MHP'li Yıldız: Muhalefet Tek Vaadini Cami Avlusuna Bıraktı
Haber Detayı
18 Mayıs 2023 - Perşembe 11:51 Bu haber 1443 kez okundu
 
MHP'li Yıldız: Muhalefet Tek Vaadini Cami Avlusuna Bıraktı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, muhalefetin biricik vaadini seçim gecesi Cami avlusuna bırakması konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız: Muhalefet Tek Vaadini Cami Avlusuna Bıraktı

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin destek verdiği Altılı Masada yer alan siyasi partilerin, çok savundukları Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş önerisini çabucak unutması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, 14 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayınca eski sisteme dönüş önerisini unutan muhalefetle resmen dalga geçti.  

 

MUHALEFETİN PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ ÖNERİSİ SAFSATASI

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin destek verdiği Altılı Masada yer alan tüm siyasi parti Genel Başkanlarının imzaladığı mutabakat metninde, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nden vazgeçilerek Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüleceği yer almıştı. Anayasa değişikliği için gerekli olan 400 milletvekiline ya da Referanduma gidilmesi için gereken 360 Milletvekiline hiç bir siyasi parti ya da ittifakın ulaşamayacağı bilindiği halde; muhalif cenahın yaklaşık 1,5 yıl boyunca Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem safsatasıyla Türk Milletini oyalaması manidar bir durumdu. 

 

Eski sisteme geri dönüş dışında elle tutulur başka önerisi bulunmayan muhalif ittifakın, çok eleştirdikleri Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ni istemem yan cebime koy dercesine 7'li Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sistemi denilebilecek bir yönetim şeklini vatandaşlara sunması ise işin başka enteresan tarafıydı.

 

14 Mayıs seçimleri neticesine göre; bırakın sistemi değiştirecek 360 ya da 400 Milletvekiline ulaşmayı TBMM'deki Milletvekili çoğunluğunu bile Cumhur İttifakına kaptıran muhalif ittifak, seçim gecesinden bu yana Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş önerilerini ağızlarına alamaz oldu.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN MUHALİF İTTİFAKA KAPAK OLACAK DEĞERLENDİRME

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin destek verdiği Altılı Masada yer alan siyasi partilerin, çok savundukları Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş önerisini çabucak unutması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Seçim gecesi Cami avlusuna bırakılan mutabakat metninde 7’li ne savuruyordu? 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişle ilgili Anayasa değişiklikleri, genel seçimde ortaya çıkan TBMM yapısının mümkün kıldığı en kısa sürede tamamlanacak ve yürürlüğe girecektir.' Muhalif medya, 7’li masa ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 4 yıldan beri kutsadığınız güçlendirilmiş parlementer sistem safsatasını 2 günde unuttunuz. Hani bu seçim sistem oylamasıydı. Türk Milleti, Yasama organını seçti. Yürütme organını da ben seçerim dedi. Uyduruk, hukuksuz yol haritanızı  çöpe attı.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Feti Yıldız, muhalefet, sistem önerisi, Cami avlusu, bıraktı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı