MHP'li Karakaya'dan 2018 ve 2023 Seçimlerine Kıyaslama
Haber Detayı
09 Mayıs 2023 - Salı 13:34 Bu haber 2513 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan 2018 ve 2023 Seçimlerine Kıyaslama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 2018 ve 2023 seçimlerinin atmosferini kıyaslayıp 14 Mayıs seçimlerine yönelik öngörüsünü açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan 2018 ve 2023 Seçimlerine Kıyaslama

A Haber TV'de yayınlanan Babu El'in sunduğu programda, Atatürkçü seçmenlerin 14 Mayıs seçimlerinde nasıl bir tercihte bulunacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, 2018 ve 2023 seçimlerinin atmosferini kıyasladığı açıklamasında, MHP ve Cumhur İttifakının 2018'den daha iyi bir netice alacağını söyledi.

 

MHP'Lİ KARAKAYA'DAN SAHA ÇALIŞMALARI IŞIĞINDA GÖZLEMLER

 

Teşkilat Başkanları ve Milletvekili Adayları ile birlikte kendisinin de aday olduğu Ankara Birinci Bölgede yer alan ilçelerde sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar seçim çalışması yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, fırsat buldukça katıldığı televizyon programlarında 14 Mayıs seçimlerinin önemine yönelik değerlendirmelerini sunmaya devam ediyor.

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin destek verdiği Altılı Masadaki siyasetçilerin Anayasa'dan Türklüğü çıkarma düşüncesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu felsefesini hedef almasına tepki gösteren Atatürkçü ve Ulusalcı seçmenlerin, 14 Mayıs öncesinde MHP ve Cumhur İttifakına yöneldiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, yaptığı saha çalışmaları neticesinde 2018 ve 2023 seçimlerinin atmosferi konusunda kıyaslamalarda bulundu.

 

Ak Parti'nin yüzde 42,56, MHP'nin yüzde 11,10 oy aldığı 2018 Milletvekili Genel Seçimlerinde; Cumhur İttifakı yüzde 53,66 oranına ulaşmış, Ak Parti: 295 MHP: 49 olmak üzere toplamda 344 Milletvekili çıkarmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yüzde 52,59 oy alan Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Cumhur İttifakı'nın 2023 seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili Genel Seçimlerinde 2018'den daha iyi bir netice alacağını söyledi.

 

MHP'Lİ KARAKAYA'DAN 2018 VE 2023 SEÇİM ATMOSFERİNE YÖNELİK KIYASLAMA

 

28. Dönem Ankara Birinci Bölge Milletvekili Adayı olarak yaptığı saha çalışmaları neticesinde 2018 ve 2023 seçimlerinin atmosferi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Herkes 14 Mayıs seçimlerine yönelik bir oran ve rakam veriyor. Oran ve rakamlara göre konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum ama benim sahada gördüğüm şudur. 14 Mayıs seçimleri öncesinde, 2018 seçimlerinde aynı bölge ve alanda seçim çalışması yapan tecrübeli bir siyasetçi olarak, saha analizi yapıyoruz. Cumhur İttifakı'nın 2023 seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili Genel Seçimlerinde 2018'den daha iyi bir netice alacağını gözlemleyebiliyoruz. Birinci turda Sayın Cumhurbaşkınımızın tekrar Cumhurbaşkanı seçileceğinden hiç bir tereddütümüz yoktur. Salon toplantılarımızdaki heyecanı yüksek partililerimizin dışında, çarşıda ve semt pazarındaki esnaflar ile alışveriş yapan vatandaşların düşünceleri çok netleşti. Hayat pahalılığından şikayet eden vatandaşların dahi netice itibariyle milli refleks gösterdiğine şahit oluyoruz. Vatandaşlarımız millet ittifakına yönelik, 'Ama bu ülkeyi de bunlara bırakacak halimiz yok. Bunların bu ülkeyi yönetecek ne güçleri ne de bir niyetleri var.'' eleştirisini açıkça yapıyorlar. Netice itibariyle; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan birinci turda farkla seçilir ve MHP Meclis'e çok daha güçlü girer.'' dedi.

 

ATATÜRKÇÜ VE ULUSALCI SEÇMEN MHP VE CUMHUR İTTİFAKINA YÖNELDİ

 

Kürt kökenli seçmenleri istismar eden PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte hareket ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu felsefesini hedef alan CHP yönetiminin duruşundan rahatsız olan Ulusalcıların Cumhur İttifakına yönelebileceğine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Atatürkçü kesimden ciddi bir şekilde destek alıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük eseri olduğunu söylüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel esas ve ilkeleri felsefesi, Anayasa'nın ilk üç maddesinde dercedilmiş dördüncü maddesinde de koruma altına alınmış. CHP'ye oy veren vatandaşlardan değil, bugünkü 'Atatürk'ün partisiyiz ve Cumhuriyeti kuran partiyiz'' diyen CHP yönetiminden bahsediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni 40 yıldır silahla devirmeye çalışan, bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini yok etmeye çalışan, Anayasa'nın ilk üç maddesini değiştirmeye çalışan, Atatürk'ün emanetini yok etmeye, bölmeye ve parçalamaya çalışanlar ile bugünkü CHP yönetiminin beraber hareket etmesini, CHP'nin Atatürkçü tabanı kabul etmiyor. Atatürkçü kesim bundan son derece rahatsızdır. Oy verirler vermezler onu bilemem. Ancak Ulusalcıların; Atatürkçü fikirleri savunan ve Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyet'e sahip çıkanın Cumhur İttifakı olduğunu açıkça söylemesi manidardır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mevlüt Karakaya, 2018 ve 2023, seçimleri, kıyaslama, MHP, 14 Mayıs
Yorumlar
Haber Yazılımı