Zam Yapmadığınız Emeklileri Saf Zannetmeyin
Haber Detayı
25 Temmuz 2023 - Salı 12:37 Bu haber 2388 kez okundu
 
Zam Yapmadığınız Emeklileri Saf Zannetmeyin
Cumhur İttifakının Yerel Seçimlerde sıkıntı yaşamaması için uyarı yazısı kaleme alındı.
GÜNDEM Haberi
Zam Yapmadığınız Emeklileri Saf Zannetmeyin

Cumhur İttifakının 2 ortağı Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici'nin Emeklilere yapılan zammın artırılması teklifini, başta Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği gibi birçok STK'ların önerisini reddedip, ek zammı yılbaşına ertelemek suretiyle 15 milyon Emekliyi küstüren siyasi iktidarı, 8 ay sonra yapılacak Yerel Seçimlerde sıkıntılı günler bekliyor. Cumhur İttifakının Yerel Seçimlerde sıkıntı yaşamaması için uyarı yazısı kaleme alındı.

 

HAZİNENİN MUSLUĞUNU SADECE EMEKLİLERE KISAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK TEKLİFİ REDDETTİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükumetin gereğini yapmasını istercesine, ''Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.'' demişti. Emeklilerin devlete olan güvenini sarsmayacak bir çözümün bulunmasını isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasını önermişti.

 

Cumhur İttifakının 2 ortağı Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici'nin Emeklilere yapılan zammın artırılması teklifine, başta Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Emekliler Derneği gibi birçok STK'nın yanısıra yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi. Mesajı alan Ak Parti, konunun yeniden değerlendirilebileceği yönünde açıklamalar yaptı. Ancak,  Emeklilere yapılan maaş artışı zammı yüzde 25'te kaldı. 

 

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'İN TUTUMU EMEKLİLERİ VE CUMHUR İTTİFAKINI KIZDIRDI

 

Bahçeli ve Destici'nin teklifi üzerine umutlanan 15 milyon Emeklinin hayali, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in onay vermemesinden dolayı resmen yıkıldı. Enflasyon artışını gerekçe göstererek, Hazinenin musluğunu sadece Emeklilere kısan Bakan Mehmet Şimşek'e tepkiler büyüyor. Asgari ücretlilere ve memurlara yüksek maaş artışı yapılırken kendilerine çok düşük zam yapılması, ezici çoğunluğu Cumhur İttifakını destekleyen Emeklilerin Adalet Duygusunu zedeledi. Emeklilere yüzde 25'ten fazla zam yapılmasını istemeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tutumu; Emeklilerin yanısıra Ak Parti, MHP ve BBP'lileri de kızdırdı. MHP'liler ve BBP'liler, Emeklilere ek zam isteyen Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın. Ak Partililer, Emeklileri enflasyona ezdirmeme sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın. Emeklilerin yanısıra Cumhur İttifakı mensuplarının tepkisini alan siyasi iktidarın, 8 ay sonra yapılacak Yerel Seçimlerde sıkıntı yaşayacağı aşikar. İşte bu nedenlerden dolayı aşağıdaki uyarı yazısı kaleme alınmıştır.

 

EMEKLİLERİ ÇOK SAF ZANNETMEYİN FENA ÇARPAR!

 

Siyasi iktidar tarafından yapılan açıklamalara göre, Emeklilere yapılması düşünülen ek zam yılbaşına ertelendi. Emeklilere ek zammı yılbaşına ertelemek, Adaletsizliği yılbaşına kadar sürdürmek demektir. Geç gelen Adalet; Adalet değildir. Yılbaşında yapılacak zam herkese yapılacağından, Emeklilerin maaşının yine geride kalacağını bilmeyecek kadar kimse saf değildir.

 

Allah'ın Adaletli olmaya verdiği önemi adında Adalet olan Ak Parti'ye hatırlatmak, hoş değil ama mecbur bıraktınız. Uyarıyoruz. Asgari Ücretlilere ve Memurlara yapılan yüksek zammı geri alamayacağınıza göre, Adaleti sağlamak için Emeklilere de aynı oranda zam yapmak zorundasınız.  

 

Liderlerinin sözünü yere vuran Mehmet Şimşek'e kızgın olan Cumhur İttifakı mensuplarının tepkisi, Yerel Seçimlere kadar bitecek mi? Üstelik, Yerel Seçimlere 2,5 ay kala yapacağınız zam, çoktan kararını vermiş Emeklileri ikna etmeye yetmez. 22 yıldır seçim kazanma uzmanı olmuş Ak Parti'ye, bunu hatırlatmak da hoş değil. 15 milyon Emekliyi karşısına almış bir Cumhur İttifakını Bakan Mehmet Şimşek kurtaramaz.

 

Zam isteyen Emeklileri para pazarlığı yapıyor pozisyonuna düşürmek ve bu konuda onları itham etmek ayıptır. Ülkenin Bekasını sadece; her seçimde Cüzdanı ile Devletin Bekası arasına sıkıştırılan Emeklilerin sırtına yüklemek işgüzarlıktır. Fedakarlığı sadece Emeklilerden beklemek, Adaletsizliğin daniskasıdır.

 

Önce Emeklilerin maaşına aynı orana zam yapın sonra Fedakarlığı 85 milyon vatandaşın hepsi yapsın. Bunu sağlamadığınız hergün Cumhur İttifakı kendi ayağına sıkmış olur. Cumhur İttifakı mensubu olarak, uyarmak görevimizdir. Siz bilirsiniz. Kendi düşen ağlamaz. Son pişmanlık fayda etmez.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Erdoğan, Devlet Bahçeli, Mustafa Destici, Emeklilere zam, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı