MHP'li Akçay: Asıl İttifak Dışındakiler Gazoz Kapağı
Haber Detayı
27 Mayıs 2023 - Cumartesi 14:10 Bu haber 2338 kez okundu
 
MHP'li Akçay: Asıl İttifak Dışındakiler Gazoz Kapağı
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Muhalif Cenahta oluşturulan birlikteliklerden asıl üzerinde durulması gereken ittifakı açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Akçay: Asıl İttifak Dışındakiler Gazoz Kapağı

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Altılı Masanın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun işbirliği yaptığı siyasi partilere yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun asıl ittifakının HDP ile olduğunu belirterek, figüranlık görevini yapan diğerlerine Gazoz Kapağı benzetmesi yaptı.

 

MUHALİF CENAHIN İTTİFAKI GENİŞLETME ÇABALARI

 

Yabancı gözlemcilerin ''Dünyanın en önemli seçimi'' olarak tanımladığı Türkiye'deki siyasi gözlemcilerin ''Türkiye'nin kader seçimi'' olarak nitelendirdiği 2023 seçimleri öncesinde; ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki muhalifleri destekleyerek iktidarı değiştirme stratejisine uygun davranan Muhalif Cenah, hezimete uğradıkları 14 Mayıs'tan sonra 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesinde ittifaklarını genişletme çabalarına devam ediyor.

 

HDP'DEN SÜREKLİ AZAR İŞİTEN 5 SAĞ PARTİ

 

Cumhur İttifakını iktidardan indirmek için kurulan Altılı Masadaki siyasetçilerden; Meral Akşener ne zaman Türk Milliyetçiliği taslasa, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal ne zaman sağ politikalardan bahsetse PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye toslayıp azar işittiler. PKK ve HDP'nin azarlamaları karşısında; Atatürkçü ve Ulusalcı geçinen CHP'nin ve Sağcı geçinen bu 5 siyasi partinin genel başkanları gıkını bile çıkaramadı.

 

HDP'NİN KILIÇDAROĞLU- ÖZDAĞ PROTOKOLÜNE SES ÇIKARMAMASININ NEDENİ?

 

14 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayınca, HDP seviciliğini bir kenara bırakmış gibi görünüp Atatürkçülük ve Milliyetçilik maskesini takan Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masada imzaladığı protokol ile çelişen bir protokolü Türk Milliyetçisi geçinen Ümit Özdağ ile imzalayarak, Türk milliyetçilerinin oylarına talip oldu. Bu duruma itiraz eden PKK ve HDP tepkisini gösterse de; asıl olan mutabakatın kendilerinin de kapalı kapılar ardında onayladığı Altılı Masa protokolü olduğunu çok iyi bildikleri için İstemem Yan Cebime Koy stratejisi gereği tartışmayı fazla büyütmediler. Çünkü HDP herşeyin farkında. 6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metin, ABD tarafından bir asır önce açıklanan Wilson İlkeleri ve HDP'nin tutum belgesinin örtüştüğü gerçeği ortadayken; HDP'nin Ümit Özdağ ile imzalanan protokolü kafaya takmasını gerektirecek bir sorun yoktu. Bu durumun farkında olmayan ya da bildiği için kafasını kuma gömmeyi tercih eden diğer siyasi partilerin durumu ise manidardı.

 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY'DAN KILIÇDAROĞLU- ÖZDAĞ PROTOKOLÜNE DEĞERLENDİRME

 

Tüm bu gelişmeler ışığında; PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Altılı Masanın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Kılıçdaroğlu, taktığı milliyetçilik maskesini cilalamak için Ümit Özdağ ile işbirliği yapmış, protokol imzalamıştır. Kılıçdaroğlu 14 Mayıs öncesinde 'terör, terörist Demirtaş'ın serbest bırakılması, yerel yönetimlere özerklik ve terörle ilişkili belediyelere kayyum atanması' noktasında nerede duruyorsa bugün de orada durmaktadır. Kılıçdaroğlu, kendi deyimiyle sofra kurmuş. CHP yol geçen hanı! Önüne gelene makam mevki dağıtıyor. Tıpkı bir daireyi üç kişiye, bir otomobili beş kişiye satan dolandırıcı misali! Aslı yok yaylasında binbeşyüz koyunum var benim, herkes kesesinden yesin içsin ziyafetim var benim!'' dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN ASIL İTTİFAKI HDP İLE DİĞERLERİ GAZOZ KAPAĞIDIR

 

28 Mayıs seçim çalışmalarında yaptığı konuşmalarda ve açıklamalarında, Kemal Kılıçdaroğlu'nın işbirliği yaptığı HDP dışındaki partilerin Figüran rolünde olduğunu belirten MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sosyal medyadan yaptığı son açıklamada, ''CHP’nin reklam filmleri yıllar önceki bir gazoz reklamı gibi. 'İmaj hiçbir şeydir, susuzluk herşeydir!' Aslolan imaj değil gerçeklerdir: Kılıçdaroğlu ve CHP üst yönetimi asıl ittifakı HDP ile kurdu, diğerleri gazoz kapağıdır. PKK, FETÖ, ABD ve AB Kılıçdaroğlu’nu destekliyor.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Erkan Akçay, MHP, ittifaklar, siyasi partiler, Gazoz Kapağı, 28 Mayıs
Yorumlar
Haber Yazılımı