MHP'li Feti Yıldız Küçücük Parti Başkanlarını Tiye Aldı
Haber Detayı
16 Haziran 2023 - Cuma 15:03 Bu haber 2741 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız Küçücük Parti Başkanlarını Tiye Aldı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, makam hastalığına yakalanan 3 Genel Başkanın 2 Eş Başkanlık şartını nasıl aşacağını açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız Küçücük Parti Başkanlarını Tiye Aldı

Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi'nin Eş Başkanlık formülü altında birlikte hareket etme düşüncesi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, makam hastalığına yakalanan 3 Genel Başkanın 2 Eş Başkanlık şartını nasıl aşacağını açıkladı.

 

YUVARLAK MASANIN MAKAM HASTALIĞINA YAKALANAN SİYASETÇİLERİ

 

ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki muhalefeti destekleyerek iktidar değişikliğini gerçekleştirme stratejisine ugun davranan siyasi partiler, Cumhur İttifakını iktidardan indirmek için Yuvarlak Masa etrafında toplanmıştı. Bitmek tükenmek bilmeyen toplantılara sahne olan Yuvarlak Masa; Altılı olarak başladığı birlikteliğe gizli ve açık desteklerle Yedili, Sekizli, Dokuzlu şekilde devam etti. 

 

''Erdoğan gitsinde ne olursa olsun'' mantığıyla hareket eden siyasetçileri bir araya getiren Yuvarlak Masanın, Erdoğan Düşmanlığının yanında esas itici gücü yetki ve makam paylaşımıydı. Seçilecek Cumhurbaşkanının her kararında Yuvarlak Masaya oturan Genel Başkanların onayının olması şartını koşan siyasetçiler, aynı zamanda kendilerinin de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını ilan ettiler. Nihayetinde; Parlamenter Sisteme geri dönüş projesiyle ortaya çıkan muhalifler, bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi yerine 7'li Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Sistemine tav oldular.

 

3 SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANLARI, 2 EŞ BAŞKANLIKTA NASIL ANLAŞACAK

 

Tamamen pazarlık ve makam paylaşımı üzerine siyaset yapan Altılı Masa, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayarak dağılma sürecine girdi. CHP'den 38 Milletvekili koparan Altılı Masanın kücücük partileri, seçimlerden sonra partilerine döndü. TBMM'nin sunduğu Grup imkanlarından faydalanmak isteyen Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi, birleşerek TBMM'de Grup kurmak istiyor. Ancak bir proplem var. Bu 3 siyasi parti hangi partinin şemsiyesi altında ve kimin Genel Başkanlığında toplanacak? HDP'nin uyguladığı Eş Başkanlık formülü gündeme geldi. Ancak bu formülde de sıkıntı var. Çünkü Siyasi Partiler Kanunu'na göre en fazla 2 tane Eş Başkan olabiliyor. 3 siyasi parti var ama 2 Eş Başkan olacak. Makam hastalığına tutulan 3 tane Genel Başkan, bu şartlarda nasıl anlaşacak?

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN 6'LI MASANIN KÜÇÜK PARTİLERİNİ Tİ'YE ALAN AÇIKLAMA

 

Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi'nin Eş Başkanlık formülünü uygulama düşüncesi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''2014 Yılında Siyasi Partiler Kanununun 15. maddesine bir fıkra eklenmesi nedeniyle parti tüzüğünde yazılı olmak ve iki kişiden fazla olmamak kaydıyla 'eş başkanlık' uygulanabiliyor. 14 Mayıs genel seçimlerinden sonra yapılan bu değişikliğin dahi bazı oluşumlara yetmeyeceği görülüyor. TBMM de grup kurabilmek için fiilen 'üç başkanlık' denenecek gibi görünüyor.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, küçücük partiler, nasıl birleşecek, muhalefet, makam
Yorumlar
Haber Yazılımı