Mehmet Ali Çelebi'den Muhaliflere 19 Soru Hatırlatması
Haber Detayı
08 Eylül 2022 - Perşembe 11:54 Bu haber 3053 kez okundu
 
Mehmet Ali Çelebi'den Muhaliflere 19 Soru Hatırlatması
Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sorduğu 20 sorunun sadece birisine cevap veren muhaliflere diğer 19 sorusunu hatırlattı.
SİYASET Haberi
Mehmet Ali Çelebi'den Muhaliflere 19 Soru Hatırlatması

Milletvekili seçildiği CHP'den ve sonradan katıldığı Memleket Partisi'nden istifa ederek siyasi hayatına Bağımsız olarak devam eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sorduğu 20 sorunun sadece birisine cevap veren muhaliflere, cevaplamadıkları diğer 19 sorusunu hatırlattı.

 

6'LI MUHALİF İTTİFAK, ÇELEBİ'NİN 20 SORUSUNDAN SADECE BİRİNE CEVAP VEREBİLDİ

 

Ergenekon operasyonlarında gözaltına alınan ve 6 yıl cezaevinde kalan kamuoyunun Teğmen Çelebi diye tanıdığı Mehmet Ali Çelebi, Milletvekili seçildiği CHP'yi sert bir şekilde eleştirerek istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne geçmiş, Muharrem İnce ile yaşadığı fikir ayrılıklarından sonra Memleket Partisi'nden de istifa ederek bağımsız Milletvekili olarak siyasi hayatına devam ediyordu.

 

Türkiye'nin milli meselelerine karşı takındıkları tutum konusunda sert bir şekilde eleştirdiği 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere 9 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında 20 soru soran Mehmet Ali Çelebi, sorularına cevap alamadığını defalarca sosyal medyadan hatırlatmıştı. Türk Milletini uyandırıcı sorular sorduğu için Sol Cenah ve İyi Parti'liler tarafından sosyal medyada linç kampanyasına tabi tutulan Mehmet Ali Çelebi'nin ''Ortak Cumhurbaşkanı adayı denkleminizde, Türk milletine soykırımcı, Atatürk'e katliamcı diyen, PKK/PYD'yi terör örgütü görmeyen, bebek katili Öcalan için ışığımız diyen HDP olacak mıdır? HDP yönetimine Bakanlık verecek misiniz?'' sorusuna cevap vermek zorunda kalan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ''Her partiye Bakanlık verilebilir. HDP'ye bakanlık verilebilir.'' dedi.

 

MEHMET ALİ ÇELEBİ'DEN MUHALİFLERE HATIRLATMA: DAHA 19 SORU VAR

 

HDP'ye Bakanlık verme konusundaki sorusuna cevap veren 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin, geriye kalan 19 soruya da cevap vermesini isteyen Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''CHP’den istifa gerekçemin ana hattı Atatürk’e katliamcı, Türk Milletine soykırımcı diyen, PKK’nın siyasi kolu HDP yönetimine mesafe koymayan anlayıştı. Milletin geleceği adına 20 soru sordum. Israrla cevap verilmeli diyerek Mart ayından beri soruyorum. Soruları umursamadılar. Peşine düşüp kimseye sormadılar. Kıyasıya eleştirdiler. Geldikleri nokta aşağıda. Gerçek onları da uyandırıyor. 15. soru HDP’ye bakanlık meselesi idi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: 'İktidar olursak HDP'ye bakanlık verilebilir.' demiş. Cevap gelince Türkiye’de yer yerinden oynadı. Haydi kalan 19 soruya da cevap verin. Bir uyarı daha! Sonucu X, Y, Z adayları değil bu ilkelere ve sorulan sorulara verilen cevaplar belirleyecek. Tezkere, Bakanlık dağıtımından sonra halkımız durumu daha net görmekte. Sahi HDP'ye hangi Bakanlıkları vereceksiniz? Milli Savunma mı? İçişleri mi? Savunma bütçesini kısın, Meclisi kitlerim derseler uyar mıyız? Operasyonları durdurur muyuz? Size hayırlı olsun. PKK-Öcalan severlerle benim işim olmaz! Ve biz ilkesel hattımızdan sapmayacağız.'' dedi.

 

ÇELEBİ'DEN ATATÜRKÇÜ VE ULUSALCILARA ÇAĞRI: NEDEN SUSUYORSUNUZ?

 

6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partilerin son durumu hakkında değerlendirme yaparak Atatürkçülere ve Ulusalcılara çağrıda bulunan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ''Temel Karamollaoğlu, 'Geçen seçimde Abdullah Gül’ü teklif ettim, kabul görmüştü. Adaylığı gündeme gelebilir, garipsemem.' dedi. 2 film birden: Tıpış tıpış 2, Kuzuların sessizliği. Kritik sorular var. Abdullah Gül ve Babacan’ın olduğu masa FETÖ ile etkili mücadele edebilir mi? HDP’nin desteklediği ortak Cumhurbaşkanı PKK ile mücadele edebilir mi? Güneyimizde terör devletini engelleyebilir mi? 6’lı masada son durum: HDP’ye bakanlık verilebilir. Demirtaş, Kavala çıksın. KHK’lıların tamamını iade edeceğiz. Abdullah Gül’ün adaylığını garipsemem. 30 Ağustos Türkiyelilerin bayramı. Terörist ölüsüne “Ahh ah” Çakma Atatürkçüler neredesiniz, biraz sesiniz çıksın be! 6’lı masaya sinyal çakan eski askerler, en iyi Atatürkçü benim mangalda kül bırakmam diyenler vardı. Niye sustular!? Uyarıyorum 6’lı masa çıkmaz sokaktadır, halen dönüşü mümkündür!'' dedi.

 

MEHMET ALİ ÇELEBİ'NİN MUHALİFLERE SORDUĞU 20 SORU

Resim


 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bağımsız İzmir Milletvekili, Mehmet Ali Çelebi, sorduğu, 20 sorunun, sadece birisine, cevap veren, muhaliflere, diğer 19 sorusunu, hatırlattı, ittifaklar, Türk Milleti
Yorumlar
Haber Yazılımı