MHP'li Yıldırım Milletvekili Rozeti Takmayanı Deşifre Etti
Haber Detayı
03 Haziran 2023 - Cumartesi 14:10 Bu haber 1921 kez okundu
 
MHP'li Yıldırım Milletvekili Rozeti Takmayanı Deşifre Etti
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, bir grup Milletvekilinin hiç Milletvekili Rozeti takmamasının nedenini açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Yıldırım Milletvekili Rozeti Takmayanı Deşifre Etti

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Haftanın Raporu programında 2023 seçimleri ve TBMM’nin 28. Yasama Dönemi Açılış Töreni ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, TBMM'de İstiklal Marşı'nı okumayan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP Milletvekillerinin neden Milletvekili Rozeti takmadığı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

MHP'Lİ YAŞAR YILDIRIM'DAN TBMM AÇILIŞINDA YAŞANANLARA DEĞERLENDİRMELER

 

14 Mayıs seçimlerinde Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakına kaptırarak hezimete uğrayan Altılı Masa, 28 Mayıs tarihinde yapılan 2. Tur seçimlerinde ise Cumhurbaşkanlığını Cumhur İttifakına kaptırarak ikinci bir hezimeti yaşadı. Seçimlerin resmi sonuçları açıklandıktan sonra toplanan TBMM'yi, Milletvekili seçilen en yaşlı üye olması nedeniyle Geçici Meclis Başkanı sıfatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetti.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin TBMM'yi yönetmesini anlamlı bir tevafuk olarak değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım; Cumhurbaşkanı Adayı olduğu için Milletvekili olamayan ve TBMM'deki yemin törenini locadan izlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na gelişi sırasında CHP, İyi Parti ve HDP milletvekilleri ile birlikte ayağa kalkmayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun düştüğü durum, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Milletvekillerinin TBMM'de İstaklal Marşı okunurken eşlik etmemesi ve HDP Milletvekillerinin neden Milletvekili Rozeti takmaması konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

MHP'Lİ YILDIRIM: İÇERİSİNDE TÜRK BAYRAĞI OLDUĞU İÇİN MİLLETVEKİLİ ROZETİ TAKMAZLAR

 

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan partilerden Milletvekili seçilenlerin bir kısmının, ''Neden Milletvekili Rozeti takmıyorsunuz?'' sorusuna, geçmişte ''Milletvekili Rozeti takmakla vekil olunmuyor.'' sözleriyle geçiştirerek cevap verdiği biliniyordu. Kuruluşunda Marksist Leninist ideolojileri nedeniyle Rusçuluk yaparak, son yıllarda ise Amerikancılık yaparak Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölmek için faaliyet gösteren terör örgütü PKK'nın TBMM'de siyasi uzantılığını yapan Milletvekillerinin neden Milletvekili Rozeti takmadığını deşifre eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''Seçim sath-ı mailinde HÜDAPAR'a çizilen misyon ve benzetmeler HDP'yi kayırmaların nedeni bugün açık açık ortaya çıktı. 'Milletvekili yemini metnini değiştirecekler, protesto edecekler' diye eleştirdikleri HÜDAPAR, herhangi bir eylemde bulunmadı ama muhalefetin birlikte yürüdüğü HDP'li Milletvekilleri İstiklal Marşı'nı okumadı. Bir de şu özellikleri var. HDP'nin Milletvekillerinde TBMM Milletvekili Rozeti yoktur. Niye rozet takmazlar? Milletvekili Rozetinin içerisinde Türk Bayrağı vardır. Bundan dolayı hiçbirisinde Milletvekili rozeti bulamazsınız. Hiçbirisi İstiklal Marşı'nı okumadı.'' dedi.

 

SEÇİM SONRASI TBMM'DE YAŞANAN 2 TEVAFUK

 

1992 yılında ilk defa dillendirdiği 21. Asrın Türk Asrı Olacağına yönelik öngörüsünü Cumhur İttifakının 2023 seçimlerinde kampanyası haline getiren MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, Geçici Meclis Başkanı olmasını ve tekrar seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mazbata verecek olması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında geçici de olsa Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı görevini yapması anlamlıdır. Bir anlamı da yarın olacak. Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Erdoğan'a mazbatasını verecek. Cumhur İttifakının iki bileşeni hem Meclis'te hem iktidarda birlikteler. Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Genel Başkanımızın elinden mazbata alacak olması anlamlı bir tevafuktur.'' dedi.

 

BAHÇELİ'NİN BİRLİK MESAJI VERDİĞİ TBMM'DE KILIÇDAROĞLU'NUN AYAĞA KALKMAMA EYLEMİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na gelişi sırasında CHP, İyi Parti ve HDP milletvekilleri ile birlikte ayağa kalkmayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun düştüğü durum hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''Bütün mesele Meclis'in 28. Dönemde iyi bir performans göstermesi, ülkenin bekleyen proplemlerini çözmesi önem arzediyor. Tabiki, Sayın Cumhurbaşkanının bu manada arkasında büyük bir Meclis desteği var. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nde muhalefetin dediğinin tam aksine Meclis'in yetkisi fazladır. Seçimlerde atıp tutmak kolay. Önemli olan bu Meclis'in ne yapacağıdır. Birçok yarım kalan işlerimiz var. Karadeniz doğalgazı bulundu ama bunun üretimi, cari açığımızı kapatacak seviyeye gelmesi ve Türkiye geneline yayılması önemlidir. Kızılelma ve Kaan'ın seri üretime geçecek hale gelmesi sağlanacak. Biz böylesine hedefleri gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşarken, Sayın Genel Başkanımız TBMM açılışında kendine yakışanı yaparak birlik beraberlik mesajı verirken; Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na gelişi sırasında ayağa kalkmıyor, ortaklarından HDP İstiklal Marşı okumuyor. PKK'nın partisi HDP ile birlikte yol yürüyene millet niye güvensin? Seçimleri kaybettiğini kabul etmek bir erdemdir. Seçilen Cumhurbaşkanının makamına saygı göstermek ve Meclis'e geldiğinde ayağa kalkmak zorundasınız. Kemal Kılıçdaroğlu ayağa kalkmıyor ama Meclis'ten çıkarken yanında 4 kişi kalması da manidar.'' dedi.

 

Resim

Açıklama yok.


  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Yaşar Yıldırım, Milletvekili Rozeti, takmayanlar, Türk Bayrağı
Yorumlar
Haber Yazılımı