Osman Diyadin: MHP ve Ak Parti Mitingleri Ne Anlatıyor?
Haber Detayı
10 Mayıs 2023 - Çarşamba 12:23 Bu haber 2704 kez okundu
 
Osman Diyadin: MHP ve Ak Parti Mitingleri Ne Anlatıyor?
Gazeteci yazar Osman Diyadin, MHP ve Ak Parti mitinglerine katılan milyonların ne demek isdiğini anlamak istemeyen küreselcilere tercüme etti.
SİYASET Haberi
Osman Diyadin: MHP ve Ak Parti Mitingleri Ne Anlatıyor?

Küresel saldırıların ve yönlendirmelerin arttığı 14 Mayıs seçimleri öncesinde MHP ve Ak Parti'nin düzenlediği mitinglere katılan vatandaşların ne demek istediği konusunda değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, MHP'nin hazırladığı Türk Milletininin mücadele ruhunu harekete geçiren YÜREK İSTER başlıklı tanıtım filmini sosyal medya hesabından paylaşıp, ESKİ RUH GERİ DÖNDÜ başlıklı yazısıyla Ak Partililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göğsünü siper edişini ve Cumhur İttifakının Türk ve Türkiye düşmanlığı yapanlara meydan okuyuşunu anlattı.

 

ABD'NİN WİLSON İLKELERİ, 6'LI MASANIN METNİ VE HDP'NİN TUTUM BELGESİ ÖRTÜŞTÜ

 

ABD Başkanı Joe Biden'in Muhalefeti destekleyerek Türkiye'deki iktidarı değiştirme stratejisine uygun davranan Altılı Masadaki siyasetçilerin, iktidar dilendikleri ABD ve AB ülkelerine atfen söyledikleri düşünülen ''Dostlarımızla birlikte iktidara geleceğiz'' sözleri, 14 Mayıs seçimlerine günler kala yeniden manasını bulmaya başladı. Bir asır önceki ABD Başkanı Woodrow Wilson'un açıkladığı ''halkların kendi kaderini kendisinin belirleyip yönetmesi ve özerk yönetimlerin kurulmasını'' öngören Wilson İlkeleri, 6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metin ve HDP'nin Eylül 2021'de ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesi örtüştü. 

 

BATI MEDYASININ SALDIRIYA GEÇMESİ

 

HDP'nin tutum belgesi ile bir sıkıntılarının olmadığını açıkça söyleyen CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Türk Milliyetçisi geçinen İyi Parti'nin önceliklerinden vazgeçerek ortak bir metne imza attığını söyledi. Güneydoğu bölgesinin Türkiye'den koparılması için kurulan PKK'nın hedefleri örtüşen bu üç belgede örtülü ya da açık olarak yer alırken, bu hedeflerin gerçekleşmesinin ön adımı olan Suriye'de terör devleti kurulması için çabalayan ABD ve onun güdümündeki Avrupa ülkeleri ile medyaları, 2023 seçimi öncesinde Türkiye'yi yöneten Cumhur İttifakını hedef aldı. 14 Mayıs seçimlerinin kaybedileceği kaygısını taşıyan The Economist, Le Point ve L'EXPRESS gibi batı medyaları, ağzıyla kaleme alındığı belli olan ''Erdoğan gitmeli'' başlıklı yazıları peş peşe yayınlayarak muhalefete destek oldular.

 

ATATÜRKÇÜ, ULUSALCI VE MİLLİYETÇİ SEÇMENLER RAHATSIZ OLDU

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin destek verdiği Altılı Masadaki siyasetçilerin; Anayasa'dan Türklüğü çıkarma düşüncesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu felsefesini hedef alması, terörle mücadelede başarısı ispatlanan İHA ve SİHA'ları hedef alması, yerli ve milli silahların Amerikan şitketleriyle üretilmesini istemeleri, CHP'nin Genel Merkezi'nden Türk Bayraklarının indirilmesi, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük istenmesi, milletvekili listelerinde yer verdikleri isimler ile terör örgütü PKK ve FETÖ'ye selam çakılması, terör örgütü PKK'nın elebaşlarından en alttaki yöneticilerine kadar peş peşe açıklama yaparak özerklikten bahsetmesi ve Türkiye'yi tehdit etmesi, 14 Mayıs seçimleri öncesinde oranı yüzde 75'lere varan Atatürkçü, Milliyetçi ve Ulusalcı seçmenleri rahatsız etti. 

 

FİTNE ZAMANI DÜŞMAN OKLARINI TAKİP EDERSENİZ DOĞRUYU BULURSUNUZ

 

ABD, AB ülkeleri, terör örgütü PKK ve FETÖ mensupları ile Altılı Masaya destek veren tüm unsurların; İmam-ı Şafi Hazretlerinin ''Fitne zamanında hakkı tutanı düşman oklarını takip ederek anlarız.'' düsturundaki tanımlamaya uygun bir şekilde düşman okları gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin bekası için destek verdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelmesi, fitne ve yalanlar üreterek sosyal medyadan Cumhur İttifakını hedef alması, manidar bir durumdu. İşte tam da bu noktada, MHP'nin YÜREK İSTER başlıklı tanıtım filmi yayınlandı.

 

MHP'NİN HAZIRLADIĞI YÜREK İSTER BAŞLIKLI TANITIM FİLMİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Herkes emin, herkes şahit olsun ki, Milliyetçi Ülkücü Hareket olduğu müddetçe Ezan dinmeyecek, Bayrak inmeyecek, Vatan bölünmeyecek.'' sözleriyle başlayıp, ''Artık, bu çağda herkes pozisyonunu Türkiye'ye göre belirlemek mecburiyetindedir. Asır Türk Asrıdır, hedef Kızılelma, hedef Turan'dır.'' sözleriyle biten ve korkmadan vatana sahip çıkılması noktasında Türk Milletininin mücadele ruhunu harekete geçiren bir video hazırlayan MHP'nin YÜREK İSTER başlıklı tanıtım filmindeki, ''Bu ülkeyi sevmek Yürek İster. Ezan demek, Bayrak demek, Cumhuriyet demek, Yürek İster. Bu ülkede dil, din ve ırk ayrımı yapmadan yaşayalım demek Yürek İster. Kimsesizlerin kimi olmak Yürek İster. Terörü bitirmek, Kandil'i yerle bir etmek Yürek İster. Tanklara kafa tutmak, milli iradeyi ortaya koymak, vatanına sahip çıkmak Yürek İster. Malazgirt demek, İstanbul'un Fethi'ne sahip çıkmak Yürek İster. Masaya elini vurmak, dünyada oyun kurucu olmak Yürek İster. İnancına, Türklüğüne, tarihine sahip çıkmak Yürek İster. Mavi Vatan, Kıbrıs, Can Azerbaycan demek Yürek İster. Milli Sanayi demek, Bağımsız Devlet demek, yeniden Büyük Türkiye demek Yürek İster. Bu ülkeyi karşılıksız sevmek yürek İster.'' sözleri, 14 Mayıs seçimlerinin manasını ve önemini ortaya koydu.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN TÜRK MİLLETİNİ AYAĞA KALDIRAN MİTİNGLERİ

 

2023 seçim çalışmalarına en erken başlayan siyasi parti olan MHP, tam da muhalefetin öldü, bitti, eridi diye algı oluşturmaya çalıştığı bir zamanda Türkiye genelinde düzenlediği 9 mitingle dimdik ayakta olduğunu gösterirken, deprem nedeniyle ara verdiği mitinglere yeniden başlayıp düzenlediği 13 mitingle Ülkücüleri meydanlara indirip oyunları bozdu.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de katılımlarıyla gerçekleştirdiği mitinge dönüşen açılış ve temel atma törenleriyle sürekli sahada olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalabalığı 2 milyona yaklaşan mitingler ile Türk milletini ayağa kaldırdı. Tüm küresel güç odakları ve yerli işbirlikçilerinin saldırdığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göğsünü siper ederek sahip çıkan Türk milleti, sahaya inerek Türk ve Türkiye düşmanlığı yapanlara meydan okudu.

 

MHP VE AK PARTİ MİTİNGLERİNE KATILAN MİLYONLAR NE DEMEK İSTİYOR?

 

Küresel saldırıların arttığı dönemlerde yükselen Milliyetçiliğe vurgu yaparak MHP'nin 14 Mayıs seçimlerinde oylarının artacağını sürekli olarak dillendiren Gazeteci yazar Osman Diyadin, yukarıda anlatılan gelişmeler ışığında MHP'nin hazırladığı Türk Milletininin mücadele ruhunu harekete geçiren YÜREK İSTER başlıklı tanıtım filmini sosyal medya hesabından paylaştı. 

 

Küresel saldırılara karşı güçlü bir şekilde direnen MHP'nin Yedi Düvel'in topyekün Türkiye'ye saldırdığı bir dönemde tekrar yükselişe geçişini anlatan Gazeteci yazar Osman Diyadin, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin bekasını tehlikeye atacak unsurları bertaraf etmek için destek olduğu Ak Parti'nin küresel saldırılara karşı nasıl direndiğini ve Ak Partililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2 Milyonluk mitinglerle nasıl sahip çıktığını anlatan bir yazı kaleme aldı.

