MHP'li İsmail Özdemir Meral Akşener'i Fena Hırpaladı
Haber Detayı
25 Ağustos 2023 - Cuma 15:02 Bu haber 3313 kez okundu
 
MHP'li İsmail Özdemir Meral Akşener'i Fena Hırpaladı
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İyi Parti'nin 26 Ağustos tarihinde yapacağı toplantı öncesinde, Meral Akşener'i fena hırpaladı.
MHP Haberi
MHP'li İsmail Özdemir Meral Akşener'i Fena Hırpaladı

İyi Parti'nin 26 Ağustos tarihinde yapacağı toplantı öncesinde, MHP'nin Türk Milliyetçiliğinin siyasi merkezi oluşuna vurgu yaparken Meral Akşener'in Ernest Renan milliyetçiliğini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, yolu Ernest Renan ile kesişip Türk Milletinin milli birlik ve beraberliğine kast eden çevrelerle çıkar ortaklığı yapanların, MHP ve Türk Milliyetçiliğinin karşısında sönmeye mahkum olduğunu söyledi.

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI VE İYİ PARTİ'NİN 26 AĞUSTOS TOPLANTISI 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Çağırdık Dönmediniz Yuvaya, Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına.'' sözleriyle İyi Parti'ye Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme çağrısı yapması, İyi Parti'nin ayarlarını bozmuştu. MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısı karşısında bocalayan İyi Parti, Türk Milliyetçisi olduklarını iddia etmelerine rağmen PKK'nın siyasi uzantısı partilerle seçimlerde aynı kulvarda koşmaktan çekinmezken, Türk Milliyetçilerinin asıl temsilcisi MHP ile Yerel Seçimlerde birliktelik yapmaktan çekindi. Türk Milliyetçiliği davasına ihanet etmenin ezikliğini ve MHP'den ayrılırken kandırdıkları seçmeni tekrar MHP'ye kaptırma telaşına kapılan İyi Parti; 26 Ağustos tarihinde yapacağı toplantıda, Türk Milliyetçilerinin İyi Parti'de toplanmasına yönelik bir çağrı yapacağının işaretini verdi.

 

26 Ağustos tarihinde, İyi Parti'nin öncülüğünde 3. ittifak kurulacağı yönünde bir açıklama yapacağı konuşulan Meral Akşener, İyi Parti'nin Yerel Seçimlerde ayrı bir yol izleyeceği mesajını verecek. Altılı Masayı büyük bir gürültüyle deviren, iki gün sonra devirdiği Masaya tıpış tıpış geri dönen, 2023 seçimlerinde hezimete uğradıktan sonra Altılı Masayı bir kez daha devirdiği halde şimdi Yerel Seçimlerde işbirliği yapmak için Altılı Masaya tekrar geri dönmenin yollarını arayan Meral Akşener, Altılı Masada en çok blöf yapan siyasetçi olarak tarihe geçmişti. Yerel Seçimlere tek başına girmeyi göze alamayacağı bilinen Meral Akşener'in, aslında CHP ile pazarlıkta elini yükseltmek için yeni bir blöfe imza atacağı değerlendiriliyor.

 

SEÇİM KAYBEDİNCE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE DÖNEN AKŞENER SAHİDEN MİLLİYETÇİ Mİ?

 

MHP'nin Türk Milliyetçilerini aynı kulvarda koşturma gayreti ve samimiyeti karşısında samimiyet testini geçemeyen İyi Parti, kendi yöneticilerinin zaman zaman itiraf ettiği gibi aslında hiçbir zaman Türk Milliyetçiliğini savunan bir siyasi parti olmamıştı. Maske olarak kullandığı Türk Milliyetçiliğine seçim kaybedince geri dönme ihtiyacı duyan Meral Akşener, gerçekten Türk Milliyetçisi mi? 

 

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine kadar olan süreçte, Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in ve CHP'lilerin desteğini alıp türevleriyle birlikte TARLA KONGRESİ'ni toplayarak MHP'ye ihanet eden, Türk Milliyetçilerinin oyunu Sol Cenaha yamama görevini icra etmek için DYP, ANAP, Ak Parti ve MHP'den sonra kendi partisini kurarken hala diyet ödemeye çalıştığı CHP ile Altılı Masayı oluşturan, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve türevleriyle seçimlerde aynı kulvarda koşmaktan çekinmeyen, İttifak ortağı Ali Babacan'ın Türklüğü Anayasa'dan çıkarma ve Kürtçe'yi 2. dil olarak kabul etme önerisine ses çıkarmayan, defalarca tekmeleyerek devirdiği Altılı Masaya tekrar tekrar geri dönmeye çalışan, bu uğurda partisindeki Türk Milliyetçilerini birer birer harcayan Meral Akşener, sahiden Türk Milliyetçisi olabilir mi?

 

Bir asır önceki ABD Başkanı Woodrow Wilson'un açıkladığı ''halkların kendi kaderini kendisinin belirleyip yönetmesi ve özerk yönetimlerin kurulmasını'' öngören Wilson İlkeleri, 6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metin ve HDP'nin Eylül 2021'de ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesi örtüşüyor. Bu kapsamda, 48 sayfalık metni imzalayan Meral Akşener, sahiden Türk Milliyetçisi olabilir mi?

 

MHP'DEN  AKŞENER'İN TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE DEĞERLENDİRME

 

MHP'nin 2 Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener'in milliyetçiliğini bakın nasıl tanımlıyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''Yabancı hayranı ve siyasi işbirlikçi Meral Akşener, Ernest Renan milliyetçiliğini savunuyor. Akşener Ernest Renan’ı ya bilmiyor veya biliyor da meşrebine uygun davranıyor! İkisi de mümkün. Ernest Renan, 29 Mart 1883’te Sorbonne Üniversitesi’nde 'İslam ve Bilim' isimli konferans vermiştir. Bunu bilip de Renan milliyetçiliğinden bahsetmek Türk ve İslam düşmanlarıyla elele vermektir. Dolayısıyla, Akşener Türk milliyetçisi değildir.'' demişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ''Dün Ayasofya Camisinin açılışına karşı çıkan, bugün adeta Kur'an-ı Kerim’e duydukları kini kusan zihniyetle beraber olma 'şerefini' gururla taşıyanların, bağlandıkları ipin bir ucu daima PKK’ya çıkıyor. Papaz Ernest Renan milliyetçiliği yapanlardan da zaten başka ne beklenirdi?'' demişti.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR AKŞENER'İN ERNEST RENAN MİLLİYETÇİLİĞİNİ TEKRAR HATIRLATTI

 

İyi Parti'nin 26 Ağustos tarihinde yapacağı toplantı öncesinde, MHP'nin Türk Milliyetçiliğinin siyasi merkezi oluşuna vurgu yaparken Meral Akşener'in Ernest Renan milliyetçiliğini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Varlığı Türk Milleti ile yaşıt Türk Milliyetçiliği’nin 54 yıldır siyasi merkezi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Yarım asırı aşan siyasi mücadelemiz içerisinde edinilen tecrübeler ve verilen mücadeleler Türk Milliyetçiliği’nin mutlak başarısının temeli ve teminatıdır. Toplumdan kopuk, siyasi gerçeklerden uzak ve tamamen oy kaygısına dayalı, üstelik demokrasi dışı tüm yaklaşımlar MHP ve Türk Milliyetçiliği’nin karşısında sönmeye mahkumdur. Türk Milliyetçiliğinin her yönden mücadelesindeki haklılığını, Cumhuriyetin kurucu değerlerindeki ve kökenindeki anlayışının önümüzdeki yüzyıllara erecek iradesinin yolunu Alparslan Türkeş beyfendi açmış, fikri ve siyasi ölçülerini belirlemiş ve vizyonunu tayin etmiştir. Dün Başbuğ Türkeş karşısında olanların bugün temsil ettikleri değerlerin Türk Milliyetçiliği ile bir alakası yoktur. Yolu, kendilerine yönelen telkinlerle bilvesile Ernest Renan ile kesişenlerin ve ölçüsü şaşanların, demokrasi dışı çare ve meşruiyet arayışı olanların, Türk Milletinin milli birlik ve beraberliğine kast eden çevrelerle çıkar ortaklığı yapanların; dünün haklılığını, tertemiz şehit emanetlerini ve yeri doldurulamayacak hatıralarını bugünün menfaatleriyle değişenlerin merkezi bir konumdan bahsetmeleri mümkün değildir. Türk Milliyetçiliğinin ana ölçüsü her şart altında 'Önce Ülkem ve Milletim' diyebilmek ve bu iradeye yakışır davranabilmektir.'' dedi. 

 

MERAL AKŞENER'İN ERNEST RENAN MİLLİYETÇİLİĞİ

 

Kayı boyunun Tamgasını partisinin amblemi olarak kullanmasına rağmen, Kayı Boyunun kurduğu Osmanlı Devleti'ni her fırsatta hedef alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce yaptığı açıklamalarında; Eski Grek kültürüne yakınlık duyan, Doğu hıristiyanlarını kurtarmanın yolunun Osmanlı Devleti’nin parçalanmasından geçtiğine inanan, Müslümanları barbar ve cani olarak görüp Türk Devletinin Mısır’a sahip olması yerine İngiltere’nin orayı işgal edip Osmanlı topraklarına Doğu hıristiyanlarının yerleşmesini isteyen Hristiyan Papaz Ernest Renan'ın Milliyetçiliğini savunmuştu.

 

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan kakışmanın finansörü Osman Kavala'yı savunurken bile 1908'de Osmanlı padişahı Abdülhamid Han'a karşı isyan edenlerin "Kahrolsun istibdat" sloganını hatırlatan Meral Akşener, Türk Milletinin şanlı tarihinin en önemli devletlerinden birisi olan Osmanlı Devleti'ni hedef almaya devam etti. Abdülhamid Han dönemindeki isyana atıfta bulunarak, ''Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır.'' diyen Meral Akşener, Cumhur İttifakına başkaldırmayı önerebildi.

 

Tüm bu gelişmeler ışığında değerlendirme yapıldığında; Meral Akşener, sahiden Türk Milliyetçisi olabilir mi?

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail, Özdemir, Ernest Renan, milliyetçiliği, Fena Hırpaladı
Yorumlar
Haber Yazılımı