MHP'li Akçay'dan Yaşanacak Büyük Silahlı Mücadele Uyarısı
Haber Detayı
08 Kasım 2023 - Çarşamba 12:15 Bu haber 1474 kez okundu
 
MHP'li Akçay'dan Yaşanacak Büyük Silahlı Mücadele Uyarısı
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, tehlikenin durdurulması için yarının bile geç olacağını belirterek, Türkiye'nin hazır ve kararlı olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Akçay'dan Yaşanacak Büyük Silahlı Mücadele Uyarısı

Gazze'ye saldırarak tüm Ortadoğu'yu yakacak bir savaşın fitilini ateşleyen İsrail'in durdurulmaması halinde, her ihtimale açık hale getirilen Ortadoğu'da devam eden çatışmaların, dinler ve medeniyetler arasında yaşanacak bir silahlı mücadeleye dönüşeceğine dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yaklaşan büyük tehdit ve tehlikenin durdurulması için yarının bile geç olacağını belirterek, garantörlük dahil her türlü katkı ve mücadeleye hazır ve kararlı olan Türkiye'nin önerilerine kulak verilmesini istedi.

 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY'DAN TBMM'DE YARIN BİLE GEÇ OLUR UYARISI

 

İsrail 7 Ekimden bu yana Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde katliam yapmaktadır; çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden binlerce Filistinli katledilmiştir. İsrail milyonlarca Filistinliyi yurtlarından sürerek savaş suçu işlemektedir. Okullar, hastaneler, camiler, kiliseler vurulmaktadır. İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılar sabır ve tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır. İsrail'in saldırılarında 4.104'ü çocuk olmak üzere 10 binden fazla Filistinli katledilmiştir. Gazzelilerin Sina Yarımadası'na, Batı Şeria'da yaşayanların Ürdün'e sürülmesine çalışılmaktadır.

 

Gazze'de elektrik, su, enerji ve iletişim hatları kesilmiş, insanlar yiyecek, içecek, giyecek, ilaç gibi temel ve insani ihtiyaçlarından yoksun bırakılmıştır. Tehlike ve tehdit büyüktür. Bu gidişat durmazsa, bu soykırım sonlanmazsa Orta Doğu her ihtimale açık hâle getirilmektedir. Süregelen çatışmalar dinler ve medeniyetler arasında bir cepheleşmeye ve silahlı mücadeleye dönüşmemelidir.

 

Birleşmiş Milletler etkisizdir, İslam İşbirliği Teşkilatından umut yoktur. Kahire'deki Barış Zirvesi'nden de bir sonuç çıkmamıştır. ABD Başkanı ve Avrupa ülkeleri İsrail'in katliamlarına hâlâ pervasızca destek vermektedirler. Türkiye Cumhuriyeti, öncelikle ateşkesi sağlamak, barış ve çözüm iklimini yeşertmek, garantörlük mekanizmasını kurmak adına her türlü katkı ve mücadeleye hazır ve kararlıdır. Silahlar derhâl susmalı, ateşkes sağlanmalıdır. İsrail ve Filistinliler arasında kalıcı barış için yarın bile geçtir, Türkiye'nin önerisi olan uluslararası barış konferansı da acilen toplanmalıdır. Bölgede kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi olarak bütün ve bağımsız Filistin Devleti'nin kurulmasıyla mümkün olacaktır. 

 

Türk Devletleri Teşkilatı 3 Kasım 2023 tarihli 10'uncu Astana Zirve Bildirisi'nde de Gazze'de şiddetin tırmanması ve durumun kötüleşmesinden duyulan endişe ifade edilmiş, sivilleri hedef alan saldırılar kınanmıştır. Sivillerin korunması için derhâl ateşkes ilan edilmesi ve engelsiz insani yardımın sağlanması gerektiği açıklanmıştır. İsrail-Filistin ihtilafına barışçıl bir çözümün ancak ilgili Birleşmiş Milletler kararları, uluslararası hukuk ve 2 devletli çözüm temelinde barışçıl yollarla sağlanabileceği ve bunu temin edecek bir garanti mekanizmasına ihtiyaç duyulduğu da ifade edilmiştir. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları tekrar nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Erkan Akçay, savaş, durdurulmalı, uyarı, TBMM, geç olur
Yorumlar
Haber Yazılımı