MHP'li Özarslan'dan Rusya'daki İsyan Hakkında Açıklama
Haber Detayı
24 Haziran 2023 - Cumartesi 19:47 Bu haber 2408 kez okundu
 
MHP'li Özarslan'dan Rusya'daki İsyan Hakkında Açıklama
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, paralı asker şirketi Wagner’in beslendiği Rusya'ya isyan etmesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Özarslan'dan Rusya'daki İsyan Hakkında Açıklama

Dünyanın güçlü paralı asker şirketleri arasında gösterilen Wagner’in, beslendiği Rusya'ya başkaldırması hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, görmezden gelinen, desteklenen ve güçlendirilen her paralel yapının bir gün oynadığı tiyatroya son vereceğini söyledi.

 

PARALI ASKER ŞİRKETİ WAGNER RUSYA'DA İSYAN BAŞLATTI

 

Dünyayı kendi stratejileri doğrultusunda yönetmek isteyen büyük devletlerin, yönetmek veya müdahale etmek istediği bölgelere kendi askerleri yerine paralı askerleri göndermesi Vekalet Savaşları olarak tanımlanıyor. Wagner savaşçıları, bir çok ülkede Rusya adına savaşıyor. Bunlardan ikisi olan Libya ve Suriye'de, Wagner savaşçıları Türk Askerinin karşısında konumlanmıştı.  

 

Rusya adına Ukrayna'ya karşı savaşan paralı asker şirketi Wagner’in kurucusu Evgeny Prigojin, emrindeki binlerce savaşçısıyla birlikte Rusya'ya isyan etti. Rostov'dan Moskova'ya doğru harekete geçen Wagner savaşçılarının hedefinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin var. Devlete başkaldıran Wagner savaşçılarını hainlikle suçlayan Putin, yaptığı açıklamada, ''Anayasal düzeni, vatandaşların yaşam ve özgürlüklerini korumak için her şeyi yapacağım. Vatandaşlarına silah çekenler Rusya'ya ihanet etmişlerdir ve bunun hesabını vereceklerdir.'' dedi.

 

Dünyanın güçlü paralı asker şirketleri arasında gösterilen Wagner’in, bu kadar büyümesinde en büyük rolü olan Rusya'ya isyan etmesi, tarihte birçok benzeri olan ihanetlerin tekrarı niteliğindedir. Dünyanın en tecrübeli iki liderinden birisi olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in böyle bir oyuna gelmesi ise ibret alınacak bir olaydır. Tüm bu gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, Rusya'nın başın gelenler hakkında açıklama yaptı.

 

MHP'Lİ ÖZARSLAN'DAN RUSYA'DA BAŞLAYAN İSYAN KONUSUNDA AÇIKLAMA

 

Rusya'nın kendi beslediği paralı askerlerin devlete başkaldırması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Rusya'da yaşananlar bir kere daha göstermiştir ki görmezden gelinen, desteklenen ve güçlen(diril)en her paralel yapı, elbet bir gün oynadığı tiyatroya son verir. Hiyerarşiyi çiğner ve 'tam egemen olmak' için harekete geçer. Devlet, egemenliği paylaşmaz. Paylaşırsa devlet olmaz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bahadır Bumin Özarslan, MHP, Rusya, paralel yapı, isyan etti
Yorumlar
Haber Yazılımı