğramda, 2023 seçimlerinde hezimete uğrayan CHP'de yaşanan değişim seslerine karşı duranların kimler olduğuna yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, CHP'deki gücünü kaybetmek istemeyen Dersim Lobisinin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlıkta kalması için çaba gösterdiğini söyledi.

 

SHP'DEN CHP'YE SOL CENAHTAKİ SİYASİ PARTİLERİN ATATÜRKÇÜLÜK İLE SINAVI

 

Geçmişte terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan siyasetçilerin ilk defa TBMM'ye Milletvekili olarak girmesini sağlayan SHP ile birleşen CHP'nin Atatürk çizgisinden uzaklaştığı biliniyordu. CHP'ye Genel Başkan olan Deniz Baykal, 19 yıl boyunca milli düşünmeyenleri partiden uzaklaştırarak, CHP'yi yeniden Ulusalcı çizgiye getirmişti. Milli politika izleyen Deniz Baykal, bir kaset operasyonuyla Genel Başkanlıktan indirilmiş ve yerine Kemal Kılıçdaroğlu oturmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, aynı Erdal İnönü'nün başında olduğu SHP dönemindeki gibi bir kez daha Atatürkçü çizgiden uzaklaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, partisinde ne kadar Atatürkçü ve Ulusalcı yönetici varsa hepsini kovaladı. Son olarak ise Dersimci olduğunu açıkça söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerinde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birliktelik yapmaktan çekinmedi.

 

2023 seçimlerinde Altılı Masadaki ittifak ortaklarıyla birlikte ağır bir yenilgi alan CHP'de değişim sesleri yükselmeye başladı. Atatürkçülük ve Ulusalcılık konusunda Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok da farklı olmayan Ekrem İmamoğlu, CHP'nin Genel Başkanı olmak istiyor. Ancak CHP'de yaşanan tartışma, sadece Genel Başkanlık değişimi konusunda değil zihniyetin değişip değişmeyeceği konusunda da yapılıyor. 

 

SOL CENAHTA SHP ÖZLEMİ VE ASLI BAYKAL'IN TEPKİSİ

 

Hikmet Çetin'in ''SHP'yi keşke kapatmasaydık'' sözleri, sol cenahta; terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan siyasetçilerin ilk defa TBMM'ye Milletvekili olarak girmesini sağlayan SHP'ye olan özlemi dile getiriyor. Yani, CHP'nin Atatürkçü çizgiden uzaklaşması ve HDP ile seçim birlikteliği sol cenahı yeterince mutlu etmemiş ve daha ileri gidilmesi isteniyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, ''Hikmet Çetin'in 'SHP'yi keşke kapatmasaydık' söylerinin benzerini sık sık duyacağız. Ortalığı karıştıracaklar. Bu söylemle karşımıza çıkıp CHP'nin kuruluş ilkelerine dönmelerini engelleyecekler. Maksat CHP'nin bu ilkesizliğinin devam etmesini sağlamak. Benim için önemli olan şey CHP'nin kuruluş ilkelerine dönüp dönmeyeceğidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine çıkması ve bu yönde partiyi oluşturması. Bu bir kesimde korku yaratıyor. O kesim zaten CHP'yi ele geçirmiş durumda. CHP'nin bu seçimi kaybetmesinin tek bir nedeni var kuruluş ilkelerinden uzak olması.'' dedi.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN DERSİMCİLİĞİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

 

Milli Mücadele verilerek kurulan Türkiye'nin önünü kesmek isteyen Küreselcilerin gazıyla ayaklanan Seyit Rıza, Dersim İsyanını başlatmıştı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizzat Pilot olan manevi kızı Sabiha Gökçen'i de dahil ettiği bir operasyonla Dersim İsyanını bastırmış ve isyancıları cezalandırmıştı. Günümüzde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin başında olan Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte Türk Devletine isyan edenler için kullanılan Dersimcilik tanımlamasını, ''Dersimli Kemal'im'' sözleriyle hiç çekinmeden kullanabiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dersimciliği yaklaşan CHP Kurultayı öncesinde tartışma konusu oldu.

