MHP'li Bülbül'den Uğur Poyraz'a Tokat Gibi Bozkurt Cevabı
Haber Detayı
30 Kasım 2023 - Perşembe 12:38 Bu haber 1737 kez okundu
 
MHP'li Bülbül'den Uğur Poyraz'a Tokat Gibi Bozkurt Cevabı
MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Ak Parti ve MHP Milletvekillerini Penguenlere benzeten Uğur Poyraz'a tokat gibi Bozkurt cevabı verdi.
MHP Haberi
MHP'li Bülbül'den Uğur Poyraz'a Tokat Gibi Bozkurt Cevabı

Ak Parti ve MHP Milletvekillerinin davranışlarını Penguenlere benzeterek özellikle MHP Milletvekillerini tahrik edici tavırlar sergileyen İyi Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz'a tokat gibi cevap veren MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, MHP'nin ancak Türk milletinin sembolü olan Bozkurt ile sembolleştirilebileceğini hatırlattığı konuşmasında; Bozkurdun huyunu MHP'ye ihanet eden İP'çilerin az da olsa bildiğini hatırlatarak, Ülkücülerin ihanet edenlere yönelik benzetmede bulunduğu hayvanı açıklamaları halinde İP'çilerin mahçup olacağını söyledi.

 

MUHALEFET KÜRESEL GÜÇLER GİBİ TÜRKİYE'NİN HAMLELERİNDEN RAHATSIZ OLDU 

 

Fransa ve İngiltere başta olmak üzere batılı ülkelerin asırlardır sömürdüğü Afrika ülkelerine son yüzyılda ABD'nin son yıllarda ise Çin'in ilgi gösterdiği ve hükümranlık alanı oluşturmaya çalıştığı biliniyor. Coğrafi olarak 3 kıtanın birleştiği kilit bir noktada yer alması nedeniyle gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlar arasındaki uçuş rotalarının merkezinde olan Türkiye'nin, ticari ve diplomatik ilişkilerini geliştirmek istediği Afrika ülkeleri ile hava ulaşım anlaşmaları yapması önemli bir hamleydi. Türkiye ile Afrika ülkeleri Arasında Hava Ulaştırma Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM'de görüşülmeye başlanmıştı.

 

Bölgesel güç olma hedefinden küresel güç olma hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin hamlelerinden rahatsız olan ABD, Fransa, İngiltere ve Çin'in; Türkiye'nin önünü kesmek için peş peşe hamle yaptığı bir ortamda harekete geçen muhalefet partileri, Türkiye'nin Afrika ülkeleri yaptığı anlaşmaları diline dolayarak, Türkiye'yi durdurmak isteyen küresel güçlerle aynı düşündüklerini dışa vurdu.

 

İP'Lİ UĞUR POYRAZ AYNI KÜRESEL GÜÇLER GİBİ TÜRKİYE'NİN HAMLELERİNDEN RAHATSIZ OLDU

 

Türkiye'nin küresel hamlelerini anlayamadığı ya da Türkiye'nin Uluslararası arenada söz sahibi olmasından rahatsız olduğu için ekonomik sıkıntıları ileri sürerek Türkiye'nin Afrika ülkeleri yaptığı anlaşmalara karşı çıkan İyi Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, ''Bugün Gine'nin, Gana'nın, Kongo'nun işlerini halledeceğiz hepsinin sırayla; dilerim peşinden sıra penguenlere de gelir, kanadı olup uçamayan diğer kuşlara, başını kuma gömen deve kuşularına, pembe renkli flamingolara, sonra, belki, soyu tükenmekte olan kelaynaklara, boylarından ötürü ayrımcılığa uğrayan zürafalara, su aygırılarının sorunlarına; yeter ki milletin derdi duyulmasın, dermanı bulunmasın, duraksız sürsün bu hanıiştiha.'' dedi.

 

İP'Lİ UĞUR POYRAZ İKİ YÜZLÜLÜĞÜNÜ KENDİSİ İFŞA ETTİ 

 

Siyasi iktidarın Türkiye'nin hayrına TBMM'ye sunduğu en iyi Kanun Teklifi'ne bile Hayır oyu vereceklerini açıkça söyleyen CHP ile birlikte hareket ederek, Ak Parti ve MHP'nin tüm önerilerini reddeden İyi Parti'nin Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Cumhur İttifakının muhalefet tarafından TBMM'ye sunulan önergeleri reddetmesinden duyduğu rahatsızlığı utanmadan dile getirdi.

 

İP'Lİ UĞUR POYRAZ AK PARTİ VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİ PENGUENE BENZETTİ

 

Türkiye'nin Afrika ülkeleri yaptığı anlaşmalara karşı çıkarken TBMM Kürsüsüne penguen fotoğrafları koyan İyi Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Penguenlerin yaşantısını anlatan belgeselden örnekler vererek, Ak Parti ve MHP Milletvekillerinin davranışlarını Penguenlere benzetti.

 

MHP Milletvekillerini açıkça tahrik eden bir üslupla konuşan Uğur Poyraz, ''Şu tarafa da vereyim çünkü iktidarla birlikte hareket ediyor Milliyetçi Hareket Partisi de. Şartlar ne olursa olsun penguenlerin keyifleri yerindedir. Binlercesi aynı grupta yaşayabilir. Sevimli görünürler ama tehlikelidirler. Sıkı bir hiyerarşileri var. Bir başka türle çatışacak olduklarında hemen kalabalıklaşır, gürültü çıkararak korkutmaya çalışırlar. Birbirleriyle sık dövüşmezler ama dövüşleri acımasızdır. Kavgada yenilen her zaman dışarı atılmaz, grubun içinde yaşadığı da olur ama hiyerarşinin en aşağısına düşer. bu penguenler hakikaten enteresan canlılar, ne çok benzerler insana.'' dedi.

 

MHP'Lİ LEVENT BÜLBÜL'DEN İP'Lİ UĞUR POYRAZ'A TOKAT GİBİ CEVAP 

 

Ak Parti ve MHP Milletvekillerinin davranışlarını Penguenlere benzeterek özellikle MHP Milletvekillerini tahrik edici tavırlar sergileyen İyi Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz'a tokat gibi cevap veren MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, ''Burada hayvanlar üzerinden bir yaklaşım getirirsek mahcup olurlar, ona gerek yok. Herkesin herkese verebileceği, koyacağı bir levha vardır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin eğer bir türle bağlantısı kurulacaksa biz Türk milletinin sembolü olarak tarihte var olan Bozkurttan başka bir şeyi tanımayız. Bozkurdun huyunu, suyunu, ne olduğunu da arkadaşımız da az bir şey biliyordur. O noktada bu yapılan benzetmeyi yakışıksız bulduğumuzu ifade etmek istiyorum.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Muhammed Levent Bülbül, Bozkurt, benzetme, Penguen
Yorumlar
Haber Yazılımı