Osman Diyadin'den Akşener'i Perişan Eden Sorular
Haber Detayı
23 Haziran 2023 - Cuma 20:55 Bu haber 3645 kez okundu
 
Osman Diyadin'den Akşener'i Perişan Eden Sorular
Gazeteci Yazar Osman Diyadin, Altılı Masayı bir kez daha devirmeye hazırlanan Meral Akşener'in zikzaklı politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin'den Akşener'i Perişan Eden Sorular

Liderlerini sırtından hançerlemede, bağlı olduğu siyasi partiye ihanet etmede ve parti değiştirmede uzmanlaştığı gibi Devirdiği Masaya tekrar geri oturmada uzmanlaşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in zikzaklı politikası hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Osman Diyadin, ittifak ortağını suçlayarak Altılı Masayı bir kez daha devirmeye hazırlanan Meral Akşener'i perişan eden sorular sordu.

 

MERAL AKŞENER YARINKİ KURULTAY'DA ORTAĞINI SUÇLAMAYA HAZIRLANIYOR

 

2019 Yerel Seçimlerinde HDP'nin oylarıyla Büyükşehirleri kazanan CHP ve ortağı İyi Parti, aynı taktiği daha da genişleyerek uyguladıkları 2023 seçimlerini HDP ile birliktelik yapmaları yüzünden kaybettiler. HDP ile aynı yolda yürümenin İyi Parti'nin oylarını düşürdüğünü farkeden Meral Akşener, büyük umutlarla kurdukları Altılı Masayı ''Kumar ve Noter Masası'' tanımlaması yaparak devirmişti. Ancak hala tekmeleyerek ayrıldığı Altılı Masaya geri dönüşünün nedenini açıklayamayan Meral Akşener, hafta sonu yapılacak Kurultay'da 2023 seçimlerini kaybetmelerinin suçunu büyük ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'na atmaya hazırlanıyor.

 

MERAL AKŞENER ALTILI MASADAN 2. KEZ AYRILACAK MI?

 

Esasen, muhalefetin HDP'siz iktidar olamayacağını çok iyi bilen Meral Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran 2015 seçim gecesinde CHP+MHP+HDP koalisyonunu kabul etmemesi üzerine MHP'yi ele geçirmeye, ele geçiremediği takdirde ayrı bir siyasi parti kurmayı kafasına koymuş ve nihayetinde Türk milliyetçilerinin oylarını Sol Cenaha aktarma rolünü üstlenerek, İyi Parti'yi kurmuştu. 2023 seçim sonuçlarına göre hezimete uğrayınca, planında büyük bir hata olduğunu anlayan Meral Akşener, hafta sonu yapılacak İyi Parti Kurultayında Altılı Masadan ikinci kez ayrılmaya hazırlanıyor.

 

MERAL AKŞENER ALTILI MASAYI DEVİRSE BİLE YEREL SEÇİME YAKIN GERİ DÖNER

 

Peki, HDP'nin desteğini almadan muhalefetin bir başarı elde edemeyeceğine inanan Meral Akşener, 2024 Yerel Seçimlerine 10 ay kala Altılı Masayı hakikaten bir kez daha devirecek mi? Yoksa Yerel seçimler öncesinde çok İYİ becerdiği Türk milliyetçilerini kandırma rolünü oynayıp partisinin oyunu arttırmak için takiyye mi yapıyor? Yarın ittifak ortaklarından ayrılsa bile, 2024 Yerel Seçimlerine iki ay kala tekrar 6'lı, 8'li ya da yeni deyimle 16'lı Masaya geri döneceği daha şimdiden belli değil mi? 

 

OSMAN DİYADİN'DEN MERAL AKŞENER'İN ZİKZAKLI POLİTİKASINA DEĞERLENDİRME

 

Tüm bu gelişmeler üzerine; Meral Akşener'in zikzaklı politikası konusunda değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Osman Diyadin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Meral Akşener şimdi 'Ben demiştim' pozları ile koltuğunu korumaya kılıf arıyor! 'Kumar masası' diyerek o masadan kalkıp sonra talimat nereden gelmişse gidip tıpış tıpış oturan siz değil misiniz? Cumhurbaşkanı Erdoğana sürekli hakarete varan sözler kullanıp Selahattin Demirtaş güzellemesi yapan siz değil misiniz? Masa altına gizlediğiniz HDP ile aynı hedefe vurmak için işbirliği yapan Genel Başkan siz değil misiniz? Bir gün değil bir saniye bile FETÖ ile ilgili tek kelime etmeyen HDP’yi koruyup kollayan siz değil misiniz? Sayalım mı daha! 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin kaybeden ikilisi ayrımsız Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener olarak sizsiniz hanımefendi! 'Ben demiştim' diyecek olan önce kumar masası diyerek kalktığı masaya neden yeniden oturduğunun hesabını versin! Bu kadar net!'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, Kurultay, muhalefet, seçim, yerel seçim, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı