Fatih Altaylı Devletine İnanan Seçmenlere Aptal Dedi
Haber Detayı
18 Haziran 2023 - Pazar 12:28 Bu haber 2275 kez okundu
 
Fatih Altaylı Devletine İnanan Seçmenlere Aptal Dedi
Gazeteci Yazar Fatih Altaylı, TOGG ve Bahçeli'nin ismini koyduğu KAAN üzerinden içindeki erik kurusunu kusup Cumhur İttifakına inananları aptallıkla suçladı.
SİYASET Haberi
Fatih Altaylı Devletine İnanan Seçmenlere Aptal Dedi

Kişisel YouTube kanalında Türkiye'nin ürettiği otomobil TOGG'u ve Milli Muharip Uçak KAAN'ı hedef alarak, Yerli ve Milli üretime yönelik hazımsızlığını bir kez daha ortaya koyan Gazeteci Yazar Fatih Altaylı, TOGG ve KAAN'ın üretim ve zamanlaması konusunda Bürokratların doğruları siyasetçilerin yalan söylediğini belirterek, desteklediği muhalefetin seçimlerde kaybetmesinin ve buna bağlı olarak Habertürk'ten ayrılmak zorunda kalışının acısını, Cumhur İttifakının başarılı hamlelerini küçümseyerek ve seçmenlere hakaret ederek çıkarmaya çalıştı.

 

FATİH ALTAYLI YOU TUBE KANALINDA İÇİNDEKİ ERİK KURUSUNU KUSTU

 

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri öncesinde proğram sunuculuğu yaptığı Habertürk kanalı aracılığıyla, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Altılı Masadaki siyasetçileri ve çıkardıkları Cumhurbaşkanı Adayını parlatma görevini icra eden Gazeteci Yazar Fatih Altaylı, muhalefetin seçimleri kaybetmesinden sonra aynı kendisi gibi muhalefeti parlatma görevini icra edenlerle birlikte Habertürk'ten ayrılmak zorunda kalmıştı. Cumhur İttifakının özellikle Yerli ve Milli hamlelerinden rahatsızlığını dile getirmeye Kişisel YouTube kanalından devam eden Fatih Altaylı, hazımsızlıktan kaynaklanan içindeki erik kurusunu resmen kustu. Yerli ve Milli üretimi desteklediğinden dem vuran Fatih Altaylı'nın, kıyısından köşesinden cımbızlayarak hata bulmaya çalıştığı TOGG ve KAAN'ı hedef alması manidar bulundu.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde başarılı işlere imza atan Mustafa Varank'ı TOGG üretimi üzerinden eleştiren Fatih Altaylı'nın, TUSAŞ tesislerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan ve bugünlerde MHP Genel Merkezi'nde minyatürü sergilenen Milli Muharip Uçak KAAN'ı hedef almasının ardında, uçağın isminin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından konulmasının payı olup olmadığı merak ediliyor. Hayatını MHP ve Ülkücü düşmanlığıyla geçiren Fatih Altaylı'nın, MHP'nin desteklediği Cumhur İttifakına oy verenleri; Milli Muharip Uçak KAAN'ın üretimi konusunda Devletine inanmalarından dolayı 'Aptallar' diye hakaret etmesi ise seçim kaybetme hüznünün dışa yansıması olarak değerlendirildi.

 

FATİH ALTAYLIDAN TOGG OTOMOBİL ÜRETİMİNE ELEŞTİRİ

 

TOGG'un üretimine ilişkin siyasetçilerin yalan söylediğini iddia ederek Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank'ı hedef alan Gazeteci Yazar Fatih Altaylı, ''TOGG'a karşı değilim. Ancak TOGG'un dizaynı eski. Bu işin olabilirliği ve uçuruma düşme ihtimali üzerine uyarılarda bulunuyorum. TOGG'un üretimi konusunda Bürokratlar yalan söylemiyor ama siyasetçiler yalan söylüyor.'' dedi.

 

FATİH ALTAYLIDAN MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN'A ELEŞTİRİ VE SEÇMENLERE HAKARET

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adını koyduğu Milli Muharip Uçak KAAN'ı da hedef alarak, Türkiye'nin Yerli ve Milli üretimine yönelik hazımsızlığını ortaya koymaya devam eden Gazeteci Yazar Fatih Altaylı, bürokratların Milli Muharip Uçak üretiminin tüm aşamalarını anlatmasına rağmen sanki üretimde ve zamanlamada bir sıkıntı varmış gibi algı oluşturmaya çalışarak, ''Uçak meselesine bakalım. Bir tane uçak karada 'tar, tar, tar' diyerek gidiyor. Motorla mı gidiyor tekerleklerine motor mu takmışlar onunla mı gidiyor? Bilmiyoruz. Milli Muharip Uçak, daha uçmuyor, daha tekerleklerini yerden 10 cm bile kesmedi. Milli Muharip Uçak olsun ama uçmuyor bu. Belki 2030'da deneme uçuşlarına başlayacak, belki 2035'de her şey iyi giderse TSK'ya teslim edilmeye başlayacak. Hadi yarın F 16'lar devreden çıktı, hadi Milli Muharip Uçağı uçur bakalım. Elinde motor yok. 10 adet alınmış motor var ve seri üretime başlanacak bir durum yok. Motoru kimden alacaksın? Ukrayna'dan alacaktın ama Rusya Ukrayna'yı vurursa ne olacak? Rusya'dan mı alacaksın? Bu uçağı Çin yapmaya çalışıyor 15 senedir daha bitiremedi. Niye yalan söylüyorsun? Deki, biz yapmaya çalışıyoruz. Uğraşmak çok güzel bir şey ama yalana gerek yok. Büyük yalanlar büyük hayal kırıklığı doğurur. Benim karşı olduğum, insanlara hayal satılmasıdır. Beni akıllı insanlar anlıyor ama aptallar anlamıyor.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli, TOGG, KAAN, Milli üretim
Yorumlar
Haber Yazılımı