MHP İki Belediye Meclis Üyesinin İstifasını Alıp İhraç Etti
Haber Detayı
09 Ekim 2023 - Pazartesi 19:11 Bu haber 1675 kez okundu
 
MHP İki Belediye Meclis Üyesinin İstifasını Alıp İhraç Etti
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, iki Belediye Meclis Üyesinin istifasının alınarak MHP ile ilişiklerinin kesildiğini açıkladı.
MHP Haberi
MHP İki Belediye Meclis Üyesinin İstifasını Alıp İhraç Etti

Tokat'ın Sulusaray İlçesi Belediye Meclisine sunulan cadde ismi değişikliği önerisine parti politikalarına aykırı davranarak olumlu oy kullanan Belediye Meclis Üyeleri hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, iki Belediye Meclis Üyesinin istifasının alınarak MHP ile ilişiklerinin kesildiğini açıkladı.

 

MHP'Lİ SADİR DURMAZ'DAN 2 BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİN İSTİFASININ ALINMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tokat/Sulusaray İlçe Belediye meclisinin, 15 Temmuz’un kahraman şehidi Astsubay Ömer Halisdemir’in adını taşıyan caddenin isminin değiştirilmesi kararına olumlu oy kullanan 2 meclis üyemizin istifaları alınarak partimizle ilişikleri kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.'' dedi. 

 

MHP TOKAT İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

 

MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Tokat İli Sulusaray İlçe Belediyesi tarafından 'Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’ne ilişkin olarak şehidimizin isminin yerine söz konusu caddeye başka bir isim verilmesine' ilişkin alınan karar bugün birçok basın yayın kuruluşunda yer almış ve kamu vicdanını yaralamıştır. Bu talihsiz karar her ne kadar Tokat Valiliği’nin 07.10.2023 tarihli ve 36364 sayılı kararı uyarınca İPTAL EDİLMİŞ olsa da; Kamu vicdanını yaralayan ve asla kabul edilmesi mümkün olmayan bu kararda başka belediye meclis üyeleriyle birlikte imzası bulunan Sulusaray Belediyesi’nin MHP’li iki belediye meclis üyesinin partimizle ilişkilerinin KESİLMESİNE ve istifalarının istenilmesine karar verilmiştir. Şehit Ömer Halisdemir, millet vicdanında sarsılmaz bir makama sahip olup; hiçbir kudret 15 Temmuz İhanet teşebbüs karşısında, milletimiz uğruna şehadete yürüyen memleket evlatlarının bayraklaşmış ismi ÖMER HALİSDEMİR’İ milletin yüreğinden silemeyecektir. Bu vesileyle, bütün şehitlerimize birkez daha Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna aynı azim ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, MHP Tokat, Belediye Meclis Üyesi, İstifasını Alıp, İhraç Etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı