MHP'li Yıldız'dan TBMM'nin Toplantıya Çağırılma Nedeni
Haber Detayı
06 Ağustos 2023 - Pazar 12:12 Bu haber 1929 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan TBMM'nin Toplantıya Çağırılma Nedeni
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, muhalefet partilerinin TBMM'yi zırt pırt toplantıya çağırmasının ardında yatan gerçeği açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan TBMM'nin Toplantıya Çağırılma Nedeni

CHP'nin hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile TBMM'yi 15 gün içinde 2. kez olağanüstü toplantıya çağırmasının nedeni hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, CHP'nin içinde bulunduğu kaos, kargaşa ve çatışmayı perdelemek için içtüzükten aldığı bir yetkiyi TBMM’de kötüye kullandığını belirterek, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma şartlarının yeniden düzenlenmesini istedi. 

 

CHP TATİLE GİREN TBMM'Yİ 15 GÜN İÇİNDE 2. KEZ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI 

 

Normal şartlarda, 1 Temmuz 2023 tarihinde tatile girmesi gereken TBMM, 15 Temmuz 2023 Cumartesi gününe kadar çalışmalarına devam etmiş ve sonrasında 1 Ekim Pazar gününe kadar tatile girmişti. CHP daha yeni tatile giren TBMM'yi, 25 Temmuz 2023 Salı günü toplanması için genel görüşme önergesi verdi. CHP’nin genel görüşme önerisi Genel Kurul’da kabul edilmedi. Meclis, 1 Ekim’e kadar tekrar tatile girdi. Hızını alamayan CHP, 8 Ağustos Salı günü toplanması için TBMM Genel Kurulunu tekrar toplantıya çağırdı. TBMM yine bir kaç saatliğine toplanıp muhalefetin verdiği önerge reddedildikten sonra tekrar tatile girecek.

 

CHP SONUÇ ELDE EDEMEYECEĞİNİ BİLE BİLE TBMM'Yİ NEDEN TOPLANTIYA ÇAĞIRIYOR?

 

CHP; her yıl olduğu gibi yaz aylarında tatile giren TBMM'yi, hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile neden zırt pırt toplantıya çağırıyor? Siyasi iktidarın en doğru önergeyi TBMM'ye sunduğunda bile reddedeceklerini açıkça söyleyebilen CHP'nin, kendi önergelerine iktidardan destek istemesi kadar saçma sapan bir şey olabilir mi?

 

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra yoğun çalışan Milletvekillerinin daha seçmenlerine teşekkür gezisi dahi yapacak zamanı bulamadığı düşünülürse, belki kısa bir tatilden sonra vatandaşların sorunlarını dinlemeye ve seçimlerden dolayı teşekkür etmeye gidecek olması, CHP'yi neden rahatsız ediyor? Üstelik Ak Parti'de Eylül'den sonra başlayacak olan Kongre süreci öncesinde Teşkilat yenilemeleri sürerken, CHP'de ve MHP'de Kongre süreci başlamışken, Milletvekilleri neden hiç bir sonuç elde edilemeyeceği önceden belli olan toplantılar için zırt pırt Ankara'ya çağırılıyor? CHP, Milletvekillerinin ilçe ve il Kongrelerine müdahale etmesini istemiyor mu? Sürekli israftan bahseden CHP, 600 Milletvekili ile birlikte danışmanlarının, sekreterlerinin hatta tüm TBMM personelinin Ankara'da toplanmasının maliyetini bilmiyor mu?

 

CHP'nin, her yıl olduğu gibi yaz aylarında tatile giren TBMM'yi, hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile zırt pırt toplantıya çağırmasının bir başka nedeni olmalıydı. Bu sorunun cevabı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan geldi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ CHP'NİN TBMM'Yİ ZIRT PIRT TOPLANTIYA ÇAĞIRMA NEDENİNİ AÇIKLADI

 

CHP'nin hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile TBMM'yi 15 gün içinde 2. kez olağanüstü toplantıya çağırmasının nedeni hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''En son açıklamalara ve siyasal gelişmelere bakıldığında, CHP yi kaos ve karmaşadan çıkarmak için arızan ve muvakkaten bir genel başkan arayışı başlamış gibi. Maalesef, son günlerde CHP içinde bulunduğu kaos, kargaşa ve çatışmayı perdelemek için, içtüzükten aldığı bir yetkiyi TBMM’de kötüye kullanmaktadır. TBMM Genel Kurulu 8 Ağustos Salı günü saat: 15.00'te olağanüstü toplantıya çağrıldı. Öncelikle gerekçe meşru olmalı, çağrı üyelerden 1/5'inin imzasını taşımalı. Bu sayıyı CHP'li ve taşıyıcı annelik yaptığı vekiller tamamlayabilir. Bu yolu bütün yaz bir siyaset tarzı haline getirme gayretinizi görüyoruz. CHP, istediği karartmayı yapsın, dilediği dezenformasyonu yapsın, içinde bulunduğu kaos ve kargaşayı gizlemeye bu usul oyunları yetmez. Objektif iyi niyet kuralına aykırı girişimlere ve bununla bağlantılı hukuki şekilciliğe karşı bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu açıktır. Bir hakkın kötüye kullanılmasını hukuk düzeni asla himaye etmez.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, TBMM, Toplantıya, Çağrılma Nedeni, Milletvekili
Yorumlar
Haber Yazılımı