MHP'li Sözlü'den Pazarlığı Bitiren Sinan Oğan Açıklaması
Haber Detayı
19 Mayıs 2023 - Cuma 20:48 Bu haber 3231 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'den Pazarlığı Bitiren Sinan Oğan Açıklaması
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Sinan Oğan ve destekçilerinin Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde kime oy vereceğini açıkladı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'den Pazarlığı Bitiren Sinan Oğan Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu Türk milliyetçiliğini kullanarak ittifaklar ile pazarlık için kullanan Sinan Oğan'a, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve MHP'li Yöneticiler tepki gösterirken, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Sinan Oğan'ın ve kendisine oy verenlerin; Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde tek seçeneğinin olduğunu söyledi.

 

TARLA KONGRESİ SONRASI SİNAN OĞAN'IN MHP'DEN KOPUŞ SÜRECİ

 

Ak Parti'nin ilk kez TBMM'de azınlığa düştüğü ve Yüzde 60 blok olarak isimlendirilen muhalefet cenahının ilk kez Milletvekili sayısında çoğunluk elde ettiği 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri neticesine göre; yüzde 60 muhalefet bloğunun içinde olan HDP ile koalisyon hükümeti kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pensilvanya'dan devreye giren Fethullah Gülen'in CHP+MHP+HDP Koalisyonunun kurulması çağrısını ve Kemal kılıçdaroğlu'nun Başbakanlık teklifini reddederek, seçimlerin yenilenmesini istemişti. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yüzde 60'lık muhalif bloktan ayrıldığı seçim gecesinin, Meral Akşener'in de MHP'den ayrılmaya karar verdiği gece olduğuna dair, bir çok siyasi olay sıralanabilir. Erdoğan'ı iktidardan indirmenin tek yolunun MHP'nin ayrılmasıyla eksilen 60'lık muhalif blok oylarının tamamlanmasını isteyen küresel güçler ile aynı düşünen Meral Akşener; MHP Lideri Bahçeli'nin hasta yatağında olmasını fırsata çevirip Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi siyasetçiler ile birlikte düzenledikleri Tarla Kongresi'nde MHP'yi ele geçirmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Tarla Kongresinde beraber olduğu isimlerle birlikte MHP'ye ihanet ederek, kurduğu İyi Parti ile Türk milliyetçilerinden bir kısmını Sol Cenaha Yamama Eylem Planı'nı uyguladı. Sinan Oğan ise MHP'de kaldı. MHP'de kalmayı tercih eden Sinan Oğan, partiden ihraç edildi. 

 

BEKLEMEDİĞİ OYU ALAN SİNAN OĞAN'IN SİYASİ KERAMETİ KENDİSİNDE GÖREN HALLERİ

 

MHP'nin Ak Parti ile Cumhur İttifakını kurmasını bir türlü hazmedemeyen Sinan Oğan, son olarak MHP'ye beraber ihanet ettiği Ümit Özdağ'ın Zafer Partisinin de içinde olduğu Ata İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı oldu. MHP'nin destek verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar seçilmesini engellemek adına Türk Milliyetçilerinin oyuna talip olduğu apaçık beli olan Sinan Oğan, Sol Cenahın baskısı ve FETÖ'cülerin kaset kumpası neticesinde Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce'nin oylarının önemli bir kısmının gelmesiyle birlikte 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5,17 oy aldı. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi nedeniyle; rüyasında bile göremeyeceği yüzde 5,17 oy alınca, siyasi kerameti kendisinde görmeye başlayan Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2 Tur seçimi için pazarlık zemini hazırlayıp her iki ittifaktan da Bakanlık kapmaya çalıştığı iddia edildi. Pazarlık eden Sinan Oğan'ın 2. Tur seçimlerinde; terör örgütü PKK'dan dolayı eleştirdiği Millet İttifakı ile mi yoksa HÜDAPAR'dan dolayı eleştirdiği Cumhur ittifakı ile mi anlaşacağı merak konusu oldu? Millet İttifakı ile anlaşıp 7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayının yanına 8.'si mi olacak yoksa Cumhur İttifakı ile anlaşıp Bakan mı olacak? Diyelimki, iki ittifaktan birisiyle anlaşıp görev aldı, kıyasıya eleştirdiği ittifakın seçmenlerinin oy verdiği Hükumette nasıl görev yapacak? 'Dün dündür, bugün bugündür' mü diyecek?

 

MHP'DEN SİNAN OĞAN'A PEŞ PEŞE TEPKİ

 

Sinan Oğan'ın Türk milliyetçiliğini kullanarak ittifaklar ile görüşme yapacak olmasına MHP'den tepki gecikmedi. MHP'den peş peşe açıklamalar geldi. Sinan Oğan'ın havaya girmiş tavırlarına; MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Eyüp Yıldız, ''Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. Mezar soyguncuları sizi.'' derken, MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, ''Gençliğinde Marksizm Leninizm yoldaşı, 2004 yılında  kapatılan FETÖ gazetesi Zaman’ın tam sayfa yazarı, sonra DYP gençlik kollarında, sonra MHP’de. Tam Zübük hikayesi gibi. Hayata hep menfaat penceresinden bakan tipleme. Zaten ondan seçimi görmeden 'Pazarlıklarımız olacak' demişti.'' dedi.

 

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı ile de görüşme ihtimalinin ortaya çıkması üzerine açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''Türk milliyetçiliğinin siyasi adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yolbaşçısı da Devlet Bahçeli’dir. Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz.'' dedi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN SİNAN OĞAN'A AÇIK TAVIR

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, pazarlıkla oluşan birlikteliklerin sonuç vermediğine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2. Tur seçimlerine yönelik pazarlığa başlayan Sinan Oğan'a atfen kullandığı, ''Türkiye Cumhuriyeti pazarlıkla, lütufla, ikramla, siparişle kurulmamıştır. Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar samimi olmadığı gibi milli ve ahlaki değerlerle ters düşen fırsatçı acizlerdir. Türk milliyetçiliğinin temeli millet ve vatan sevgisidir. Bu sarsılmaz ve tartışılmaz sevgi üzerinde sinsi sinsi pazarlık yapma telaş ve teşebbüsleri iflah olmaz bir ahlak ve mensubiyet krizi olarak değerlendirilmelidir.'' ifadelerden sonra, Türk Milliyetçilerinin istikrara, istiklale ve istikbale bir kez daha kucak açıp yol vereceğini belirterek, kendisini Türk Milliyetçisi olarak tanımlayanların Cumhur İttifakı'ndan başka seçeneğinin olmadığını vurguladı.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN SİNAN OĞAN DEĞERLENDİRMESİ

 

Sinan Oğan'a oy verenlerin büyük çoğunluğunun son tahlilde Cumhur İttifakından yana olacağına dikkat çeken MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türk Milletinin vicdanında kabul görmeyen işbirlikleri, ittifaklar her zaman batmaya hazırdır. Halk nezdinde vicdani ölçüsü olmayan mutabakatlar boş mutabatlardır. Millet ittifakı, bunun en taze bilinenen örneğidir. El sıkışıp bir masa etrafında toplanmak ile oy verdirilseydi, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirdi. Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri de böyle değerlendirilmelidir. 2. Tur seçimleri için Sinan Ogan'ın kiminle anlaşacağı ise hiç tartışmaya açık değildir. Cumhur İttifakı yani Erdoğan'dan başkasına destek veremezler.'' dedi.

 

TÜM BU GELİŞMELER ÜZERİNE SİYASİ ANALİZ YAPILACAK OLURSA

 

14 Mayıs seçimlerinden önce yapılan araştırmalarda, seçimlerin 2. Tura kalması halinde Muharrem İnce ve Sinan Oğan'a oy verenlerin; az bir kısmının Kemal Kılıçdaroğlu'na, çoğunluğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceği, bir kısmının da sandığa gitmeyeceği ortaya çıkmıştı. 14 Mayıs seçimlerinden sonra OPTİMAR Araştırmanın yaptığı ankette ise iki Cumhurbaşkanı adayının yüzde 25'e oy alacağı, geriye kalan yüzde ellinin ise hala kararsız ve sandığa gitmeyecek olan seçmenler olduğu sonucu ortaya çıktı. Netice itibariyle; Sinan Oğan kiminle pazarlık yaparsa yapsın, kiminle anlaşırsa anlaşsın, seçimlerin 1. Turunda kendisine oy verenleri 2. Turda peşinden sürükleyemeyeceği çok açık ve nettir. Bu şartlar altında; Sinan Oğan ile anlaşan ittifak boşuna anlaşmış olur.

 

Cumhur İttifakının TBMM'de çoğunluğu sağlaması, kaos ve kargaşa istemeyen vatandaşları Cumhur İttifakına yönelteceği kesindir. İki Cumhurbaşkanı adayı arasındaki 2,5 milyonluk oy farkının kapanması da çok zor. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs'ta yeniden Cumhurbaşkanı seçilir.

 

Sinan Oğan, her şeye rağmen PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Millet İttifakı ile anlaşırsa ne olur. Sürekli olarak Türk Milliyetçiliğinden dem vuran Sinan Oğan'ın, Türk Milliyetçiliği tamamen sona erer. Aynı, Tarla Kongresi'nde MHP'ye beraber ihanet ettiği Meral Akşener gibi... Vesselam...

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, seçim analizi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı