MHP'li Karakaya'dan Akşener'i Telaşlandıran Öngörü
Haber Detayı
30 Ağustos 2023 - Çarşamba 11:15 Bu haber 1498 kez okundu
 
MHP'li Karakaya'dan Akşener'i Telaşlandıran Öngörü
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, uyanmaya başlayan İyi Parti'deki Türk Milliyetçilerinin MHP'ye teveccüh gösterme ihimaline dikkat çekti.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya'dan Akşener'i Telaşlandıran Öngörü

Haber Global TV'de yayınlanan Çağlar Cilara'nın sunduğu programda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme çağrısı üzerine ayarları bozulan İyi Parti'nin tutumu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, uyanmaya başlayan İyi Parti'de yer alan Türk Milliyetçilerinin, Yerel Seçim öncesinde MHP'ye teveccüh gösterme ihimaline dikkat çekti.

 

DEVLET BAHÇELİ'NİN İYİ PARTİ'YE ÇAĞRISI VE İYİ PARTİ'NİN TUTUMU

 

İyi bir oyun kurucu olduğu kadar iyi bir oyun bozucu olduğu bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ''Çağırdık Dönmediniz Yuvaya, Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına.'' sözleriyle yaptığı Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme çağrısı, İyi Parti'nin ayarlarını bozmuştu. Türk Milliyetçisi olduklarını iddia ettikleri halde çağrı karşısında bocalayan İyi Parti Cenahının, PKK'nın siyasi uzantısı partilerle seçimlerde aynı kulvarda koşmaktan çekinmeyip, Türk Milliyetçilerinin asıl temsilcisi MHP ile Yerel Seçimlerde birliktelik yapmaktan çekinmesi manidardı.

 

İyi Parti'nin 26 Ağustos tarihinde yaptığı toplantıda, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme çağrısına cevap veremeyen Meral Akşener, parti tabanının kendisinden beklediği; İyi Parti'nin öncülüğünde Merkez Sağ ve Türk Milliyetçilerini toparlayıcı 3. bir ittifak kurulması yönündeki çağrıyı da yapamadı. Meral Akşener, sadece tüm partilerin Yerel Seçime tek başına girmesi yönünde çağrı yapabildi. Yerel Seçimlere tek başına girmeyi göze alamayacağı bilinen Meral Akşener'in, aslında İYİ bir blöf ustası olarak CHP ile pazarlıkta elini yükseltmek için yeni bir blöfe imza attığı değerlendiriliyor.

 

İYİ PARTİ'DE YER ALAN TÜRK MİLLİYETÇİLERİ UYANIYOR MU?

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin İyi Parti'ye yönelik yaptığı 4 çağrıya rağmen; 'Kumar ve Noter Masası' olarak tanımladığı Altılı Masayı büyük bir gürültüyle deviren, iki gün sonra devirdiği Masaya tıpış tıpış geri dönen, 2023 seçimlerinde hezimete uğradıktan sonra Altılı Masayı bir kez daha devirdiği halde şimdi Yerel Seçimlerde işbirliği yapmak için PKK'nın siyasi uzantısı partilerin desteklediği Altılı Masaya tekrar geri dönmenin yollarını arayan Meral Akşener'in tutumu, İyi Parti'de yer alan Türk Milliyetçilerini rahatsız etti. 

 

MHP'nin Türk Milliyetçilerini aynı kulvarda koşturma gayreti ve samimiyeti karşısında samimiyet testini geçemeyen İyi Parti'nin, Türk Milliyetçiliği daha fazla sorgulanmaya başladı. 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine kadar olan süreçte, Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in ve CHP'lilerin desteğini alıp türevleriyle birlikte TARLA KONGRESİ'ni toplayarak MHP'ye ihanet eden, Türk Milliyetçilerinin oyunu Sol Cenaha yamama görevini icra etmek için DYP, ANAP, Ak Parti ve MHP'den sonra kendi partisini kurarken hala diyet ödemeye çalıştığı CHP ve HDP ile birliktelik yapmanın yollarını arayan Meral Akşener'in tutumu, İyi Parti'de yer alan Türk Milliyetçilerini uyandırmaya başladı. 

 

MHP'Lİ KARAKAYA BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI KARŞISINDA BOCALAYAN İYİ PARTİ'NİN TUTUMUNA DEĞERLENDİRME

 

Tüm bu gelişmeler üzerine, Haber Global TV'de yayınlanan Çağlar Cilara'nın sunduğu programa katılarak değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Sayın Genel Başkanımızın daha önce İyi Partililere dört defa çağrısı oldu. İlki 1 Ağustos 2019, 'Buluşma yerimiz zillet değil millettir' şeklindeydi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada Sayın Aksener'e ve bizden ayrılıp giden arkadaşlara hitaben bir çağrıydı. İkincisi 24 Aralık 2020 tarihinde, İl Başkanları toplantımızda yapılan bir çağrıydı. Sayın Aksener'in Ayasofya Camii'nde namaz kılma görüntüleri yayınlandığı sırada 'Senin yerin burası, eve dön' şeklinde yine bir çağrı yapmıştı. Son olarak da 10 Ağustos 2023 tarihinde, yine kamuoyu önünde bir televizyon programına Basın ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız İsmail Özdemir aracılığı ile, 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına' şeklindeki tarihi çağrıda bulundu. Bunun üzerine İyi Parti' den, her kafadan bir ses çıktı. Sayın Akşener'in 26 Ağustos'ta çok önemli şeyler söyleyeceği günlerce gündemi meşgul etti. Akşener'in açıklaması her parti kendi adayı ile seçime gitsin söyleminden öteye de gitmedi. Tabiki kendileri bilir. Sayın Genel Başkanımız ve partimiz milletimize olan tarihi sorumluluğunu yaptığı çağrılarla yerine getirmiştir. Kendileri bilir.'' dedi. 

 

BAHÇELİ'Yİ SAMİMİ AKŞENER'İ SAMİMİYETSİZ BULAN İYİ PARTİLİLER MHP'YE YÖNELECEK

 

Meral Akşener'in bir iyilik yaparak Altılı Masayı dağıtacağını ilk söyleyen siyasetçi olarak öngörülerinde haklı çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, İyi Parti'ye yönelik yeni öngörülerde bulundu.

 

Meral Akşener'in samimiyetsiz, ikircikli ama sürekli olarak Sol Cenaha yatan tutumu karşısında uyanmaya başlayan İyi Parti'de yer alan Türk Milliyetçilerinin, Yerel Seçim öncesinde MHP'ye teveccüh göstermeye başlayacağına dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Cumhur İttifakı, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Türk Milletinin gösterdiği teveccüh sonucunda, seçimde verdiği sözler ve yaptığı taahhütlerin sorumluluğu  altına girmiştir. Bu sorumluluk, yerel yönetimler için de ittifak yapmayı gerekli kılmaktadır. Sayın Akşener’in sözleri siyaseten söylenmiş, içinde bulunulan gerçeklerle uyuşmayan öylesine sözlerdir. Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle ciddiye alınacak tarafı yoktur. Ama benim kişisel kanaatim İyi parti içindeki milliyetçilerin Sayın Genel Başkanımızın çağrısını önemsedikleri şeklinde. Önümüzdeki günlerde bu konularda farklı gelişmeler söz konusu olabilir.'' dedi. 

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Karakaya'dan, Akşener'i, Telaşlandıran, Öngörü,
Yorumlar
Haber Yazılımı