MHP'li Büyükataman: Bu Özgürlük Değil İslam Düşmanlığı
Haber Detayı
22 Temmuz 2023 - Cumartesi 15:17 Bu haber 1981 kez okundu
 
MHP'li Büyükataman: Bu Özgürlük Değil İslam Düşmanlığı
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sistematik olarak yapılan provakatif saldırıların İslam düşmanlığından kaynaklandığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Büyükataman: Bu Özgürlük Değil İslam Düşmanlığı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik düzenlenen provokatif saldırıya tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, sistematik hale gelen provokatif saldırıların özgürlük olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, provakatif saldırıların İslam düşmanlığından kaynaklandığını söyledi.

 

DANİMARKA'DA İSLAM KARŞITI PROVOKATİF EYLEM

 

Daha önce Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim'e saldırı düzenleyerek islam'a hakaret eden Danske Patrioter isimli Danimarkalı Vatanseverler grubu, şimdi de Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim ve Irak Bayrağını yaktı. İslam karşıtı pankart açarak İslam'a hakaret içeren sloganlar atan İslam karşıtı Danske Patrioter grubu, Irak bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine bastığı çirkin eylemin vidosunu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Müslümanlara yönelik provokasyonlar karşısında Danimarkalı yetkililer duyarsız kaldı.

 

MHP'Lİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN PROVOKATİF EYLEME SERT TEPKİ

 

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik düzenlenen provokatif saldırıya tepki gösterirken İslam karşıtı eylemlerin sistematik hale geldiğine dikkat çeken MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Danimarka'da Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen alçak saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Danimarka yetkililerinin sessizliği kutsal değerlerimize karşı yapılan nefret eylemlerini desteklediklerinin göstergesidir. Yüce dinimiz İslam’a ve müslümanların kutsal değerlerine karşı yapılan ve sistematik hale gelen bu provokatif saldırılar özgürlük değil İslam düşmanlığı ve nefret suçudur.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmet Büyükataman, sistematik, saldırılar, İslam düşmanlığı
Yorumlar
Haber Yazılımı