MHP'li Yıldıray Çiçek'ten Suat Başaran'a Tokat Gibi Cevap
Haber Detayı
26 Mayıs 2023 - Cuma 14:06 Bu haber 1798 kez okundu
 
MHP'li Yıldıray Çiçek'ten Suat Başaran'a Tokat Gibi Cevap
MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, MHP'ye Geri Dönüş Eylem Planını açıklayan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'a tokat gibi cevap verdi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldıray Çiçek'ten Suat Başaran'a Tokat Gibi Cevap

MHP'ye geri dönüş hayallerinin gerçekleşmesini PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesine bağlayan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'a tepki gösteren MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, MHP'ye Geri Dönüş Eylem Planını açıklayan Suat Başaran'a tokat gibi cevap verdi.

 

YILDIRAY ÇİÇEK'İN ÜLKÜ OCAKLARI ESKİ GENEL BAŞKANLARINA ELEŞTİRİLERİ

 

Geçmiş dönemlerde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini ifa eden bazı siyasetçilerin çelişkilerini köşe yazılarında dile getiren MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, ''Geçmişte Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış bazı kişilerin sosyal medya sayfalarına bakıldığında; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünde kalmış çözüm sürecine yönelik politikalarına gösterdikleri tepkinin yüzde birini Kemal Kılıçdaroğlu’nun günümüzdeki ihanetlerine göstermediler. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP, HDP, İP, SP ile birlikte kapalı kapılar ardında, Anayasa’da yer alan Türklüğü, Atatürk milliyetçiliğini, Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirmeyi düşündüğü Anayasa taslakları hazırlamasına tepki göstermediler. Eleştiri olmadığı gibi övgüleri de mevcuttur.'' demişti.

 

YILDIRAY ÇİÇEK: BU HALİNİZLE TERÖRİST ÖCALAN'DAN NE FARKINIZ VAR?

 

Siyasi ikbal uğruna kapı kapı gezen ve ''Öcalan'a beni göndersinler ben görüşeyim'' diyen Alattin Aldemir ile Azmi Karamahmutoğlu'nu ''Yeni Öcalan Heyeti'' olarak nitelendiren Yıldıray Çiçek, ''PKK iş birlikçisi mankurtlar ve üç buçuk atanlar!'' başlıklı köşe yazısında Ülkü Ocakları eski Genel Başkanlığı yapanları eleştirerek, ''CHP kürsülerinden 'Ben Devrimci Kemalim, ben Dersimli Kemalim' diye naralar atan Kemal Kılıçdaroğlu, ne zaman köşeye sıkışsa 'Ben de Ülkücüyüm, ben de Milliyetçiyim' naraları atarak Bozkurt işareti yapma zavallılığına düşüyor.  Bir avuç figüran da peşinden 'Bozkurt Kemal' diye bağırıyor. Teröristbaşı Öcalan da Türkiye’ye getirildikten sonra korkusundan 'Gençliğimde Ülkü Ocakları Üyesiydim' demişti. İki korkak Devrimci, üç buçuk atınca nasıl da Ülkücü naraları atıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun soyadına uyumlu figüranları olan İmamoğlu ve Kaftancıoğlu, Ülkücü Hareket’in kavramlarıyla ihanetlerini kapatmaya çalışıyor. Bunlara bu fırsatı kim veriyor?  Geçmişte MHP ve Ülkü Ocakları’nda görev almış ama utanma duygusunu çoktan kaybetmiş bazı şuursuzlar, bunların etrafında döndükçe bunlar da bu istismarlara rahatlıkla girişiyorlar. Bunlar, PKK ve siyasi uzantısı HDP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğinden zerrece rahatsızlık duymuyor. PKK-CHP işbirliğinden rahatsız olmayıp Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış bu kişilerin, 'Gençliğimde Ülkü Ocakları Üyesiydim' diyen teröristbaşı Öcalan’dan ne farkı kalmıştır?'' demişti.

 

SUAT BAŞARAN'DAN MHP'YE HAKSIZ ELEŞTİRİLER

 

MHP'nin kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş'in Türkiye'nin bekası için Milliyetçi Cephe Hükümetlerinde koalisyon ortağı olduğunu ve 1980 sonrasında RP ve IDP ile birlikte ittifak oluşturduğunu hatırlamamakta ısrar eden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran, MHP'nin Başbuğ Türkeş'in yolundan giderek Türk Milletinin ve Devletinin bekası için 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Ak Parti ile birlikte Cumhur İttifakı'nı oluşturmasını bir türlü hazmedemediğinden dolayı; Lider Devlet Bahçeli'yi ''Başbuğ Alparslan Türkeş çizgisi'' üzerinden vurmayı sürdürerek, Milliyetçi Ülkücü Hareket'in davasıyla çelişmişti.