 

OSMAN DİYADİN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMA: DERSİM LOBİSİ KILIÇDAROĞLU'NUN GİTMESİNİ İSTEMİYOR

 

Tüm bu gelişmeler üzerine yaklaşan CHP Kurultayı öncesinde yükselen değişim seslerine karşı direnenlerin kimler olduğuna yönelik değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Gerçek olan şu ki; CHP, bence Türk siyasetindeki misyonunu tamamlamıştır. CHP'nin bu saatten sonra böylesine bölünmüş böylesine kendi içinde hesaplaşmaların yaşandığı, böylesine de hiç istenmeyen sözlerin kullanıldığı, Genel Başkanı'na karşı saygısını, sevgisini kaybetmiş bir CHP yapısı apaçık ortadadır. CHP'de yaşanan olaya baktığımız zaman önemli olan Kılıçdaroğlu'nun görevde kalmasını kimin, neden istediği sorusunun cevabıdır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevde kalmasını, CHP yönetimi ve teşkilatları dışında kim istiyor? Bu sorunun cevabı çok önemli. Kılıçdaroğlu'nun görevde kalmasını isteyenler Dersim Lobisidir.'' dedi.

 

DERSİM LOBİSİNİN STRATEJİSİ

 

CHP'yi ele geçiren Dersim Lobisinin Kurultay öncesinde izlediği strateji hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Dersim Lobisinin Kılıçdaroğlu'nun görevde kalmasını veya kendi kontrolünde bir Genel Başkan olmasını istediğini gözlemliyoruz. Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlık görevinden ayrıldığında CHP'de önemli değişiklikler olacaktır. CHP'nin parti yapısı değişecektir. CHP'de önemli olan sadece Genel Başkanın değişmesi değil zihniyet değişikliğidir. CHP, bugün halktan kopmuş durumdadır. Halkın milli ve manevi değerleriyle çelişen bir CHP gerçeği vardır. Kılıçdaroğlu'nun görevden ayrılmamasının anlamını bu noktada aramak gerekir. Dersim Lobisi, Kılıçdaroğlu'nun görevde kalmasını istiyor. Çünkü, Kılıçdaroğlu ayrıldığı zaman bu lobi tamamen gücünü kaybedecektir. CHP yönetimine yapılan atamalara baktığınız zaman, bu atamaların kimliklerinin orijinine baktığınız zaman CHP'yi  kimlerin ele geçirdiğini çok daha net görürsünüz.'' dedi.

 

KILIÇDAROĞLU İLE GENEL BAŞKANLIK YARIŞINA HAZIRLANAN İMAMOĞLU'NUN STRATEJİSİ

 

CHP Kurultayı öncesinde Ekrem İmamoğlu'nun izlediği stratejiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Ekrem İmamoğlu'nun bu kadar sahaya girmesinin, değişim istemesinin ve Genel Başkan olmak için adım atmasının nedeni, kendisinin önündeki  mahkeme kararıdır. 30 Kasım'da görülecek olan davada İmamoğlu'na siyasi yasak gelirse, hem genel başkanlık hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı artık hayal olacak. O açıdan İmamoğlu 30 Kasım'a kadar CHP kurultayının yapılmasını istiyor, Kurultayda Genel Başkanlık hedefini ortaya koyuyor. İmamoğlu, Belediye Başkanı olarak siyasi yasaklı olmasıyla Genel Başkan olarak siyasi yasaklı olması arasındaki pozisyon farkını görebiliyor. Ekrem İmamoğlu'nun ceza alması konusunda boş yere Ak Parti'yi itham ediyorlar. CHP içerisindeki Derin Yapı dahil Ekrem İmamoğlu'nun ceza alabileceği noktasında görüş bildiriyor. Bu Derin Yapının Ekrem İmamoğlu'nun ceza alması konusuna müdahil olmaya çalıştığı konuşuluyor.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, siyasi partiler, değişim, sol cenah, lobiler, ele geçirdi
Yorumlar
Haber Yazılımı