MHP'li Özdemir'den Suçluları Destekleyen Siyasetçilere Ayar
Haber Detayı
19 Ağustos 2023 - Cumartesi 09:21 Bu haber 1212 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Suçluları Destekleyen Siyasetçilere Ayar
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, alenen suç işlemiş gazeteci görünümlü tiplemelere destek veren siyasetçilere tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Suçluları Destekleyen Siyasetçilere Ayar

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ ve Libya'da görev yaparken hayatını kaybeden MİT mensubunun kimliğini deşifre eden Barış Pehlivan'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir,

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN SUÇLU GAZETECİLERİ DESTEKLEYEN SİYASETÇİLERE TEPKİ

 

Son günlerde birisi terörist başını alenen övme ve meşrulaştırma, diğeri ise milli güvenliğe tehdit oluşturan açık faaliyetlerden ötürü cezaevinde bulunan, sözde bazı gazetecilerle ilgili kimi siyasilerin açıklamalarını kabul etmek mümkün değildir. Hukuk herkes için geçerlidir.

 

Suçu ve suçluyu meşru gösterme gayretinin maksadı ne dayanışmayla, ne de demokrasi mücadelesi ile tanımlanamaz. Mesleğini onuruyla yapan, toplumun huzur ve refahı ile Türkiye'nin milli güvenlik hassasiyetlerini önceleyen nice saygın gazeteciler varken, Türkiye aleyhine açıktan faaliyette bulunmak, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecektir.

 

Bunun fikir özgürlüğü ile de alakası yoktur. Kamu vicdanı her koşul ve şartta, milli birlik ve beraberliğimize kast edilen eylemlerin karşısındadır. Bu eylemlerin basın faaliyeti çerçevesinde ele alınması, dünyanın hiçbir demokratik hukuk devletinde de görülemeyecektir.

 

Durum böyleyken, gündemi anayasayı çiğneyerek, alenen suç işlemiş gazeteci görünümlü tiplemelerle meşgul etmenin anlamı ve karşılığı yoktur. CHP’li bazı yöneticilerin çeşitli cezaevi ziyareti sonrasında sözde gazetecilerin masum olduğunu iddia ederek, hukuk tanımaz tutum takınmaları, aynı zamanda demokrasi hilafına da sergilenen bir tutum olmuştur.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, alenen, işlemiş gazeteci, Destekleyen, Siyasetçi
Yorumlar
Haber Yazılımı