Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Ak Parti'ye Geçtiğini Açıkladı
Haber Detayı
11 Ekim 2022 - Salı 13:08 Bu haber 3540 kez okundu
 
Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Ak Parti'ye Geçtiğini Açıkladı
Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, siyasi hayatına Ak Parti'de devam edeceğini açıkladı.
SİYASET Haberi
Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Ak Parti'ye Geçtiğini Açıkladı

Milletvekili seçildiği CHP'den ve sonradan katıldığı Memleket Partisi'nden istifa ederek siyasi hayatına Bağımsız olarak devam eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sorduğu 20 soruya cevap veremeyen muhaliflere karşı Cumhur İttifakını destekleceğini açıklamış ama hangi siyasi partiye geçeceğini söylememişti. Kararını bugün açıklayan Mehmet Ali Çelebi, Ak Parti'ye katılacağını söyledi.

 

İKİ SOL PARTİDEN İSTİFA EDEN ÇELEBİ BAĞIMSIZ OLARAK SİYASET YAPMAYA DEVAM EDİYORDU

 

Ergenekon operasyonlarında gözaltına alınan ve 6 yıl cezaevinde kalan kamuoyunun Teğmen Çelebi diye tanıdığı Mehmet Ali Çelebi, Milletvekili seçildiği CHP'yi sert bir şekilde eleştirerek istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne geçmiş, Muharrem İnce ile yaşadığı fikir ayrılıklarından sonra Memleket Partisi'nden de istifa ederek bağımsız Milletvekili olarak siyasi hayatına devam ediyordu.

 

Türkiye'nin milli meselelerine karşı takındıkları tutum konusunda sert bir şekilde eleştirdiği 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere 9 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında 20 soru soran Mehmet Ali Çelebi, sorularına cevap alamadığını defalarca sosyal medyadan hatırlatmıştı. Türk Milletini uyandırıcı sorular sorduğu için Sol Cenah ve İyi Parti'liler tarafından sosyal medyada linç kampanyasına tabi tutulan Mehmet Ali Çelebi, PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işinin olmadığını ve terörle mücadele konusunda Cumhur İttifakı'nın daha net bir tutum sergilediğini belirterek, sìyaseti bırakacak noktaya dahi gelse, 6+1 muhalif ittifakı desteklemeyeceğini, Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini söylemişti.

 

CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLEYECEK OLAN ÇELEBİ'NİN HANGİ SİYASİ PARTİYE GEÇECEĞİ MERAK EDİLİYORDU

 

Çok sert eleştirdiği muhalefet partilerine yönelik ''6’lı masa çıkmaz sokaktadır, halen dönüşü mümkündür'' değerlendirmesini yaparak sol cenahtaki Ulusalcılara uyarılarda bulunan ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklayan Mehmet Ali Çelebi'nin, Ak Parti'ye mi yoksa daha milliyetçi söylemleri olan MHP'ye mi geçeceği merak ediliyordu. Siyasi hayatına Bağımsız olarak devam eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada, siyasete hangi partide devam edeceğini bildirdi.

 

MEHMET ALİ ÇELEBİ, AK PARTİ'YE GEÇME KARARINI BÖYLE DUYURDU

 

Siyasi hayatına Ak Parti'de devam etmesiyle ilgili kararını açıklayan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ''Yüce Türk Milleti, Türk Silahlı Kuvvetlerinin namuslu ellerinde yetişen asker kökenli bir milletvekili olarak yol haritamı çizen şehitlerimiz ve beni bugünlere getiren aziz milletimizdir. Açıktan tarafım. PKK Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez! Vatan ve millet bütünlüğümüzü, FETÖ, PKK terör örgütleriyle kararlı mücadeleyi, Milli konuları (Mavi vatan, S400, Kıbrıs, Azerbaycan, Sözde Soykırım, Tezkereler, Savunma Sanayisi) önceleyen siyasi anlayışımın gereği olarak; Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin neferi, Atatürk'ün askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim. Kurulan yeni dünya düzeninde bölgemizdeki egemenlik mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir. Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Halkımızı dertlerine çareler üretmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğim. Özellikle Kahraman Güvenlik Güçlerimizin, şehit aileleri ve gazilerimizin hak ve hukukuna yönelik düzenlemeler için katkı sunacağım. Mücadelemiz, dirayetimiz, direncimiz, inancımız mensubiyetinden gurur duyduğumuz Türk Milletinin var oluş gayesine hizmet, Türkiye'nin tarihsel devamlılığına sonuna kadar destektir. Saygılarımla.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bağımsız İzmir Milletvekili, Mehmet Ali Çelebi, siyasi hayatına, Ak Parti, devam edeceğini, açıkladı, Cumhur İttifakı, MHP, TBMM
Yorumlar
Haber Yazılımı