Kamu-Sen'den Emekli Zammı Konusunda Son Uyarı
Haber Detayı
14 Temmuz 2023 - Cuma 12:55 Bu haber 2194 kez okundu
 
Kamu-Sen'den Emekli Zammı Konusunda Son Uyarı
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Cüzdanı ile Devletin Bekası arasına sıkıştırılan Emeklilerin hakkını aramaya devam etti.
GÜNDEM Haberi
Kamu-Sen'den Emekli Zammı Konusunda Son Uyarı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Emeklilere yapılan zammın artırılması teklifi üzerine umutlanan 15 milyon Emeklinin hayali, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in onay vermemesinden dolayı resmen yıkıldı. Mücadeleden vazgeçmeyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulundu.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN EMEKLİ MAAŞ ZAMMINA YÖNELİK YENİ TEKLİF

 

TBMM Grup Toplantısında yapığı konuşmada Emeklilere yapılan zammı beğenmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükumetin gereğini yapmasını istercesine, ''Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.'' demişti.

 

BAHÇELİ'NİN EMEKLİ MAAŞ ZAMMINA YÖNELİK YENİ TEKLİFİ SES GETİRDİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Emeklilere yapılan zammın artırılması teklifine, başta Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği gibi birçok STK'dan destek açıklaması yapılırken, yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı, emeklilerin hislerine tercüman olan MHP Lideri Bahçeli'ye teşekkür etti. MHP Lideri Bahçeli'nin teklifi üzerine mesajı alan Ak Parti, konunun yeniden değerlendirilebileceği yönünde açıklamalar yaptı. 

 

EMEKLİLER CÜZDANI İLE DEVLETİN BEKASI ARASINA SIKIŞTIRILDI

 

Tüm bu gelişmeler üzerine, TBMM'de görüşülen zam artışı teklifine yeni bir öneri sunulmayınca Emeklilere yapılan maaş artışı zammı yüzde 25'te kaldı. MHP Lideri Bahçeli'nin teklifi üzerine umutlanan 15 milyon Emeklinin hayali, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in onay vermemesinden dolayı resmen yıkıldı. Asgari ücretlilere ve memurlara yüksek maaş artışı yapılırken Emeklilere çok düşük zam yapılması, Adalet Duygusunu zedeledi. Enflasyon artışını gerekçe gösererek, Hazinenin musluğunu sadece Emeklilere kısan Bakan Mehmet Şimşek'e tepkiler büyüyor. Ezici çoğunluğu Cumhur İttifakını destekleyen Emekliler, Cüzdanı ile Devletin Bekası arasına sıkıştırılmakan hiç memnun olmadı. Gelinen son noktada mücadeleden vazgeçmeyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulundu.

 

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ'DEN SON UYARI

 

TBMM’de görüşülen torba kanun teklifinin memur ve memur emeklilerinin 2023 yılı ikinci yarıyıl maaş artışını belirleyen maddeleri Genel Kurul’da kabul edildi. Bütün girişimlerimize, itiraz, uyarı ve açıklamalarımıza rağmen memur emeklilerinin maaş artışı 25’te kalırken, ilave ek ödeme adıyla memur maaşlarına yansıtılacak 8 bin 77 TL tutarındaki ödeme de emekliliğe sayılmadı.

 

Resmi enflasyonun 40’lar düzeyinde açıklandığı bu dönemde emekli maaşlarına yapılan 25 artış yetersizdir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi çalışırken 22 bin TL maaş alacak olan bir memurun maaşı, emekli olduğunda 9 bin 950 TL’ye düşecek. Yani en düşük dereceli memur emekli olduğunda, çalışırken aldığı maaşın yalnızca 45’ini alabilecektir.

 

Çalışma hayatı ile emeklilik arasındaki makasın bu denli açılmasının adalet ve hakkaniyetle bağdaşır bir yanının olmadığı açıktır. Kamu çalışanlarımızın bu şartlar altında emekli olduğunda hayat standardını nasıl koruyacağı izaha muhtaçtır.  Bu şartlar altında özellikle memur emeklilerimizin maaşlarının, çalışma hayatıyla ilişkisi bütünüyle kesilmiştir.

 

Böyle olunca memurlarımız emekli olmak istemeyecek, tüm kamu görevlileri 65 yaşına kadar çalışmayı sürdürecek, emekli olduktan sonra da düşük maaşla yaşam mücadelesi verecektir. Sosyal devlet, vatandaşlarına çalışırken de emekli olduğunda da onurlu bir yaşam sağlamakla mükelleftir. Yıllarca devletimize hizmet etmiş emeklilerin hayat standardını korumak, açlık sınırının üstünde bir maaşla huzur içinde yaşamasını sağlamak, önceliğimiz olmalıdır.

 

Tekraren ifade ediyoruz ki, ekonomik gelişmeler, vergi artışları ve zorunlu harcama kalemlerine gelen zamlar dikkate alındığında emekli maaşlarına yapılacak 25'lik artışın yeterli olmadığı görülmektedir. Hükümetimiz bu karadan dönmeli, 8 bin 77 TL’lik ilave ek ödemenin taban aylığa yansıtılarak emeklilere de verilmesini sağlamalıdır.

 

Türkiye Kamu-Sen olarak sayın Cumhurbaşkanımızın çağrımıza kulak vereceğini ve emekli zamlarını bir kere daha değerlendirilerek, emekli maaşlarına ilave ek ödeme tutarının dahil edileceğini ümit ediyoruz. Konfederasyon olarak bu yoldaki girişimlerimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz.

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kamu Sen,Önder Kahveci, Emekli, Zammı, Konusunda, Son Uyarı
Yorumlar
Haber Yazılımı