Erdoğan ve MHP'den Ahmet Davutoğlu'na Yeni Bir Lakap
Haber Detayı
14 Temmuz 2023 - Cuma 10:16 Bu haber 3922 kez okundu
 
Erdoğan ve MHP'den Ahmet Davutoğlu'na Yeni Bir Lakap
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP, Ahmet Davutoğlu'na yeni bir lakap taktı. Davutoğlu, yeni lakabını duyunca resmen çıldırdı.
SİYASET Haberi
Erdoğan ve MHP'den Ahmet Davutoğlu'na Yeni Bir Lakap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu ve MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, 'Serok Ahmet' lakabıyla ünlenen Ahmet Davutoğlu'na yeni bir lakap taktı. 'Tokatçı Ahmet' lakabını duyan Davutoğlu, resmen çıldırdı.

 

KAMUOYUNDA SİYASİ TOKATÇILIK TARTIŞMASI

 

Siyaseten herşeyini borçlu olduğu Ak Parti'ye ihanet edip Gelecek Partisi'ni kurduğunda, Başbakanlık döneminde Ak Parti'nin aldığı yüzde 49,5 oyun tamamının kendisine ait olduğunu iddia ederek ''Anadolu'ya çıkarım ve sadece 'Esselamun Aleyküm' derim, bütün Anadolu'yu ayağa kaldırırım.'' diyen Ahmet Davutoğlu, 2023 seçimlerinden önce ''Şu çınar yaprağı, Türk siyasetinde kalıcı olacak. Kendi logomuzla seçime gireceğiz.'' dediği halde, halkta bir karşılığı olmadığını çok iyi bildiğinden dolayı seçimlere CHP logosu altında girmeyi tercih etmişti. 2023 seçimlerinde CHP'den 10 Milletvekilini avantadan kapan Ahmet Davutoğlu, aynı yolu izleyerek CHP'den 10 Milletvekili kapan Temel Karamollaoğlu ile birlike TBMM'de grup kurdu. Ahmet Davutoğlu ve türevlerinin CHP'den avanadan 39 Milletvekili kapması, kamuoyunda Siyasi Tokatçılık tartışmasının başlamasına yol açtı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AHMET DAVUTOĞLU VE TÜREVLERİNE TOKATÇI TANIMLAMASI

 

Halkta bir karşılıkları olmadığı halde CHP'den toplamda 39 Milletvekili kapma becerisi gösteren siyasetçilere yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Toplam oyları yüzde 1'i dahi bulmayan tabela partilerinin sevincini anlıyoruz. Onlar, siyasi tarihimizin en büyük tokatçılığına imza atarak CHP'den 39 milletvekili kopardılar." demişti.

 

MHP'Lİ YILDIRAY ÇİÇEK'TEN AHMET DAVUTOĞLU'NA TOKATÇI TANIMLAMASI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine atfen söylediği Tokatçı nitelendirmesi konusunda iz azdırmak için MHP'yi hedef alma gayretkeşliğine soyunan ve sosyal medya hesabından Tokatçı başlıklı bir video yayınlayan Ahmet Davutoğlu'nun düştüğü durumu değerlendiren MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, "CHP'nin listelerinden TBMM'ye giren 10 Gelecek Partisi ve 10 Saadet Partisi milletvekillerinin birleşerek kurulan TBMM'nin 6. grubu, ilk grup toplantısını dün yaptı. Sosyal medya geyikleri de aldı başını yürüdü. 'Sıfır oyla grup toplantısı', 'Kemal Dedem Sağ olsun' esprileri havada uçuşuyordu. Kumar masasının sıfır sermayeli kazananları da kendilerine hiç laf söyletmiyorlar. Kendilerine 'Tokatçı' diyenlere de öfke kusuyorlar. Garibim Kılıçdaroğlu’nu 'Sana Cumhurbaşkanlığı kazandıracağız' diye masaya oturtup, seçim kazandıramadıkları gibi, 39 vekili alıp anında arazi oldular. CHP içinde bir saat bile duramadılar. Bunun adı elbette tokatçılıktır.'' dedi.

 

MHP'Lİ TAMER OSMANAĞAOĞLU'NDAN AHMET DAVUTOĞLU'NA TOKATÇI TANIMLAMASI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek'ten sonra Ahmet Davutoğlu'na bir Tokatçı tanımlaması da ''Dolandırıcı anlamına gelen 'tokatçı' kelimesi akıllara hep rahmetli Kemal Sunal’ın başrolünde oynadığı filmi getirirdi. Bundan sonra tokatçı dendiğinde Ahmet Davutoğlu'nun kandırdığı Kılıçdaroğlu vesilesiyle yüzde 0,00'lık partisini TBMM’ye nasıl soktuğunun hikayesi gelecek.'' ifadelerini kullanan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu'ndan geldi.

 

SEROK AHMET LAKABINDAN HOŞLANAN AHMET DAVUTOĞLU TOKATÇI LAKABINI SEVMEDİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmalarında 'Serok Ahmet' diye hitap ettiği Ahmet Davutoğlu, 'Serok Ahmet' lakabından sonra 'Tokatçı' lakabını almış oldu. Yalnız bir farkla. Kendisine Serok Ahmet denilmesinden çok hoşlanan Ahmet Davutoğlu, kendisine yeni verilen Tokatçı lakabından hiç hoşlanmadı. O yüzden kendisine 'Tokatçı' diyenlere laf yetiştirmeye çalışıyor.

 

Resim

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP, yeni verilen, Tokatçı, lakap
Yorumlar
Haber Yazılımı