MHP'li Büyükataman'dan Türk Askerini Hedef Alana Tepki
Haber Detayı
25 Ağustos 2023 - Cuma 19:57 Bu haber 1576 kez okundu
 
MHP'li Büyükataman'dan Türk Askerini Hedef Alana Tepki
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türk askerini hedef alan ABD'li senatör Bob Menendez'e tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Büyükataman'dan Türk Askerini Hedef Alana Tepki

KKTC güvenlik güçleri ile BM Barış Gücü askerleri arasında yaşanan gerilim sonrası bölgeyi ziyaret eden ABD'li Senatör Bob Menendez'in Türk askerini hedef almasına tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Kıbrıs Türklüğünün varlığına ve egemenliğine göz diken herkesi bir kez daha uyardı.

 

BM BARIŞ GÜCÜ İLE KKTC GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA YAŞANAN GERİLİM

 

KKTC, Kıbrıs’ta Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı yol projesini uyulamak için harekete geçti. Ancak, Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ni engellemek isteyen BM Barış Gücü askerleri; sabah saatlerinden itibaren projenin başlanacağı alana beton bloklar yerleştirdi, yol yapmaya başlayan iş makinalarının güzergahına araçlarını park etti. Kendi topraklarındaki yol yapımını engellemek isteyen BM Barış Gücü askerlerine tepki gösteren KKTC güvenlik güçleri, BM araçlarını iş makinaları ile yol güzergahının dışına sürükledi.

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN NET MESAJ

 

Türkiye ve Kıbrıs üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlere karşı en net mesaj veren ise her zamanki gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. MHP'nin sosyal medya hesabından 'Kıbrıs Türk'tür' yazısıyla birlikte Devlet Bahçeli'nin bir videosu paylaşıldı. Zeki Müren'in seslendirdiği 'Ağlama Sevdam' şarkısı eşliğinde elinde tesbih ayağında çizmeleri ile makam odasında dolaşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye ve Kıbrıs üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mussolini’nin elçisine verdiği cevabın aynısını verdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin emperyalistlere meydan okuduğu videoyu 'Kıbrıs Türk'tür' ve 'Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır!' notuyla paylaşan Türk Milliyetçileri, BM Barış Gücü'nün müdahalesine tepki göstermeye devam ediyor.

 

ABD'Lİ SENATÖR MENENDEZ TÜRK ASKERİNİ HEDEF ALDI 

 

KKTC güvenlik güçleri ile BM Barış Gücü askerleri arasında yaşanan gerilim sonrası bölgeyi ziyaret eden ABD'li Senatör Bob Menendez, Türkiye'yi hedef aldı. Yunan ve Ermeni lobileriyle derin bağlantıları olduğu bilinen Menendez, "Bugüne kadar 40 bin Türk askeri Kıbrıs'ın yüz 36'sını yasadışı bir şekilde işgal ederek burayı dünyanın en militarize yerlerinden biri haline getirdi. Son TSK askeri adadan ayrılmadan barış gerçekleşmeyecek." ifadelerini kullanarak yeni bir skandala imza atarken; Güney Kıbrıs Rum Yönetimini uyanık olmaya, ABD Yönetimini eyleme geçmeye davet etti.

 

MHP'Lİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN ABD'Lİ MENENDEZ'E SERT TEPKİ

 

Hastalıklı derecede Türk düşmanlığıyla ve seçim öncesi Türkiye’de muhalefete verdiği destekle bilinen ABD'li senatör Bob Menendez GKRY ziyaretinde Pile-Yiğitler Yolu'na ilişkin konuşurken BM Güvenlik Konseyi'ne Türkiye'nin Pile'deki "son eylemlerini kınayan bir kararı derhal geçirmesi" çağrısında bulunarak Kıbrıs’ta yaşanan gerilimi kışkırtmaya çalışmıştır.

 

ABD’li senatörün açıklamaları Kıbrıs’ta Türk karşıtlığını körüklemeye ve Kıbrıs’ın huzurunu bozacak bir kargaşa ortamının doğmasına hizmet etmektedir. KKTC’deki Türk askeri varlığına da hadsizce dil uzatan Menendez Rum kesiminin sözcülüğüne soyunmuştur. Şerefli Türk askerini işgalci olarak suçlayan Menendez’in zihniyeti, eli kanlı EOKA teröristlerinin zihniyetidir

 

Türkiye düşmanlığında sicili kabarık olan ABD’li senatörün ziyareti ve açıklamaları uluslararası hukuku hiçe sayan ve Kıbrıs’ta Türk varlığını hedef alan provokatif bir eylemdir. Türk toprağında Türk askerinin bulunması kadar doğal bir şey yoktur. Buna karşı çıkmak, akla, mantığa ve hukuka aykırıdır. Kıbrıs Türklüğünün varlığına ve egemenliğine göz diken herkesi buradan bir kez daha uyarıyoruz; KIBRIS TÜRKTÜR VE SONSUZA KADAR TÜRK KALACAKTIR.

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmet Büyükataman, KKTC, Türk askerini, hedef alan
Yorumlar
Haber Yazılımı