 

OSMAN DİYADİN'İN ESKİ RUH GERİ DÖNDÜ YAZISI

 

Tayyip Erdoğan sevgisi finale doğru dalga dalga. ESKİ RUH GERİ DÖNDÜ! Her zaman  söyledim. Her zaman yazdım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir rakibi var; O da Ak Parti! Eğer Tayyip Erdoğan'ı seven milyonlar toparlanırsa, küskün olan partililer "Reise vefasızlık yapamayız'' diye sahaya inerse eski ruh yakalanır. Ve Erdoğan'ın karşısında kimse duramaz. Bugün gelinen nokta işte bu.

 

O ruhun zirveye taşınması ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında rahatsızlanması ile yakalandıki bu Ak Parti tabanını duygusal olarak resmen ateşledi. "Küskünlük kırgınlık yok. Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakamayız. " diye başlayan son 10 günlük  süreçte  Tayyip Erdoğan sevgisi üzerinde seçmene  inanılmaz bir motivasyon geldi. Bunu  mitinglerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözlerinden artık okuyorsunuz. Bunu muhalefetin son günlerde  panik havasına kapılmış sözleri ile yaşıyorsunuz. Çünkü; Muhteşem mitinglere imza atılıyor. Öyle ki 20 yılın en iyi mitingleri. Tayyip Erdoğan "bitti " demeden bitmeyeceği bir kez daha görülüyor.

 

Yani; Tayyip Erdoğan sevgisi partisinin çok çok üzerine taşınarak finale doğru eski ruh yakalanmış durumda zafere koşuluyor. Artık millet biliyor ki, ''Yaparsa Tayyip Erdoğan yapar, gerisi yalan'' Şimdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gönülden seven milyonlar ona "Türkiye Yüzyılı" için muhteşem bir final zaferi hediye etmek için seferber olmuş durumda. Bu zafer ona anasının ak sütü gibi helal.
Eksikler yokmu var. Hatalar mı yok mu? Var. Ama  gerçek olan şu ki  tarih yazan bir lider gerçeği var. Bu ülkeye 20 yılda 100 yılda yapılmayacak muhteşem hizmet yaptı. Söz veripte yapmadığı ne kaldı demeyeceğim. Söz vermeyipte yapmadığı öyle büyük projeler var ki  bütün dünya onu hayranlıkla izledi. Ve izliyor..

 

Batı medyası ona sürekli saldırıyor. Gitsin diye büyük mücadele veriyor. Neden? Türkiyeyi çok mu seviyorlar? Hayır. Çünkü o alıştıkları kullanışlı lider asla değil. Yine yenilecekler. Bakın bugün ABD Washington Post Gazetesinin "TÜRKİYE ERDOĞANI BIRAKMAZ" itirafı her şeyi anlatıyor. Gerçeği görüyorlar. Dünya siyaset tarihinde bir lidere partisinin çok ama çok ötesinde böylesine inanılmaz sevgi bağı ile bağlı milyonlarca seçmen yok. 7'den 70'e. 10 yaşındakide mitingde. 80 yaşındakide.

 

Her zaman söylerim. Duanın gücünün üzerinde güç yoktur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 21 yıllık siyasi yaşamında karşısına çıkan bütün zorluklara, bütün oyunlara, bütün kumpaslara, darbe girişimlerine karşı koruyan işte milletin duası mazlumların duasının gücüdür. Alnını koyduğu secdedir. Gönüldür gönül. Satılmaz! Alınmaz! Kalpten kalbe giden yoldur! O mitinglerde teyzeleri, dedeleri, nineleri Tayyip Erdoğan'a destek vermek  ve görmek için oraya götüren güç kimdir? İşte onu bildiğiniz zaman Tayyip Erdoğan'ın sırtının neden yere gelmediğinide bilirsiniz. 

 

Dünya siyaset tarihi böylesine bir lider gücünü yazmıyor. Gurbetçilerin ellerinde bayraklarla, ellerinde Erdoğan resimleri ile konsolosluklarda oy kullanmaya gittiği dünyada hangi ülkeye nasip olmuş ki. İnanılmaz bir duygu bu. Bu sevgiyi para ile satın alamazsınız. Bu sevgiyi  terör ile yenemezsiniz. Bu sevgiyi her türlü yalan dolanınız ile yok edemezsiniz. Bu gücü para ile alamazsınız. Bu gücü anketlerden elde edemezsiniz. Bu gücü toplayamazsınız. Bu gücü sipariş edemezsiniz. Bu gücün sahibi haktır. Bu gücün sahibi halktır. Ne demişti Sezai Karakoç. ''Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır.'' Tayyip Erdoğan'ın başarısının sırrı bu sözde saklıdır.

 

Resim

Açıklama yok.

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, Erdoğan ve Bahçeli, Ak Parti, MHP, Miting
Yorumlar
Haber Yazılımı