MHP'den İttifaklar ile Görüşecek Olan Sinan Oğan'a Tepki
Haber Detayı
16 Mayıs 2023 - Salı 21:05 Bu haber 1986 kez okundu
 
MHP'den İttifaklar ile Görüşecek Olan Sinan Oğan'a Tepki
MHP'li yöneticiler, ittifaklar ile pazarlık yapma zemini hazırlamaya çalışan Sinan Oğan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'den İttifaklar ile Görüşecek Olan Sinan Oğan'a Tepki

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi nedeniyle rüyasında bile göremeyeceği yüzde 5,17 oy alınca, siyasi kerameti kendisinde görmeye başlayan Sinan Oğan'ın; 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi öncesinde, Türk milliyetçiliğini kullanarak ittifaklar ile pazarlık yapma zemini hazırlamaya çalışmasına tepki gösteren MHP'li yöneticiler, Sinan Oğan hakkında peş peşe açıklamalar yaptı. MHP'li yöneticilerin açıklamasını sosyal medya hesaplarından paylaşan Ülkücüler, Sinan Oğan'ı sert dille eleştirdiler.

 

AK PARTİ'NİN İLK DEFA MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU KAYBETTİĞİ 7 HAZİRAN 2015 SEÇİMİ 

 

Türkiye'nin kritik seçimleri arasında olan 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde, aynı 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde batılı medyaların yaptığı gibi Türk Milletinin tercihine yön vermek isteyen İngiliz Guardian Gazetesi'nde yayınlanan bir makalede, ''Tam Batılılaşmamış, yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez.'' denilerek, Tam Batılılaşmış olarak gördükleri siyasi partilere destek çağrısı yapılmıştı.  Seçim sonucunda, Ak Parti yüzde 40,8, CHP yüzde 24,9, MHP yüzde 16,2 ve HDP yüzde 13,1 oy aldı. Ak Parti'nin iktidardan inmesi için PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin TBMM'ye güçlü girmesini isteyen Sol cenahın, her evden bir oyu HDP'ye verme stratejisi tutmuştu.

 

7 HAZİRAN 2015 SEÇİMİ GECESİNDE BAHÇELİ'NİN TAVRI AKŞENER'İN MHP'DEN KOPUŞU

 

Ak Parti'nin ilk kez TBMM'de azınlığa düştüğü ve Yüzde 60 blok olarak isimlendirilen muhalefet cenahının ilk kez Milletvekili sayısında çoğunluk elde ettiği 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri gecesinde, yüzde 60 muhalefet bloğunun içinde olan HDP ile koalisyon hükümeti kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin yenilenmesini işaret etmişti. Pensilvanya'dan devreye giren Fethullah Gülen, CHP+MHP+HDP Koalisyonunun kurulması çağrısı yaptı. MHP'yi kandırabileceğini sanan Kemal kılıçdaroğlu, bu koalisyonun kurulması için MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklif etti. HDP'yi Hükumete taşımak istemeyen MHP Lideri Bahçeli tüm teklifleri reddetti. Esasen MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yüzde 60'lık muhalif bloktan ayrıldığı seçim gecesinin, Meral Akşener'in de MHP'den ayrılmaya karar verdiği gece olduğuna dair, bir çok siyasi olay sıralanabilir. 

 

SİNAN OĞAN'IN MHP'DEN İHRAÇ EDİLMESİ

 

Erdoğan'ı iktidardan indirmenin tek yolunun MHP'nin ayrılmasıyla eksilen 60'lık muhalif blok oylarının tamamlanmasını isteyen küresel güçler ile aynı düşünen Meral Akşener; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hasta yatağında olmasını fırsata çevirip Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi siyasetçiler ile birlikte düzenledikleri Tarla Kongresi'nde MHP'yi ele geçirmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. MHP'yi ele geçirerek başaramadığı ''MHP'nin oylarını tekrar 60'lık muhalif bloka kanalize etme'' stratejisini uygulamada ısrarcı olan Meral Akşener, Tarla Kongresinde beraber olduğu isimlerle birlikte MHP'ye ihanet ederek, kurduğu İyi Parti ile Türk milliyetçilerinden bir kısmını Sol Cenaha Yamama Eylem Planı'nı uyguladı. Sinan Oğan ise MHP'de kaldı. MHP'de kalmayı tercih eden Sinan Oğan, partiden ihraç edildi. 

 

SİNAN OĞAN'IN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASI

 

Tarla Kongresi isyancılarından olan Sinan Oğan, 15 Temmuz FETÖ hain darbesi sonrasında Türkiye'ye yönelik tehditleri bertaraf etmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakını kuran MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Ak Parti iktidarına destek vermesini bir türlü hazmedemedi. Nihayetinde 2023 seçimleri öncesinde Ülkücülerin Cumhurbaşkanı Adayı olacağını açıklayarak, MHP'ye muhalefet etmenin bir yolunu buldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye ihanet ettikten sonra birlikte parti kurduğu Meral Akşener'e de ihanet ederek Zafer Partisi'ni kuran Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Adayı yapmak istediği Mansur Yavaş'ın teklifi reddetmesi üzerine aynı teklifi Sinan Oğan'a yaptı. Teklifi Kabul eden Sinan Oğan, Ata İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı oldu.

 

BEKLEMEDİĞİ OYU ALAN SİNAN OĞAN'IN SİYASİ KERAMETİ KENDİSİNDE GÖREN HALLERİ

 

MHP'nin destek verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar seçilmesini engellemek adına Türk Milliyetçilerinin oyuna talip olduğu apaçık beli olan Sinan Oğan, Sol Cenahın baskısı ve FETÖ'cülerin kaset kumpası neticesinde Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce'nin oylarının önemli bir kısmının gelmesiyle birlikte 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5,17 oy aldı.

 

Türk Milliyetçilerinin Cumhurbaşkanı Adayı olacağını ilk söylediğinde yüzde 1 bile oy alamayacağı belli olan Sinan Oğan, Suriyeliler konusunda fitne çıkarmaktan başka icraatı olmayan Ümit Özdağ'ın kurduğu Zafer Partisi'nin yüzde 2 oy aldığı seçimde, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi nedeniyle; rüyasında bile göremeyeceği yüzde 5,17 oy alınca, siyasi kerameti kendisinde görmeye başladı. Türk milliyetçileri adına hareket ettiğini belirterek 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2 Tur seçimi için pazarlık zemini hazırlamaya çalışan Sinan Oğan'ın, her iki ittifak ile görüşüp Bakanlık kapmaya çalışacağı iddia edildi.

 

2. Tur seçimi için her iki ittifak ile görüşecek olan Sinan Oğan'ın, terör örgütü PKK'dan dolayı eleştirdiği Millet İttifakı ile mi yoksa HÜDAPAR'dan dolayı eleştirdiği Cumhur ittifakı ile mi anlaşacağı merak konusu oldu? Millet İttifakı ile anlaşıp 7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayının yanına 8.'si mi olacak yoksa Cumhur İttifakı ile anlaşıp Bakan mı olacak? Diyelimki, iki ittifaktan birisiyle anlaşıp görev aldı, kıyasıya eleştirdiği ittifakın seçmenlerinin oy verdiği Hükumette nasıl görev yapacak? 'Dün dündür, bugün bugündür' mü diyecek?

 

MHP'DEN SİNAN OĞAN'A PEŞ PEŞE TEPKİ

 

Sinan Oğan'ın Türk milliyetçiliğini kullanarak ittifaklar ile görüşme yapacak olmasına MHP'den tepki gecikmedi. MHP'den peş peşe açıklamalar geldi.

 

MHP'DEN SİNAN OĞAN'A İLK TEPKİ EYÜP YILDIZ'DAN GELDİ

 

Sinan Oğan'ın havaya girmiş tavırlarına 14 Mayıs seçimleri ilk tepkiyi gösteren MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Eyüp Yıldız, Sinan Oğan'a sosyal medya hesabından verdiği cevapta, ''Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. Mezar soyguncuları sizi.'' demişti.

 

MHP'Lİ YILDIRAY ÇİÇEK'TEN SİNAN OĞAN'A TEPKİ

 

Sinan Oğan'ın ittifaklar ile pazarlık yapma zemini hazırlamaya çalışmasına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Gençliğinde Marksizm Leninizm yoldaşı, 2004 yılında  kapatılan FETÖ gazetesi Zaman’ın tam sayfa yazarı, sonra DYP gençlik kollarında, sonra MHP’de. Tam Zübük hikayesi gibi. Hayata hep menfaat penceresinden bakan tipleme. Zaten ondan seçimi görmeden 'Pazarlıklarımız olacak' demişti.'' dedi.

 

MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN SİNAN OĞAN'A SERT TEPKİ

 

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2 Tur seçimi için pazarlık zemini hazırlamaya çalışan Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı ile de görüşme ihtimalinin ortaya çıkması üzerine açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP'nin destek verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar seçilmesini engellemek için sürekli Türk Milliyetçiliği üzerinden siyaset yapan Sinan Oğan'a ismini zikretmeden verdiği cevapta, ''Türk milliyetçiliğinin siyasi adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yolbaşçısı da Devlet Bahçeli’dir. Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz.'' dedi.

 

MHP İSTANBUL İL BAŞKANI SERTEL SELİM VE ÜLKÜCÜLERİN SİNAN OĞAN'A TEPKİSİ

 

MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in Sinan Oğan'a yönelik kullandığı ifadelerin aynısını sosyal medyadan paylaşarak, tepkisini gösterdi. MHP'li yöneticilerin açıklamasını sosyal medya hesaplarından paylaşan Ülkücüler, Sinan Oğan'ı sert dille eleştirdiler.

 

Cumhur İttifakının önemli ortağı olan MHP'nin, gösterdiği tepkiler sonrasında Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı ile pazarlık yapma şansının ortadan kalktığı yorumları yapıldı.

 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İttifaklar, pazarlık zemini, MHP, sert tepkiler, seçim neticesi
Yorumlar
Haber Yazılımı