MHP'li Özarslan ve Ülkücülerden Ayyüce Türkeş'e Tepki
Haber Detayı
07 Temmuz 2023 - Cuma 19:36 Bu haber 2981 kez okundu
 
MHP'li Özarslan ve Ülkücülerden Ayyüce Türkeş'e Tepki
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan ve Ülkü Ocakları Başbuğ Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş'a sert tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Özarslan ve Ülkücülerden Ayyüce Türkeş'e Tepki

Başbuğ Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş'ın Ülkü Ocakları ile hiçbir bağı kalmayan Servet Avcı'yı sanki şu an Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürütüyormuş gibi sunmasına tepki gösteren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan ve Ülkü Ocakları Başkanları peş peşe açıklama yaptılar.

 

BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN ''ÜLKÜCÜ MHP'DE OLUR'' SÖZÜ

 

MHP ile yolları ayrıldıktan sonra başka partilerde siyaset yapanların Ülkücülük taslamasına, Eski Ülkücü sıfatını kullanmasına tepki gösteren Başbuğ Alparslan Türkeş, ''Efendim 'Ülkücülük kimsenin tekelinde değil, ben de Ülkücüyüm ama falanca partideyim' diyenler halt etmiştir. Ülkücü, MHP'de olur. Milliyetçi Hareket Partisi'nde olmayan Ülkücü değildir. Gittiği yerin damgasını yer. Oradaki Genel Başkan’ın görüşüne göre yaşar, oradaki Genel Başkan’ın görüşüne göre hareket eder. Ülkücülüğü kalmamıştır. Bunu böyle bilmeliyiz.'' demişti.

 

SERVET AVCI'NIN MHP'YE DEFALARCA İHANET EDİŞ SÜRECİ

 

Başbuğ Alparslan Türkeş, bu sözü ne zaman söyledi? MHP'nin içerisinde ''İslam mı önce gelir Türkçülük mü önce gelir'' tartışmasını başlatanların çıkardığı fitne neticesinde, Başbuğ Alparslan Türkeş'in Müslümanlığını ve Ülkücülüğünü beğenmeyenler, 1992 yılında MHP'den ayrılarak partileşme sürecine girmişti. 1988-89 yıllarında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinde bulunan Servet Avcı, bu süreçte Başbuğ Alparslan Türkeş'e ihanet ederek MHP'den ayrılanların oluşturduğu Nizam-ı Alem Ocakları'nın Kurucu Genel Başkanı oldu. BBP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Servet Avcı, yıllar sonra MHP'ye tekrar dönmüş ve MHP MYK üyeliğine seçildi. MHP'den tekrar uzaklaşan Servet Avcı, MHP'nin 2012 yılında yapılan Kurultayında tekrar ortaya çıkarak Devlet Bahçeli'nin karşısında Genel Başkan adayı olan Koray Aydın'a destek verdi. 2014 yılında bir kez daha MHP'den uzaklaşan Servet Avcı, CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş'a destek verdi.  Servet Avcı, 2019'da Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş'ın danışmanı oldu.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'Yİ BİR KEZ DAHA HAKLI ÇIKARAN İHANETÇİLERİN BULUŞMASI

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ihanetçilere yönelik ''Bir kere satan yine satar'' sözü, esasen defalarca ihanet ettiği MHP'ye tekrar dönen ve her defasında tekrar ihanet eden Servet Avcı için tam da kapaklık bir sözdü. Servet Avcı'nın, Engin Alan Paşa'nın MHP’ye gelişini bahane edip MHP’yi CHP’leşmekle suçlayan ve sonrasında ise CHP'den Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş’ın danışmanı olması manidar değil mi? ''Hacı Hacıyı Mekke'de, Hoca Hocayı Tekkede bulur'' misali ihanetçi ihanetçiyi dakikada buluyor. MHP'ye defalarca ihanet eden Servet Avcı'nın, 2016 sonrasında MHP'ye ihanet eden Meral Akşener ile birlikte 2019 seçimlerinde Mansur Yavaş'ı desteklemesi manidar değil mi? 2023 seçimlerinde ise iki siyasetçinin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi manidar değil mi?

 

SERVET AVCI'Yİ ZİYARET EDEN AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ'IN PAYLAŞIMI

 

Bu kadar manidarlığın yaşandığı ortamda ''Ülkücü, MHP'de olur.'' diyen Başbuğ Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş'ın, MHP'ye ihanet ederek ayrı siyasi parti kuran Meral Akşener'in safına geçmesi ve 2023 seçimlerinde İyi Parti'den Milletvekili seçilmesi daha manidar değil mi? İyi Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş'ın, babası Başbuğ Alparslan Türkeş'in Müslümanlığını ve Ülkücülüğünü beğenmeyerek MHP'ye ihanet eden Servet Avcı'yı ziyaret etmesi manidar değil mi? Bu ziyareti sosyal medya hesabından ''Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Servet Avcı beyin misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim.'' sözleriyle duyuran  Ayyüce Türkeş Taş'ın, Ülkü Ocakları ile hiçbir bağı kalmayan Servet Avcı'yı sanki şu an Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürütüyormuş gibi sunması manidar değil mi? Ayyüce Türkeş Taş'ın bu ziyaret ve paylaşımına tepki gösteren MHP'li ve Ülkücüler, sosyal medya hesaplarından peş peşe açıklama yaptılar.

 

MHP'Lİ BAHADIR BUMİN ÖZARSLAN'DAN AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ'A TEPKİ

 

Başbuğ Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş'ın Ülkü Ocakları ile hiçbir bağı kalmayan Servet Avcı'yı sanki şu an Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürütüyormuş gibi sunmasına tepki gösteren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ülkücü olmanın ve Ülkücü kalmanın soy bağıyla veya makamla ilgili olmadığını; öbür yandan da Ülkücülüğün ve Ülkücü Hareket'teki makamların sahip olduğu marka değeri sebebiyle vazgeçilmezliğini gösteren bir trajikomik örnek daha. Komedi yanı, artık her geçen gün daha ağır basıyor.'' dedi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ'A TEPKİ

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Rahmetli Başbuğumuzun iki esas emaneti vardır. Birisi Milliyetçi Hareket Partisi, diğeri ise Ülkü Ocakları'dır. Bu iki esaslı emaneti sahip olduğumuz her değerden üstün tutarak korumak Başbuğumuzun evlatları olarak her Ülkücünün görevi, sorumluluğu ve vebalidir.'' dedi.

 

İSTANBUL ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI ALPARSLAN DOĞAN'DAN TEPKİ

 

İstanbul  Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Doğan, ''Mankurt Servet Avcı, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'e ihanet eden, ABB'de üç kuruş için yandaşlık yapan, seçim sürecinde fetöcü, pkk'lı teröristlerle saf tutmaktan utanmayan bir sefildir. Başbuğumuzla ilgisi kalmayan soyadı istismarcıları haddini bilmeli, boyunu aşacak söylemlerden uzak durmalıdır!'' dedi.

 

KKTC ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI FATİH ARICI'DAN TEPKİ

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Arıcı, ''Ülkü Ocaklarının Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'dır. Haddinizi bilin. Başbuğumuzun sözünü unutmuşsunuz. 'Dâvâdan döneni vurun! Ben dönersem beni de vurun.' Siz menfaatleriniz ve gelecek kaygılarınız için döndünüz. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Bir de Şehitimiz Fırat’ın resimini asmışsınız. Ulan katillerine burs verenleri baştacı etmişsiniz bir de kalkmış edebiyatını yapıyorsunuz.'' dedi.

 

BİNGÖL ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI OSMAN BÜRLÜKKARA'DAN TEPKİ

 

Bingöl Ülkü Ocakları Başkanı Osman Bürlükkara, ''Ülkücülük, insanlık alemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir duruştur. Bu duruşun yol basçısi Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım'dır.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Ülkü Ocakları, Bahadır Bumin Özarslan, Ülkücü, Başbuğ Türkeş
Yorumlar
Haber Yazılımı