İyi Parti Yozgat İl Başkanı Partisinden İstifa Etti
Haber Detayı
07 Eylül 2022 - Çarşamba 14:55 Bu haber 2658 kez okundu
 
İyi Parti Yozgat İl Başkanı Partisinden İstifa Etti
İyi Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, HDP'ye Bakanlık verilebileceğini dillendiren bir parti ile ittifaka tepki göstererek, partisinden istifa etti.
SİYASET Haberi
İyi Parti Yozgat İl Başkanı Partisinden İstifa Etti

Partisinin PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'ye Bakanlık verilebileceğini dillendiren CHP ile ittifakı devam ettirmesine tepki gösteren İyi Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, zehir zemberek bir açıklama yaparak partisinden istifa etti.

 

CHP'NİN HDP'YE BAKANLIK VERME STRATEJİSİ İYİ PARTİ'DE DEPREME NEDEN OLDU

 

CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek'in ''Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması halinde HDP'ye Bakanlık verilebilir.'' beyanatını, eski Milletvekilinin sözlerinin partisini bağlamayacağını ileri sürerek geçiştiren muhalif cenah, CHP'nin mevcut Milletvekili Gürsel Tekin'in aynı görüşü savunması üzerine, 6'lı muhalif ittifak'ın HDP konusundaki gerçek niyetini daha fazla saklayamaz hale geldi. Türk milliyetçiliği üzerinden MHP'den sol cenaha oy devşirmeye çalışan İyi Parti ise 6'lı muhalif ittifak'ın PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile olan ilişkisini sanki bilmiyormuş gibi, takiyye yapmaya devam ederek sözde tepki göstermeye çalıştı. Partisi'nin göstermelik tepkisine daha fazla kanmayan İyi Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, HDP'ye Bakanlık verilebileceğini dillendiren CHP ile aynı masada oturmaya devam eden partisinin tutumunu eleştirerek, İyi Parti'den istifa etti.

 

CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN'DEN HDP'YE BAKANLIK VERME AÇIKLAMASI 

 

TV 100'de yayınlanan Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti proğramında, ''İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?'' sorusuna cevap veren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ''Her partiye Bakanlık verilebilir. HDP'ye bakanlık verilebilir.'' demişti.

 

İYİ PARTİ YOZGAT İL BAŞKANI METİN ÖZIŞIK'IN PARTİSİNDEN İSTİFA AÇIKLAMASI

 

Geçmişte yaşanan PKK Açılımı Süreci'ne tepki gösterdiği gibi, günümüzde de partisinin PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'ye Bakanlık verilebileceğini dillendiren CHP ile ittifakı devam ettirmesine tepki gösterdiğini ifade eden İyi Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, İyi Parti'den istifa etmek için yazdığı dilekçede, ''Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar. Ben önce Allah sonra devlet gelir kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, Birkilin Deresi şehitlerini kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerine kucağına karışmış, yıllarca o şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan Harbiye'den mezun olmayı fani hayatında en büyük onur sayan, emekli Binbaşıyım. 'PKK'ya bakanlık verilebilir.' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiçbir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.'' dedi.

 

Bir 2 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan görseli olabilir

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Zehir zemberek, açıklama yapan, İl Başkanı, partisinden, istifa etti, muhalif ittifak, deprem etkisi
Yorumlar
Haber Yazılımı