Bahçeli, Özdemir ve Bardakçı'dan Türkiye Yüzyılı Analizi
Haber Detayı
06 Haziran 2023 - Salı 12:10 Bu haber 1860 kez okundu
 
Bahçeli, Özdemir ve Bardakçı'dan Türkiye Yüzyılı Analizi
MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP'li İsmail Özdemir ve Tarihçi Murat Bardakçı'nın Türk ve Türkiye Yüzyılının başlaması ve İmparatorluk vurgusu.
MHP Haberi
Bahçeli, Özdemir ve Bardakçı'dan Türkiye Yüzyılı Analizi

Haber Türk'te yayınlanan ''İmparatorluk töreni gibi'' başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Göreve Başlama Töreni hakkında değerlendirmelerde bulunan Tarihçi Yazar Murat Bardakçı, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in en çok alkış aldığı ve 100'e yakın ülkenin üst düzey katılım sağladığı törene ilişkin, imparatorluk töreni vurgusu yaptı. Bu yazıda; MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Türk ve Türkiye Yüzyılı öngörüsü, MHP'li İsmail Özdemir'in Cihanşümul Devlet vurgusu ve Murat Bardakçı'nın imparatorluk vurgusunun detayları anlatıldı.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN 1992 YILINDAKİ ÖNGÖRÜSÜ

 

1992 yılında 2023 yılında Lider Ülke Türkiye ve 21. Asrın Türk Asrı olması hedefini ortaya koyan, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakını kuran ve özellikle 2018 seçimlerinden sonra desteklediği Ak Parti ile birlikte hedeflerinin büyük çoğunluğunu Devlet politikası haline getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1992 yılında ortaya koyduğu hedeflerini ''21. Yüzyıl Türk ve Türkiye Yüzyılı Olacak'' söylemiyle 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakının yürüttüğü seçim kampanyasının ana hedefi haline getirmişti. 

 

28 Mayıs seçimlerinin neticelendiği gece açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türk milleti 14 Mayıs ile 28 Mayıs’ta tarihi ve hür iradesine hiçbir mihrakın zincir vuramayacağını göstermiştir. 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçiminde küresel kuşatma yarılmış, Türkiye kutup yıldızını andıran aydınlığını korumuştur. Bundan sonra gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yıl dönümü taçlanmıştır.'' demişti.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN TÜRK VE TÜRK YÜZYILININ BAŞLAMASINA DEĞERLENDİRME  

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1992 yılındaki öngörüsü, Türk Birliği'nin ön adımı olan Türk Konseyi'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na dönüşmesiyle ete kemiğe bürünür hale gelmiş ve 28 Mayıs seçimlerinde Türk Milletinin Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine onay vermesinin hemen ardından toplanan Türk Devletleri Teşkilatı, Türk İMF'si denilen Türk Yatırım Fonu'nu kurmuştu. 

 

Türk dünyasının ekonomik bütünleşmesine katkı sağlayacak bu kararın ve Türk Dünyası’nda ortak alfabe kullanılacak olmasını ''Yakın zamanda Türk Devleti Teşkilatı bünyesinde enerji, ulaşım, savunma ve tarıma dayalı yeni işbirliği imkanlarının da gelişmesiyle beraber inşallah şartlarını kendimizin belirleyeceği yeni bir dünya oluşturmuş olacağız'' sözleriyle değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, 2023 seçimleri sonrasında Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın başlamasına yönelik yaptığı açıklamada, ''Güçlü olan devletimizi Cumhur İttifakı olarak ortaya koyduğumuz inanç, azim ve çalışmalarla beraber Büyük Türk Milleti'nin iradesi ile çok daha güçlü Cihanşümul bir hale getirdik. Kut'lu ve Mübarek olsun. Türk ve Türkiye Yüzyılı başlasın. Ya Allah, Bismillah.'' dedi.

 

MHP'li İsmail Özdemir'in Türk ve Türk Yüzyılı'nın başlatan Türkiye'nin nasıl bir Devlet haline gelmesini ''Evrensel, Dünyayı kaplamış, Dünya çapında, Dünyayı kaplayacak ölçüde, bütün cihanı ve âlemi içine alan'' anlamlarını taşıyan Cihanşümul kelimesiyle anlatması manidarlığını korurken, konuyu bir tarihçi gözüyle değerlendiren Tarihçi Yazar Murat Bardakçı'nın; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Göreve Başlama Töreni üzerinden İmparatorluk vurgusu yapması, Türkiye'nin nereden nereye geldiği ve nereye doğru adım adım ilerlediği konusunda önemli bir değerlendirme olarak kayıtlara geçti.

 

MURAT BARDAKÇI'NIN İMPARATORLUK TÖRENİ GİBİ BAŞLIKLI KÖŞE YAZISINDAN

 

Birinci Dünya Savaşı'nda Yedi Düvel'in saldırıp parçaladığı Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen Milli Mücadele ile yeniden doğan Türkiye'nin, dünyanın yaşadığı krizler ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra barışçı politikalar izlediğini hatırlatan Tarihçi Yazar Murat Bardakçı, başına bir şey gelmemesi için etrafında olup bitenlere karışmayan ve imparatorluk devrinin mirası olan geleneklerinden vazgeçen Türkiye'nin, kendisini içerisine hapsettiği fasit daireden Turgut Özal zamanında usul usul çıkmaya başladığını belirterek, ''Bu çıkışı Recep Tayyip Erdoğan döneminde devam ettiren Türkiye; ihmal ettiği bölgeler, halklar ve devletler ile şimdi yakın ilişki içerisinde. İhtiyacı olan memleketlere gücünün yettiği kadarıyla yardım yolluyor, siyasi didişmelerde arabuluculuk ediyor, mevcudiyetini sadece ekonomi ve diplomasi alanlarında değil, askerî sahada da hissettirip güvenliği sözkonusu olduğunda başka ülkelere asker bile sevkediyor. Yani, geçmişteki bir 'emperyal' devletin mirascısı olan Türkiye, yerine getirmekte hayli geciktiği tarihî vazifesini artık ifa ediyor.'' dedi.

 

MURAT BARDAKÇI: BÖYLE BİR TÖREN HİÇ YAPILMADI!

 

Tarihçi Yazar Murat Bardakçı, ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde önceki gün düzenlenen göreve başlama törenine Venezuela’dan Pakistan’a kadar otuzdan fazla devlet başkanı, başbakan ve seksene yakın ülkenin temsilcileri iştirak etti. Bizde yapılan devlet törenlerini kırk küsur senedir takip ederim, bir hayli törende de bizzat hazır bulundum fakat bu kadar üst düzeyde ve yüksek sayıda davetlinin iştirak ettiği bir başka töreni görmemiştim, zaten böyle bir törenin benzeri daha önce hiç yapılmamıştı. Tamamı birkaç yüz kişiyi bulan yabancı delegasyonların ve binlerce davetlinin katıldığı böylesine büyük ve kalabalık bir merasimi sadece üç gün içerisinde, üstelik etrafı sellerin götürdüğü bir günde düzenlemeyi başaran Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, ekibi, yabancı misafirlerin mükemmel şekilde ağırlanmasını sağlayan Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri protokolü ile Cumhurbaşkanlığı korumaları her türlü tebrike lâyıktır. Daha açık şekilde ifade edeyim: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde önceki gün düzenlenen tören, Türkiye’nin dünyadaki konumunu mükemmel şekilde aksettiren tam bir imparatorluk töreni idi!'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Devlet Bahçeli, Murat Bardakçı, Türk Yüzyılı, İmparatorluk, Türk
Yorumlar
Haber Yazılımı