Ülkü Ocaklarından Fatih Altaylı'ya Tokat Gibi Cevap
Haber Detayı
07 Ağustos 2023 - Pazartesi 10:15 Bu haber 4613 kez okundu
 
Ülkü Ocaklarından Fatih Altaylı'ya Tokat Gibi Cevap
Ülkü Ocakları, sinsice Müslüman Türk Milletinin milli ve manevi değerlerine saldıran Fatih Altaylı'ya tokat gibi cevap verdi.
ÜLKÜCÜ Haberi
Ülkü Ocaklarından Fatih Altaylı'ya Tokat Gibi Cevap

Cuma Hutbesinde çalışma saatlerinin Cuma Namazına göre ayarlanmasını tavsiye eden Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alan Gazeteci Fatih Altaylı'ya tepki gösteren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı A. Deniz Güzelay, İçimizdeki İrlandalılar olarak tanımladığı Fatih Altaylı gibilerin Müslüman Türk Milletine Haçlılardan daha fazla zarar verdiğini söyledi.

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ CUMA HUTBESİ

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 04.08.2023 tarihinde paylaşığı Cuma Hutbesinde, ''Ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: 'Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağrıldığınızda Allah’ı zikretmeye koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.' Ayet-i kerimeden de anlaşılacağı üzere kendilerine Cuma namazı farz olan kimselerin, ezan okunduktan sonra yaptıkları alışveriş ve elde ettikleri kazanç helal değildir. Evet, bugün en önemli vazifemiz, bütün işlerimizi bir tarafa bırakarak Cuma namazı için camilerde buluşmaktır. Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir.'' denildi.

 

FATİH ALTAYLI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ CUMA HUTBESİNİ HEDEF ALDI

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma Hutbesinde, çalışma saatlerinin Cuma Namazına göre ayarlanmasına yönelik tavsiyesine YouTube kanalında yayınlanan programda tepki gösteren Gazeteci Fatih Altaylı, "Bu daha önce galiba bildiğim kadarıyla memurlar için yapıldı. Cuma namazları saatlerine göre mesai ayarlandı. Tabi buradaki sorun şu; bu saatler sürekli değişiyor. Belirli bir saat yok. O yüzden de buna göre mesai ayarlamak oldukça zor. Zaten aslında orada niyet mesai ayarlamak değil. Niyet orada başka. Orada niyet, bize bunları söyleyip ya kardeşim 'saati değişen namaza göre mesai mi olur?' diyeceğiz biz, o zaman şöyle yapalım 'biz cuma gününü tatil ilan edelim, cuma tatil olsun'. Hedef o, çok açık. Öğrenciler falan filan bunların hepsi bahane. Orada Diyanet İşleri Başkanının ve onun gibi düşünen bir kısmının niyeti Türkiye'de tatil günü olarak cuma gününü ilan etmek pazar günü yerine. Bunun arayışları bunun alt yapı hazırlıkları söz konusu. Bunlar girizgâh, bunlar altlık, bunlar hazırlama operasyonu." dedi.

 

ÜLKÜ OCAKLARINDAN FATİH ALTAYLI'YA TOKAT GİBİ CEVAP!

 

Cuma Hutbesinde çalışma saatlerinin Cuma Namazına göre ayarlanmasını tavsiye eden Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alan Gazeteci Fatih Altaylı'ya tepki gösteren Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı A. Deniz Güzelay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Çocukların namaz kılacak olması adamın uykularını kaçırıyor. Haçlılar, bizden görünüp milli ve manevi değerlerimize sinsi sinsi saldıran bu adamlar kadar zarar veremezler milletimize. Eminim ki çocuklar Kilise’ye gitse gıkları çıkmaz bu içimizdeki İrlandalıların." dedi.

 

FATİH ALTAYLI İÇİN SÖYLENEN İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR SÖZÜNÜN KAYNAĞI VE ANLAMI

 

Türkiye ile İrlanda arasında 4 Eylül 1999'da oynanan 2000 Avrupa Şampiyonası baraj eleme maçı öncesinde, milli takımı hedef alan gazeteci Hıncal Uluç'a Türkiye'nin maçı kazanmasından sonra tepki gösteren Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli, "Sadece İrlanda milli takımını değil, içimizdeki İrlandalılar'ı da yendik." demişti. 

 

Mustafa Denizli'nin yabancılara karşı verilen mücadele öncesinde yabancılardan yana taraf olurcasına açıklamalarda bulunanlara yönelik kullandığı 'İçimizdeki İrlandalılar' sözü Literatüre girmiş ve o günden sonra; sanattan spora, siyasetten ekonomiye kadar tüm alanlarda ihanetleri tanımlamak için kullanılmıştı. Mustafa Denizli'nin gazeteci Hıncal Uluç'a yönelik kullandığı 'İçimizdeki İrlandalılar' sözünün, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı A. Deniz Güzelay tarafından bir başka gazeteci Fatih Altaylı'yı tanımlarken kullanılması manidar bulundu.

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ülkü Ocakları, Deniz Güzelay, Cuma Hutbesi, İçimizdeki İrlandalılar
Yorumlar
Haber Yazılımı