Osman Diyadin: Akşener Bu Kez İyi Partilileri Satacak
Haber Detayı
27 Ağustos 2023 - Pazar 15:16 Bu haber 2973 kez okundu
 
Osman Diyadin: Akşener Bu Kez İyi Partilileri Satacak
Gazeteci yazar Osman Diyadin, Meral Akşener’in Yerel Seçim öncesinde İyi Partilileri bir kez daha satacağını söyledi.
GÜNDEM Haberi
Osman Diyadin: Akşener Bu Kez İyi Partilileri Satacak

İyi Parti'nin 26 Ağustos tarihinde yaptığı toplantıda, bütün partilerin seçime tek başına girmesi yönünde bir çağrı yapan Meral Akşener'in stratejisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci yazar Osman Diyadin, Liderlerini ve yol arkadaşlarını satmakta ustalaşan Meral Akşener’in, seçimlere ayrı girilmesi noktasında ümitlendirdiği İyi Partilileri Yerel Seçim öncesinde bir kez daha satacağına dikkat çekti. 

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI VE İYİ PARTİ'NİN 26 AĞUSTOS TOPLANTISI 

 

İyi Parti'nin 26 Ağustos tarihinde yapacağı toplantıda; Meral Akşener'in, İyi Parti'nin öncülüğünde Merkez Sağ ve Türk Milliyetçilerini toparlayıcı 3. bir ittifak kurulacağı yönünde bir açıklama yapacağı konuşuluyordu. Hatta İyi Parti sözcüleri, Meral Akşener'in Türk Milliyetçilerinin İyi Parti'de toplanmasına yönelik bir çağrı yapacağının işaretini vermişti. Ancak, iyi bir oyun kurucu olduğu kadar iyi bir oyun bozucu olduğu bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Çağırdık Dönmediniz Yuvaya, Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına.'' sözleriyle İyi Parti'ye Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme çağrısı yapması, İyi Parti'nin ayarlarını bozmuştu. 

 

26 AĞUSTOS TOPLANTISINDA RESMEN DAĞ FARE DOĞURDU

 

MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısı karşısında bocalayan İyi Parti, Türk Milliyetçisi olduklarını iddia etmelerine rağmen PKK'nın siyasi uzantısı partilerle seçimlerde aynı kulvarda koşmaktan çekinmezken, Türk Milliyetçilerinin asıl temsilcisi MHP ile Yerel Seçimlerde birliktelik yapmaktan çekindi. Türk Milliyetçiliği davasına ihanet etmenin ezikliğini ve MHP'den ayrılırken kandırdıkları seçmeni tekrar MHP'ye kaptırma telaşına kapılan İyi Parti'nin; 26 Ağustos tarihinde yapacağı toplantıda, Türk Milliyetçilerine mesaj vermesi beklenirken, Meral Akşener böyle bir çağrı yapamadı. 26 Ağustos tarihinde yapacağı toplantıya yönelik özellikle parti tabanını büyük bir beklentiye sokan Meral Akşener'in konuşması, 'Dağ fare doğurdu' misali İyi Partililerin hayallerini yıktı.

 

MERAL AKŞENER YEREL SEÇİME AYRI GİRME ÇAĞRISINI NEDEN YAPTI? 

 

MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısına bile cevap veremeyen Meral Akşener, sadece bütün partilerin seçime tek başına girmesi yönünde bir çağrı yapabildi. Peki, Meral Akşener bu çağrıyı neden yaptı? Altılı Masayı büyük bir gürültüyle deviren, iki gün sonra devirdiği Masaya tıpış tıpış geri dönen, 2023 seçimlerinde hezimete uğradıktan sonra Altılı Masayı bir kez daha devirdiği halde şimdi Yerel Seçimlerde işbirliği yapmak için Altılı Masaya tekrar geri dönmenin yollarını arayan Meral Akşener, Altılı Masada en çok blöf yapan siyasetçi olarak tarihe geçmişti. Yerel Seçimlere tek başına girmeyi göze alamayacağı bilinen Meral Akşener'in, aslında CHP ile pazarlıkta elini yükseltmek için yeni bir blöfe imza attığı değerlendiriliyor.

 

OSMAN DİYADİN'DEN MERAL AKŞENER'İN ÇAĞRISINA YÖNELİK DEĞERLENDİRME

 

Ak Partili Hami Birkan'ın ''Meral Akşener 'bütün partiler seçime tek başına girsin' dedikten sonra, 'Bakınız Ak Parti ve MHP ittifak yaptılar, tek giremediler biz de o yüzden CHP ile ittifak yapacağız. Cumhur ittifakı oyun bozanlık yaptı' deyip, geri vites yapma ihtimali nedir?'' sorusuna cevap veren Gazeteci yazar Osman Diyadin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yüzde Yüz! Türk siyasetinde yüzde yüz güvenilmeyen bir isim varsa, o da Meral Hanımın kendisi! 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' sözü, Meral hanım için geçerli. Satar!'' dedi. 

 

OSMAN DİYADİN'DEN MERAL AKŞENER'E MANİDAR SORU

 

Büyük bir gürültüyle devirdiği Altılı Masaya iki gün sonra tıpış tıpış geri dönüşünü bile hala açıklayamayan Meral Akşener’in, seçimlere ayrı girilmesi noktasında ümitlendirdiği İyi Partilileri Yerel Seçim öncesinde bir kez daha satacağına dikkat çeken Gazeteci yazar Osman Diyadin, ''Meral Akşener’in siyasetine gram güvenmem. Dün yaptığı açıklamalar yok hükmündedir. Hiç bir inandırıcılığı yoktur! Önce şu soruya cevap vermeli. 'Zehir zemberek açıklamalarla kalktığın masaya 24 saat geçmeden seni hangi sözde güç o masaya oturtmuştu?' Satan bir daha satar. Sonra bir daha satar. Gün gelir, yine satar. Bekleyip görelim. Daha bit pazarı açılmadı!'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osman Diyadin, Yerel Seçim, öncesinde, yine satacak, seçime, tek başına
Yorumlar
Haber Yazılımı