 

SUAT BAŞARAN'DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

 

MHP'nin destek verdiği Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması için sosyal medya hesabından süslü laflar eden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran, kendisinin de desteklediği Altılı Masadaki siyasetçilerin Türklüğü Anayasa'dan çıkarma söylemlerini unutup, ''Türkiye’de sadece Türk seçmen vardır ve bu anayasal bir hükümdür. Kürt seçmen sevdalıları Kürdistan’ı kursunlar önce. Kendi vatanlarında seçmenlerini diledikleri gibi adlandırabilirler. Adam Türk’ isminden rahatsız fakat milletvekili adayı oluyor. Be adam o kürsüde yüce Türk milleti önünde namusun ve şerefin üzerine yemin etmeyecek misin? Bu adamları siyasette tutan hukuk sistemine lânet olsun! Kürtçülerin cüretkârlığının kaynağı dış güçler değil, içteki ahmaklardır. Halâ meselenin demokratik hakların verilerek çözüleceğine inanan ahmaklar. Oysa iki yol var: Ya kurucu iradeyi kabullenmek, ya da yeni bir cumhuriyet. Lâfı eveleyip gevelemenin anlamı yok!'' diyebilmişti.

 

SUAT BAŞARAN'IN SİNAN OĞAN VE ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMASI

 

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakına desteğinden rahatsız olduğunu ''Bir kişiyi lider beller peşine takılırsın, sonra görürsün ki o da garip bir emir kuluymuş! Tarifsiz bir utançtır bu; kendimden biliyorum. Siz siz olun gençler, ilişkilerinden emin olmadığınız kimseyle siyaset yapmayın. Mesele, şu adayı veya bu adayı desteklemek değil; mesele, insanları aldatmak. ‘Büyük plan’mış! İnsanların duygularıyla oynadınız,  bari akıllarıyla alay etmeyin!'' sözleriyle ifade eden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşan Ümit Özdağ'ın ''Türkiye göçmenistan olmayacak. 29 Mayıs 2023’de Türk halkı ülkesini geri almaya başlayacak.'' sözlerini paylaşarak, 28 Mayıs seçimlerindeki rengini belli edip ve değişim vurgusu yaptı.

 

SUAT BAŞARAN VE ATİLA KAYA KILIÇDAROĞLU'NU HALA ATATÜRKÇÜ SANIYOR

 

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden çıktığını unutup Atatürk konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Atila Kaya'nın ''Ulusal egemenliğin bayraklaşan önderine kin duyan birinin, ‘Ulusal Egemenlik’e hizmet edebileceğine inanıyor musunuz? Bir dönem daha kalmasını beka meselesi görenlerin, Beka’dan kastı Türklüğün bekası ise, ona katkı sağlayacak olan kalması değil, bir an önce gitmesidir!'' sözlerini paylaşan Suat Başaran, Atatürk'ün Cumhuriyet'e başkaldıran Dersimcilerin başını ezdiğini unutup Dersimcilik yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesini istiyor.

 

SUAT BAŞARAN'IN ENTERESAN MHP'YE DÖNÜŞ EYLEM PLANI

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesini, kendisi gibi MHP'ye ihanet edenlerin MHP'ye geri dönüşünü sağlayacağını öngören Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran, ''Kılıçdaroğlu’na da, Erdoğan’a da, Oğan’a da oy veren ülkücü var. Hiçbirini yargılayacak yetkiyi kendimde görmüyorum, böyle bir yetkinin kimsede olduğunu da düşünmüyorum, ortak  bir teşkilâtımız yok ki, ortak karar alalım. Mevcut durumdan memnun olanlar istikrar, diğerleri değişim isteyecek; mesele bu kadar basit. Bu ucube sistemin dayattığı zurunlu ittifaklar üzerinden yapılan polemikler zaman ve söz israfıdır. Gerçek mücadele seçimden sonra başlayacak. Yarın birlikte olacaklarımızı yıpratmayalım. Güzel olan değişimin kendisi. Demokrasinin en güzel yanı, seçtiğini değiştirebilmek. Partide yapamadım, ülkede deniyorum. Olursa devamı gelir ve yuvamıza kavuşuruz belki. Bu hayal, değişim için oy vermeye değer.'' dedi.

 

YILDIRAY ÇİÇEK'TEN MHP'YE DÖNÜŞ HAYALİ KURAN SUAT BAŞARAN'A CEVAP

 

MHP ve Ülkücü Hareket'e ihanet ettikten sonra bir türlü gittikleri yerin yenisi olamayıp hala ''Eski Ülkücü'' sıfatını kullanmaya özen gösterenlerden birisi olan Suat Başaran'ın; Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesini, kendisi gibi MHP'ye ihanet edenlerin MHP'ye geri dönüşünü sağlama aracı olarak görmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''HDP, Kandil, YPG, PYD, Demirtaş ile beraber Yoldaş Kemal’i seçip onun üzerinden yuvaya dönme hayalin muhteşem Suat abi! Niye kaç yıldır oy verdiğiniz CHP’yi yuvanız haline getiremediniz? CHP’li olmak vebalılık mı da hizmet ettiğiniz yere ait olamıyorsunuz? Ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kadar çapsızlık içinde, PKK’lı kişilerle 'Ben Türk milliyetçisi, Ülkücüyüm' diyen figüranları aynı havuz içinde toplaması da bir başarıdır. Hadi en azından bu başarısını alkışlayalım. Şak şak şak.'' dedi.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yıldıray Çiçek, 28 Mayıs seçimleri, MHP, dönüş hayali, kuranlar
Yorumlar
Haber Yazılımı