MHP'li Yıldız: Siyasi Partiler Arasında Kümeleşme Var
Haber Detayı
19 Haziran 2023 - Pazartesi 14:42 Bu haber 1263 kez okundu
 
MHP'li Yıldız: Siyasi Partiler Arasında Kümeleşme Var
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye'de kurulan 126 siyasi parti arasındaki kümeleşmeye dikkat çekti.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız: Siyasi Partiler Arasında Kümeleşme Var

Siyasi yelpazede boşluk bulunmamasına rağmen kafası bozulan bir çok kişinin siyasi parti kurması hakkında zaman zaman değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, 2023 seçimlerinden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'de faaliyet gösteren 126 siyasi parti arasındaki kümeleşmeye dikkat çekti.

 

TÜRKİYE'DE KAFASI BOZULAN SİYASİ PARTİ KURUYOR

 

Özellikle son yıllarda 30 kişiyi bir araya getiren siyasetçilerin parti kurma yoluna girdiği gözlemlendi. Tam bir siyasi parti enflasyonu var. Faaliyet gösterdiği siyasi partiye kafası bozulanların çoğu davalarına ve partilerine ihanet ederek siyasi parti kurdu. İşin ilginç yanı ise yıllar önce kurulan siyasi partilerin hala bir tane bile üyesinin olmayışıdır.

 

04 Aralık 2020 tarihi itibariyle Türkiye'de 102 siyasi parti varken siyasi partiler hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Ülkemizde 102 Siyasi Parti mevcut. 2020 Yılının ilk yarısında 10, ikinci yarısında 11 olmak üzere şimdilik 21 Siyasi Parti kuruldu. Bu partilerden 10 tanesinin hiç üyesi yok. Kuruluş amaçları malum. Sorulsa toplumsal talep derler. Yozlaşma işte böyle bir şey.'' sözleriyle, Türkiye'deki siyasi yozlaşmaya dikkat çekmişti.

 

FETİ YILDIZ'DAN 2023 SEÇİMLERİNE KATILACAK SİYASİ PARTİLER HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

2023 seçimleri öncesinde Türkiye'deki siyasi parti sayısı 126'ya çıkarken bunlardan sadece 27 tanesi seçimlere girme hakkı kazanması üzerine değerlendirmelerde bulunan Feti Yıldız, ''Bir tarafta milliyetçi vatanını seven insanların bulunduğu Cumhur İttifakı diğer tarafta ne dediği belli olmayan 6’lı masa var. Erken kalkan 30 kişinin kolayca parti kurduğu ülkemizde 27 siyasi parti seçimlere girecek. Cumhur İttifakı'nın karşısında yer alan 24 partiden bazıları, daha düne kadar Ak Parti'nin içerisinde, önceki yıllarda MHP'de hiç hak etmediği kademelere gelmiş, görevler almış insanların, bazı mihrakların, ülkelerin, merkezlerin teşvikiyle parti kurduğunu görüyoruz. Cumhur İttifakı'nın karşısında yer alan 24 partiden bazıları ise altılı masa, yedili masa, onlu masa diye tabir edilen, ne dediği belli olmayan, çıkma ve pazarlık partileridir.'' demişti.

 

FETİ YILDIZ'DAN SİYASİ PARTİLER HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

 

2023 seçimlerinden sonra Türkiye'de faaliyet gösteren 126 siyasi partiye yönelik enteresan değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre ülkemizde hali hazırda 126 siyasi parti var. Bu partiler arasında bir sınıflandırma yapılırsa çok renkli kümeleşmeler görebiliriz. Bunlar; kitle partileri, ideoloji partileri, kadro partileri, bölücü partiler, bölgeci partiler, tabela partileri, hülle partileri, pazarlık partileri, kişi partileri, silsile partileri, kalıntı partiler, üyesiz partiler, çıkar grubu olan partiler vs. Bu tipolojilere 'Çatı Partisi' olarak dizayn edilecek türü de ekleyebiliriz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, 126 siyasi parti, kümeleşme, kuruldu, seçimler
Yorumlar
Haber Yazılımı