MHP'li Feti Yıldız: Siyasi Partiler Bunları Yapamaz
Haber Detayı
23 Haziran 2023 - Cuma 15:06 Bu haber 1640 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız: Siyasi Partiler Bunları Yapamaz
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, siyasi partilerin neleri yapamayacağı konusunda muhalefeti çıldırtan açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız: Siyasi Partiler Bunları Yapamaz

Anayasa Mahkemesi'nin kararları, Milletvekillerinin dokunulmazlık fezlekeleri ve siyasi partiler konusunda yaptığı açıklamalarıyla muhalefeti çıldırtan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, TBMM içerisinde ve dışarısında devam eden tartışmalar üzerine Siyasi partilerin amaç ve faaliyetler açısından neleri yapamayacakları konusunda uyarılarda bulundu.

 

MHP ANAYASA VE KANUNLARI HATIRLATTIKÇA MUHALEFET ADETA ÇILDIRIYOR

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin hazine yardımına bloke konulması talebini reddeden Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Kandil'in kuyruğundan ayrılmaları yönünde Yargıya yaptığı eleştirileri, PKK'nın siyasi uzantılarını rahatsız etti. Tedbir kararlarının HDP'nin kapatılma kararının sonuçlanmasına kadar neden devam etmediğini sorgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın; çeşitli suçlamalardan dolayı hakkında Fezleke hazırlanan Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını defalarca gündeme getirmesi de muhalefet partilerini adeta çıldırttı. 2023 seçimlerinden önce Altılı Masanın olası iktidarında Anayasa'dan Türklüğü çıkaracaklarını ve Kürtçe'yi resmi dil olarak kabul edeceklerini açıkça dillendiren Ali Babacan'ın söylemlerine tepkiler ise hala sürüyor.

 

TBMM içerisinde ve dışarısında devam eden tartışmalar üzerine sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Siyasi partilerin amaç ve faaliyetler açısından neleri yapamayacakları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN SİYASİ PARTİLERE YÖNELİK AÇIKLAMA

 

Siyasi partilerin amaç ve faaliyetler açısından neleri yapamayacakları konusunda, Siyasi Partiler Kanunu'nun 78. maddesini hatırlatarak, uyarılarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bir kez daha hatırlatıyorum. Siyasi partiler; 1-) Türk Devletinin Cumhuriyet olan şeklini, anayasanın başlangıç kısmında ve ikinci maddesinde belirtilen esaslarını, 2-) Anayasanın üçüncü maddesinde açıklanan Türk Devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, diline, bayrağına, milli marşına ve başkentine dair hükümlerini, 3-) Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğu ve bunun ancak, anayasanın koyduğu esaslara göre yetkili organları eliyle kullanabileceği esasını, 4-) Türk milletine ait olan egemenliğin kullanılmasının belli bir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamayacağı veya hiç kimse veya organın kaynağını anayasadan almayan bir devlet yetkisini kullanamayacağı hükmünü, 5-) Seçimler ve halk oylamalarında serbest, eşit, gizli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılması esasını değiştirmek, 6-) Türk devletinin ve Cumhuriyeti’nin varlığını tehlikeye düşürmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, dil, ırk, renk, din ve meshep ayrımı yaratmak veya sair herhangi bir yoldan bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak; amacını güdemezler veya bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar, başkalarını bu yolda tahrik ve teşvik edemezler.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, siyasi partiler, Anayasa, Kanun, muhalefet, Milletvekili
Yorumlar
Haber Yazılımı