Bahçeli Coşturduğu Sivaslıları Resmen Ayağa Kaldırdı
Haber Detayı
24 Mayıs 2023 - Çarşamba 10:57 Bu haber 1911 kez okundu
 
Bahçeli Coşturduğu Sivaslıları Resmen Ayağa Kaldırdı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sivas'ta hitap ettiği 100 bin kişiyi coşturup 28 Mayıs seçimleri için resmen ayağa kaldırdı.
MHP Haberi
Bahçeli Coşturduğu Sivaslıları Resmen Ayağa Kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittiği Sivas'ta, coşkusu ve kalabalığıyla muhalefete adeta gözdağı veren vatandaşlara hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1919 yılında Mandacılığı ve Himayeciliği reddeden Sivaslıların 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğini söyledi.

 

100 BİN KİŞİYE HİTAP EDEN DEVLET BAHÇELİ SİVASLILARI COŞTURDU

 

Deprem felaketinde yaraların sarılmasında hızlı ve kararlı duruş sergileyen Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin devam etmesi gerektiğine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye'nin milli irade olarak en önemli kararının oluşacağı 28 Mayıs gününden evvel sizlerle beraber olmaktan, bazı düşüncelerimizi sizlerle paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. 6 Şubat günü 11 ili kapsayan 14 milyon nüfusun yaşadığı bir bölgemizde asrın felaketi olarak nitelendirilen büyük bir deprem felaketini birlikte yaşadık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin kararlılığı ve milletimizin kenetlenmesi neticesinde felaketin yaraları hızlıca sarılıyor. 106 gün içerisinde dünyada örneği görülmeyen bir başarı sağlanmış oldu. Bu başarıyı fitne fesatla küçümsemek ve bu başarıları siyaseten yok farz etmek doğru değildir. Bunları yapanları takdir etmek dururken iftiralar niye yapılıyor? Bu ortamda, dayanışma içierisinde olmak varken, bunlar neden olmuyor devlet nerede demenin manası yoktur. Halbuki gereken yapılıyor. Türkiye normalleşme sürecine doğru  girmeye başlamıştır. Türkiye'de yeni bir hayat, yeni bir Türkiye, yeni bir dayanışma örneği görülmüştür. Bunun devamı lazımdır.'' dedi.

 

ALTILI MASADAKİLER TÜRKİYE'NİN SIKINTILARINI ÇÖZEMEZ

 

Geçmişte Türkiye'de koalisyon dönemlerinde yaşanan olumsuzlukları hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye'nin Parlamenter Sisteme geri dönmesini isteyenlere sesleniyorum. Geçmişte kurulan kısa ömürlü 17 koalisyon hükümetleri döneminde, Türkiye'nin hiçbir sorunlar çözülemediği gibi iç ve dış güçlere karşı da milletçe durulması başarılamamıştır. Eğer felaket günlerinde koalisyon hükumetleri olsaydı sorunların altından kalkamazdı. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin 2. dönem seçimleri öncesinde yaşanırken bazı siyasi partiler bir araya geldiler ve netice itibariyle 6'lı bir masa oluşturdular. Bu Altılı Masa 1.5 yıl toplandı bir tane Cumhurbaşkanı adayı belirlemekte başarılı olamadı. Sonunda bir isim üzerinde mutabakata vardıklarını söylediler ama masa alttan üstten çatladı. Bir takım PKK terör örgütünün uzantılarıyla birarada yeni yeni sunni masa oluşturmaya çalıştılar. 1,5 yıl toplanıp yemek yeyip durdular, yalan dolanla ortalığı karıştırıp patates soğanla pahalılıkları istismar ettiniz. Bu yedi tane partiden oluşan yönetimde istikrar yerine paydaşlar üreterek makamlar dağıtanlarla Türkiye'nin ekonomik bugünkü sıkıntılarını aşmak mümkün gözükmüyor. Öyleyse 5 yıl başarılı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin devamını sağlamak lazımdır. Bunu sağlayabilmek için bu sistemin başarılı olan lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçmek lazımdır.'' dedi.

 

NOKTALI SİYASET OLMAZ. NOKTANIN ÖTESİNİ DE SÖYLE

 

Muhalefetin sonu nokta ile biten söylemlerinin analizini yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Birbirlerine düşmüş, Türkiye'ye hakaret eden Türkiye'yi her zaman küçük gösteren, bir de moda oldu; şunu şunu yapacağım nokta. Ne demek nokta. Noktanın ötesi ney niye söyleyemiyorsun. Nokta, dediğin adını söylüyorsun yani diyorsun ki ben adayım Kemal Kılıçdaroğlu da aday olarak ismini kullanıyorum nokta. Peki noktadan sonra ki Kemal Kılıçdaroğlu kim? Ne yapacak bu noktadan sonraki Kemal Kılıçdaroğlu? Bu noktanın ünlemi var ama bu noktalı virgülü yok. Nokta var demek ünlemi de beraber getirmek demektir. Ünlem yukarıdan bir çizgi 7 tane var, 6'lı Masanın üzerine ilave edilmiş yerin altı üstü de var, bir de altta bir nokta var. 7 noktanın içerisinde Mecliste bir sürü parti var ama nokta sadece ve sadece Kemal Kılıçdaroğlu. Onun için Kemal Kılıçdaroğlu milletin huzuruna çıktığında ne yapacağını anlat, nasıl yapacanı anlat. Anlatamıyorsan kendini kurtarmak için noktaya saklanma, noktanın altına gizlenme. Hiç olmazsa iki günde televizyona çıktığın zaman bu milletle alay etme. Ben şunları şunları yapacağım. Ne yapacaksın? Evlerden para almayacağım, bilmem nerede şunu yapacağım, öbür taraftan yalan dolan, fasulye nohut. Bundan bahsediyorsun son cümlen ne? Nokta. Noktalı siyaset olmaz. Noktalı siyaset yerine yönetimde kararlı olmak lazımdır. Kararlı olmak için de tecrübeli bir lidere ihtiyaç vardır. Tecrübeli lider ise 21 yıldan beri Türkiye'de hizmet eden özellikle son beş yılda yeni bir sistemle reform yapan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.'' dedi.

 

1919'DA MANDA VE HİMAYECİLİĞİ REDDEDEN SİVASLILARIN İRADESİ

 

1919 yılında Mandacılığı ve Himayeciliği reddeden Sivaslıların 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerde de aynı iradeyi göstereceğine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Burada aldığım bilgiye göre son dönem içerinde Sivas Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 70 oranında oy vermiş. Bu çok güzel bir işarettir. Bu, Sivas Kongresi'nin yapıldığı 4 Eylül 1919 tarihinde Mandacılığa hayır diyen Sivas'a yakışır bir karardır. ama bununla yetinmemek lazımdır. Bunu daha iyi noktaya taşımak lazımdır. İşte onun için cebimde taşıyorum. (Cebinden bir kart çıkararak gösterdi) Yeni Yüzyıl'da 100 oy diyorum. Yeni Yüzyıl'da 100 oy demek; 70'i 100'e çıkarmak demektir. Bizim Adana'da laf içinde söylenir. Laf gelir öyle bir yerde denilirki; 'Karada Yüz, Havada Yüz, Denizde Yüz' Pekala 28 Mayıs'da Sivas'ta niye Yüz demeyelim? Yüz diyecek misiniz? Sandığa gidecek misiniz? Yüz diyerek Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı yapacak mısınız? 13. cumhurbaşkanı olacak mı? 28 Mayıs'ta bu zaferi 29'daki Fethin eşiği olarak kabul edip yeni bir çağın önemli bir yüzyılın eşiği olacak mısınız? Buna katkı sağlayacak mısınız? (Evet)  Evet diye haykıran Sivaslılar kararını vermiştir. Şimdi Sivas'tan anlaşıldı. Mandayı reddediyorsunuz, himayeyi reddediyorsunuz, milli iradede buluşuyorsunuz. Milli iradenin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır.'' dedi.
 

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet Bahçeli, Sivas, Manda ve Himaye, 28 Mayıs seçimi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı