Mustafa Destici'den Bakan Mehmet Şimşek'e Sert Tepki
Haber Detayı
18 Temmuz 2023 - Salı 10:57 Bu haber 4577 kez okundu
 
Mustafa Destici'den Bakan Mehmet Şimşek'e Sert Tepki
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emeklilere düşük Akaryakıta yüksek oranda ÖTV zammı yapılmasını sağlayan Bakan Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi.
SİYASET Haberi
Mustafa Destici'den Bakan Mehmet Şimşek'e Sert Tepki

Emeklilere yapılan yüzde 25'lik zammı yetersiz bularak Emeklilerin devlete olan güvenini sarsmayacak bir çözümün bulunması noktasında defalarca siyasi ikidara çağrıda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen ancak Akaryakıta yüksek oranda ÖTV zammı yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i; Ekonominin şöför mahalline oturup kolaycılığa kaçmakla suçladı.

 

BAHÇELİ VE DESTİCİ'NİN EMEKLİ MAAŞ ZAMMINA YÖNELİK TEKLİFİ EMEKLİLERİ UMUTLANDIRMIŞTI

 

Asgari ücretlilere ve memurlara yüksek maaş artışı yapılırken Emeklilere çok düşük zam yapılması, vatandaşların tepkisine yol açmıştı. Emeklilere yapılan zammı beğenmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükumetin gereğini yapmasını istercesine, ''Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.'' demişti.

 

Emeklilerin devlete olan güvenini sarsmayacak bir çözümün bulunmasını isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Emeklilerimizle ilgili, bugün için ortaya çıkan durumun, beklentileri karşılamadığını görüyoruz. Emekli maaşlarına, memurlarda olduğu gibi, 8.000 TL seyyanen zam ve 6 aylık enflasyon farkının (aldıkları fiili maaşa) eklenmesini teklif ediyoruz. Süreci takip ediyoruz. Emeklilerimizin hayat şartlarına ezdirilmeyeceği, hayatlarını rahatça idame ettirebilecekleri, devletle aralarındaki güvenin zedelenmeyeceği bir çözüm bulunmasını arzu ediyoruz.'' demişti.

 

HAZİNENİN MUSLUĞUNU SADECE EMEKLİLERE KISAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK TEKLİFİ REDDETTİ

 

Cumhur İttifakının 2 ortağı Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici'nin Emeklilere yapılan zammın artırılması teklifine, başta Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği gibi birçok STK'nın yanısıra yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi. Mesajı alan Ak Parti, konunun yeniden değerlendirilebileceği yönünde açıklamalar yaptı. Ancak, TBMM'de görüşülen zam artışı teklifine, yeni bir öneri sunulmayınca Emeklilere yapılan maaş artışı zammı yüzde 25'te kaldı. Bahçeli ve Destici'nin teklifi üzerine umutlanan 15 milyon Emeklinin hayali, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in onay vermemesinden dolayı resmen yıkıldı. Enflasyon artışını gerekçe göstererek, Hazinenin musluğunu sadece Emeklilere kısan Bakan Mehmet Şimşek'e tepkiler büyüyor. 

 

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'İN TUTUMU EMEKLİLERİ VE CUMHUR İTTİFAKINI KIZDIRDI

 

Ekonomik sıkıntıların kendisini hissettirdiği 2023 seçimleri öncesinde; Cüzdanı ile Devletin Bekası arasına sıkıştırıldığı halde Devletin Bekasını ikidar değişikliğiyle riske atmak istemeyen Emekliler, seçimlerde tercihini Cumhur İttifakından yana kullandı. Asgari ücretlilere ve memurlara yüksek maaş artışı yapılırken kendilerine çok düşük zam yapılması, ezici çoğunluğu Cumhur İttifakını destekleyen Emeklilerin Adalet Duygusunu zedeledi.

 

Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tutumu; Emeklilerin yanısıra Ak Parti, MHP ve BBP'lileri de kızdırdı. MHP'liler ve BBP'liler, Emeklilere ek zam isteyen Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın. Ak Partililer, Emeklileri enflasyona ezdirmeme sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın. Cumhur İttifakını destekleyen vatandaşların Mehmet Şimşek'e kızgınlığı, 15 Temmuzun 7. yıl dönümü gecesinde tam da minarelerden Salaların okunduğu zamanda Akaryakıta ÖTV zammı yapılmasıyla doruğa çıktı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı, Cumhur İttifakı Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'in aynı zamanda Cumhur İttifakının hassasiyetlerine de saygı göstermeyişine tepki gösterdi. Ak Parti eski İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk, enflasyonu daha da körükleyeceğini belirttiği Akaryakıta ÖTV zammının 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü gecesinde minarelerden Salaların okunduğu zamana denk getirilmesine çok sert tepki gösterdi.

 

MUSTAFA DESTİCİ'DEN EMEKLİLERİN ŞİKAYETLERİNİ DİLE GETİREN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

 

Düşük zam yapılması konusunda Emeklilerin kendisine ilettiği şikayetleri sık sık sosyal medya hesabından dile getiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Emeklilerimiz haklı olarak işçiye ve memura yapılan zam oranının neden kendilerine uygulanmadığı konusundaki şikayetlerini dile getiriyorlar. Mutlaka ama mutlaka emeklilerimiz için yeniden bir düzenleme yapılmalı, emeklilerimize en azından aldıkları fiili  ücret üzerinden yüzde 25 artış ve hayat pahalılığına ezdirilmeyecekleri miktarda seyyanen zam yapılmalıdır.'' sözleriyle, ikidara çağrı yaptı.

 

Ziyaret ettiği illerde yaşayan Emeklilerin şikayetlerini dinleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Dün Amasya ve Samsun ziyaretlerimizde de gördük ki, işçiye ve memura yapılan artışın kendilerine yansıtılmamış olmasından dolayı emeklilerimiz haklı bir feryat ve serzeniş içerisinde. 1-) En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalıdır. 2-) Yüzde 25’lik zam Emeklilerimizin kök maaşlarına değil de aldıkları fiili maaşlarına göre verilmeli ve ayrıca tüm emeklilerimizi kapsayacak kademeli bir artış düzenlemesi yapılmalıdır.'' sözleriyle, Emeklilere ek zam yapılması gerektiğini siyasi ikidara bir kez daha hatırlattı.

 

MUSTAFA DESTİCİ'DEN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'E ÖTV ZAMMI TEPKİSİ

 

Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Akaryakıta ÖTV zammı yapmasını da eleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Ekonominin şöför mahallinde oturanlar' diye tanımladığı Bakan Mehmet Şimşek'e tepki gösterdiği açıklamasında, ''Akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nin yüzde 200 üzeri yükseltilmesi kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmamıştır. ÖTV dolaylı bir vergi düzenlemesidir. Yani yoksulla zenginin, geliri düşük olanla yüksek olanın aynı oranda ödediği vergidir. Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine mesela, doğalgazda geliri yüksek olanlara uygulanan sübvanse (yüz milyarca TL) ile siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımı kaldırılabilirdi. Ekonominin şöför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır. Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeylerdir. (Nitekim 70’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’de sıkça uygulanmıştır) Dünya ekonomi çevrelerinin itibar ettiği ya da ağırlıkları olduğu söylenen isimler iş başında ise o vakit daha konforlu ve can yakmayacak çözümler beklemek vatandaşımızın en tabii hakkıdır.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BBP Genel Başkanı, Mustafa Destici, Emeklilere zam, uyarı
Yorumlar
Haber Yazılımı