MHP'li Özarslan'dan Filistin İsrail ve Suriye Odaklı Çatışma
Haber Detayı
09 Ekim 2023 - Pazartesi 12:52 Bu haber 1569 kez okundu
 
MHP'li Özarslan'dan Filistin İsrail ve Suriye Odaklı Çatışma
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, Filistin, İsrail ve Suriye odaklı çatışmaları devlet terörizmi ve uluslararası hukuk düzleminde değerlendirdi.
MHP Haberi
MHP'li Özarslan'dan Filistin İsrail ve Suriye Odaklı Çatışma

Suriye ile Filistin-İsrail odaklı son günlerde Ortadoğu'da yaşananları; terörizm, devlet terörizmi ve uluslararası hukuk düzleminde değerlendiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, yaşanılan gerçekler karşısında uluslararası hukuk kurallarına uyulmamasının doğuracağı sonuçlar konusunda uyarılarda bulundu. 

 

FİLİSTİN İSRAİL ÇATIŞMASINDA KÜRESEL GÜÇLERİN YENİ BİR OYUNU

 

1947 yılından bu yana Filistin topraklarını adım adım işgal eden İsrail, Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu ile son 50 yılın en büyük darbesini yedi. Önceden planlanmış geniş çaplı harekatla İsrail'in üzerine 5 bin roket fırlatan Hamas, düzenlediği Aksa Tufanı operasyonu ile güvenli İsrail imajını yerle bir etti. Hamas'ın saldırısı karşısında İsrail'in Hava savunma sistemi Demir Kubbe işe yaramadı. İlk şoku atlatmaya çalışan İsrail, Gazze'yi bomba yağmuruna tuttu. Ölü sayısının bini aştığı çatışmalarda, binlerce kişi yaralandı.

 

Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu karşısında aciz kalan İsrail'in istihbarat örgütü MOSSAD, tartışılır hale geldi. MOSSAD'ın, bu kadar hazırlıklı bir baskını önceden haber alamaması, kafalarda soru işareleri oluşturdu. MOSSAD efsanesi çöktü mü, yoksa işin içinde başka bir şey mi var? Bu, küresel güçler ile birlikte hareket eden İsrail'in, kalan Filistin topraklarını işgal etmek için sergilediği yeni bir oyun mu? İsrail'in savaş çağrısı yapması üzerine; ABD'nin bölgeye en yeni büyük savaş gemisini göndermesi ve İsrail'i destekleyen büyük ülkelerin parlamento binalarına İsrail bayrağını asması, yeni bir oyun sergilendiği konusundaki kuşkuları arttırdı.

 

Bölgede emeli olan büyük devletlerin İsrail'i destekleyici tavır sergilediği bir ortamda; Filistin'den İran'a kadar uzanan Ortadoğu bölgesini kana bulayacak olan yeni oyunu farkeden Türkiye ve Rusya, taraflara itidal çağrısı yaptı. Tüm bu gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, Suriye ile Filistin-İsrail odaklı son günlerde Ortadoğu'da yaşananlar hakkında açıklama yaptı.

 

MHP'Lİ BAHADIR BUMİN ÖZARSLAN'DAN DİKKAT ÇEKEN DEĞERLENDİRME

 

Suriye ile Filistin-İsrail odaklı son günlerde Ortadoğu'da yaşananları; terörizm, devlet terörizmi ve uluslararası hukuk düzleminde değerlendiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Suriye ile Filistin-İsrail odaklı son günlerde yaşanan gelişmeler, bir kez daha bazı gerçekleri/kuralları hatırlamamız ve kabul etmemiz gerektiğini göstermektedir. Terörizm, devlet terörizmi de dahil olmak üzere, bütün türleriyle birlikte hem devletlerin iç hukukuna hem de uluslararası hukuka aykırıdır. Hangi gerekçeyle ve kimin tarafından yapılırsa yapılsın kınanmalı ve hiçbir devlet tarafından hiçbir şekilde desteklenmemelidir. İnsancıl hukuk kuralları, kuvvet kullanma hukuka aykırı olsun ya da olmasın, her durumda uyulması gereken silahlı çatışmalar hukuku kurallarıdır. Aksi takdirde, telafisi güç ya da imkânsız bir 'intikam döngüsü' başlamakta ya da hızlanmaktadır.'' dedi. 

 

HİÇBİR DEVLET KENDİNİ BU GERÇEKLER VE KURALLARIN ÜSTÜNDE GÖREMEZ

 

Yaşanılan gerçekler karşısında uluslararası hukuk kurallarına uyulmamasının doğuracağı sonuçlar konusunda uyarılarda bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''Bu gerçekler/kurallar dikkate alınmadığı durumda, yeryüzünün tamamında veya herhangi bir yerinde barışın ve güvenliğin sağlanma ihtimâli ortadan kalkmakta; uluslararası toplum düzeninden bahsetmek mümkün olamamaktadır. Daha da önemlisi, bu gerçekler her devlet için bir yükümlülük olup 'egemen eşitlik' ilkesi gereğince hiçbir devlete ayrıcalık tanınamaz. Hiçbir devlet kendini, bu gerçeklerin/kuralların üstünde göremez.'' dedi. 

 

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Bahadır Bumin Özarslan, Filistin, İsrail, Suriye, odaklı çatışmalar
Yorumlar
Haber Yazılımı