MHP'li Ersoy'dan Yaralanan Filistinli Çocuklara Destek
Haber Detayı
10 Kasım 2023 - Cuma 09:50 Bu haber 1255 kez okundu
 
MHP'li Ersoy'dan Yaralanan Filistinli Çocuklara Destek
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Eczacı ve Sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirip, yaralanan Filistinli çocukların Türkiye'de tedavi edilmesini istedi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy'dan Yaralanan Filistinli Çocuklara Destek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçelerine ilişkin yapılan görüşmelerde konuşan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ilaca erişimde yaşanan sıkıntılar ile Eczacı, Doktor ve Sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, sağlık turizmi konusunda başarılı işlere imza atan Türkiye'ye, savaş ve insanlık suçu işleyen İsrail'in Gazze'ye saldırması sonucu yaralanan Filistinli çocukların getirilerek tedavi edilmesini desteklediklerini söyledi.

 

MHP'Lİ AYŞE SİBEL ERSOY'UN TBMM'DE YAPTIĞI KONUŞMASI 

 

İnsan sağlığındaki vazgeçilmez rolüyle sağlık sektörünün temel taşlarından birisini oluşturan eczacılık mesleği, sevgi ve saygıyla insanlara her zaman en iyi reçeteyi sunar. Bir eczacı olarak bu kutsal görevi yerine getiren, miligramlarla şifa veren meslektaşlarımı buradan selamlıyorum. İlaç fiyatlarındaki dengesizliklerin dövize uyumsuzluktan kaynaklanmakta olduğunun farkındayız. Vatandaşlarımızın ilaca erişimde yaşadıkları sıkıntılar hastalarımızı olduğu kadar meslektaşlarımızı da ciddi şekilde etkilemektedir. Hastalarımızı ilaçsız bırakmayacak, meslektaşlarımızı mağdur etmeyecek bir sistem için yapmış olduğunuz çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve bir an önce sonuçlanmasını diliyorum.

 

Meslektaşlarımın taleplerini maddeler hâlinde sıralamak istiyorum: Sağlık çalışanları ve hekimlerin aile bütünlüğünün korunması için aynı yerde görev yapabilmelerinin sağlanması, eczacılar için 3,05 olan tavan ek ödeme katsayısının diş hekimleri ve hekimlerde olduğu gibi 6,5'e yükseltilmesi, mesai içi ek ödeme katsayısının 1,05'ten 1,3'e çıkarılması ve bu düzenlemenin efektif olarak çalışabilmesi için hesaplama yapılan diğer sağlık çalışanları havuzunun stratejik personel olan hekimler ve diş hekimleriyle aynı havuzdan hesaplanacak şekilde düzenlenmesi, özellikle şehir hastaneleri başta olmak üzere "eczacılık hizmetleri müdürlüğü" adı altında bir müdürlük oluşturulması ve operasyonel süreçlerin bu müdürlükle beraber koordine edilmesi hiyerarşik sıkıntıları çözecek, verimliliği artıracaktır. Sorumlu eczacı kadrosunda bulunan eczacılara sorumluluk motivasyonunu artırması için döner sermayeden ek 0,3 puan verilmesi, sağlık çalışanları için 2022 yılında kabul edilen ve sabit ek ödemelerin maaşla tek bordroda merkezî bütçeden ödenmesi, herhangi kayba yol açmaksızın emekliliğe yansıtılmasını sağlayan kanun düzenlemesinden eczacıların da faydalanabilmesi için gerekli kanuni düzenlemenin yapılması hususunu bu vesileyle size buradan iletmek istedim.

 

Uluslararası sağlık hizmetlerinin gelişmesiyle birlikte daha ucuz ve kaliteli sağlık hizmeti alabilmek için gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere gidilmesiyle başlayan "sağlık turizmi" kavramı yükselen bir trend olarak dikkat çekmektedir. Turizmin bir branşı olmakla birlikte ülkemizin sağlık turizmi için tercih edilmesi sağlık hizmetlerindeki başarısını da göstermektedir fakat turizm ve sağlık sektörünün eşleştiği bu durumda sağlık hizmetindeki kalitenin korunabilmesi ve oluşabilecek kayıt dışı ve sağlıksız durumların önlenmesi için ehliyetli sağlık merkezlerinin oluşturulmasının yararlı olacağını düşünüyorum.

 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, beyannamemizde de yer aldığı gibi, hayatı anlamlı ve değerli kılan bir sağlık sistemi tesis edilmesi yolunda Cumhur İttifakı olarak çalışmaya devam edeceğiz. Son olarak, Bakanlığınızın, Gazze'de yaralanan Filistinli kanser hastası çocukların Türkiye'ye getirilmesi gibi insani bakış açısıyla yapılan yardımlarından dolayı gurur duyduğumuzu belirtiyor; bu duygu ve düşüncelerle 2024 yılı bütçesinin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Ayşe Sibel Ersoy, yaralanan, Filistinli çocuklar, tedavi, Türkiye
Yorumlar
Haber Yazılımı